خاصیت زردچوبه

حالت شب

قدمت مصرف زردچوبه بیش از ۴ هزار سال است. بد نیست بدانید که خاصیت زردچوبه آنقدر زیاد است که به عنوان یکی از مهم‌ترین و پرمصرف ترین ادویه ‌های جهان در انواع غذاها، مواد آرایشی، بهداشتی و دارویی به کار می‌ رود. ابتدا از این ادویه فقط برای تولید رنگ استفاده می‌ شد ولی در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی در مورد ویژگی‌های تغذیه‌ای و آثار شفابخش آن در بهبود و پیشگیری از بیماری‌ ها و سرطان‌ های مختلف به ثبت رسیده است.

تولید جهانی زردچوبه بیش از یک میلیون تن در سال است و هند بیش از ۸۰ درصد تولید جهانی و ۶۰ درصد بازار صادرات آن را در اختیار دارد. از طرفی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده و صادرکننده زردچوبه هم محسوب می‌ شود. چین، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و تایلند از دیگر تولیدکنندگان زردچوبه دنیا هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خواص زردچوبه و کاربردهای مختلف آن با فارسی خوان همراه باشید.

زردچوبه چیست

زردچوبه یا زرچوبه با نام علمی Curcuma longa نوعی گیاه و به عبارتی ادویه‌ای است که از آن گیاه تهیه می‌ شود. زردچوبه از رده زنجبیل‌ وارها (Zingiberidae)، راسته ی زنجبیل‌ها (Zingiberales)، تیره ی زنجبیلیان (Zingiberaceae)، گونه ی زردچوبه‌ای‌ ها (Curcuma) است. پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره ‌است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار میرود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می ‌رود، تشکیل می‌ دهد.

زردچوبه چیست

گیاهی است چندساله که در هند و کشورهای جنوب آسیا ببار می‌ آید و به دمای حدود ۲۰-۳۰ درجه سانتیگراد و محیط مرطوب بارانی نیاز دارد. ساقه های زیرزمینی گوشتی گیاه یا ریزوم،جمع‌آوری شده و پس از جوشاندن در آب و سپس خشک کردن آسیاب شده و پودر زرد مایل به نارنجی تهیه می‌ گردد. زردچوبه عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیایی است. در جنوب و جنوب شرقی آسیا این گیاه بصورت خودرو در جنگل‌ ها وجود دارد.

تاثیر گرما بر زردچوبه

اسانس و مواد موثره تمام ادویه ‌ها به حرارت حساس هستند و هرچه زمان و دمای طبخ بالاتر باشد، تخریب آنها هم بیشتر می‌ شود بنابراین برای به حداقل رساندن تخریب ترکیب‌ های مفید ادویه‌ها، بهتر است آنها را در اواخر پخت به غذا اضافه کرد.

همچنین بخوانید : آشنایی با خواص جعفری

کورکومین (ترکیبی فنلی)، ماده موثر زردچوبه است که در اثر پخت‌ و پز تخریب می‌ شود و اگر از زودپز برای پختن غذایی که حاوی زردچوبه است استفاده شود، مقدار بیشتری از آن از بین خواهد رفت به طوری که با این روش پخت، پس از ۱۰ دقیقه، نیمی از کورکومین زردچوبه از دست می‌ رود. البته طبخ زردچوبه روی رنگ آن اثر سوء چندانی ندارد.

درمانگر طبیعی

با پیشرفت علم و انجام پژوهش های علمی در زمینه ی سلامتی، محققان هر روز به نتایج تازه ای در خصوص خواص درمانی گیاهان و مواد غذایی می رسند. زردچوبه نیز یکی از خوردنی های مورد علاقه ی این محققان است و هر روز اثرات تازه ای از آن کشف می شود. خوشبختانه این ادویه در هر خانه و آشپزخانه ای وجود دارد و شما می توانید از این ریشه ی پرخاصیت به جای برخی از داروها استفاده کنید.

جایگزین داروهای استروئیدی

زردچوبه حاوی پلی فنول است. این مولکول به میزان قابل توجهی در اکثر گیاهان وجود دارد. نتایج پژوهشی که در سال ۱۹۹۹ انجام شده است نشان می دهد پلی فنول ها در بدن درست مانند استروئیدهای موجود در داروی التهاب رایج چشم (ورم عنبیه) عمل می کنند. به همین دلیل توصیه می شود این ریشه ی پرخاصیت را در برنامه ی غذایی روزانه بگنجانید تا در بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری شود. اگر از مشکل التهاب در بدن بخصوص مفاصل رنج می برید نیز بهتر است زردچوبه ی بیشتری مصرف کنید.

درمانگر طبیعی

زردچوبه برای کنترل دیابت

محققان در پژوهش های خود به این نتیجه رسیده اند که زردچوبه مانند داروهای ضدانعقاد خون عمل می کند. اگر خودتان را مستعد گرفتگی عروق می دانید حتماً زردچوبه را دریابید. حتماً می دانید که از داروهای ضدانعقاد خون برای پیشگیری از مسدود شدن و تشکیل لخته های خونی استفاده می کنند.

همچنین بخوانید : خواص شلغم

نتایج پژوهشی که در روزنامه ی Arzneimittelforschung به چاپ رسیده است نشان می دهد که (کورکومین) موجود در این ادویه تاثیری مشابه با آسپرین دارد که یک داروی معروف ضد انعقاد خون است. زردچوبه همچنین یک داروی طبیعی و ضدالتهاب برای افرادی است که نیاز به داروهای ضد آرتریت دارند. البته حواستان باشد اگر مشغول مصرف دارو هستید بهتر است نظر پزشک خود را در خصوص مصرف زردچوبه جویا شوید.

زردچوبه ضد افسردگی است

زردچوبه یک داروی ضد افسردگی کاملاً طبیعی است که تأثیری مانند داروهای ضدافسردگی موجود در بازار (پروزاک) دارد. ترکیبات موجود در این گیاه برای کنترل علایم افسردگی تاثیر خوبی داشته و عوارض جانبی داورهای ضد افسردگی مانند اعتیاد دارویی را در پی ندارد.

خواص زردچوبه در درمان آرتروز

خواص ضدالتهاب زردچوبه برای درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید عالی است. علاوه بر این، خواص آنتی‌ اکسیدانی آن رادیکال‌ های آزاد که سلول ‌های بدن را تخریب میکند، از بین می‌ برد. مشخص‌ شده است افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید که به‌طور منظم از زردچوبه استفاده می‌ کنند، دچار درد و التهاب مفاصل کمتری می ‌شوند.

خواص زردچوبه برای تقویت سیستم ایمنی

زردچوبه حاوی ماده‌ای به نام لیپو پلی ساخارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می ‌کند. عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضد ویروس زردچوبه نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌ کند. با داشتن یک سیستم ایمنی قوی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرفه کمتر خواهد شد. اگر به هر یک از این بیماری ‌ها مبتلا شدید، یک‌بار در روز یک قاشق چای‌ خوری زردچوبه به یک لیوان شیر گرم مخلوط کرده و نوش جان کنید.

تقویت سیستم ایمنی

زردچوبه برای سم زدایی کبد

طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، کورکومین موجود در زردچوبه، تولید صفرای کبد را تحریک می کند. کبد، همانطور که می دانیم، از صفرا برای بیرون کردن سموم استفاده می کند. همچنین کیسه صفرا، سلول هایی را که ترکیبات مضر را می شکنند، تولید می کند.اثرات سم زدایی کورکومین آن قدر خوب است که می تواند برای درمان مسمومیت جیوه ای هم استفاده شود.

زردچوبه برای کاهش درد قاعدگی

به گفته یکی از مطالعات ایرانی، کورکومین موجود در زردچوبه به منظور کاهش شدت علائم قاعدگی یافت شد. این اثر را می توان به اثرات ضد التهابی آن نسبت داد.طبق گزارش کالج دولتی اورگرین، از زردچوبه می توان برای درمان دردهای قاعدگی استفاده کرد،همانطور که توسط طبیبان سنتی چینی و هندی مورد استفاده قرار می گرفت.

زردچوبه برای کمک به کاهش وزن و متابولیسم

آیا می دانید که چاقی منجر به التهاب در بدن می شود که در نهایت منجر به دیابت و بیماری های قلبی می شود. خواص ضد التهابی زردچوبه در ابتدای کار با این حق سروکار دارد. مصرف آن به جلوگیری از کلسترول و قند خون بالا کمک می کند که به چاق نشدن کمک می کند.

همچنین بخوانید : خواص روغن گلیسیرین

زمانی که بدن شما درگیر مبارزه با التهاب زیاد نیست، تمرکز بر روی کاهش وزن آسان تر است. هم چنین زردچوبه گرمای بدن را افزایش می دهد که می تواند متابولیسم شما را بهبود بخشد. کورکومین متابولیسم چربی را تنظیم می کند، که در چاقی و مشکلات مرتبط نقش دارد.

خواص زردچوبه برای پوست

آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه، نقش حیاتی در افزایش سلامت پوست بازی می کنند. این ادویه در درمان آکنه و حتی پسوریازیس کمک می کند. همچنین می تواند علائم کشش و تجمع رنگ پوست را درمان کند. فواید زردچوبه برای پوست شامل موارد زیر است :

کمک به درمان پسوریازیس با زردچوبه

زردچوبه می تواند مانع از آنزیم های التهابی در ارتباط با پسوریازیس شود. همچنین می تواند سطح سیتوکنین را کاهش دهد، که التهاب سلول را تحریک می کند و ممکن است منجر به پسوریازیس شود.استفاده از زردچوبه برای پسوریازیس بسیار ساده است. می توانید نصف قاشق چای خوری از زردچوبه را بردارید و به آب اضافه کنید. هم بزنید تا خمیری را به دست آورید.

همچنین بخوانید : سیب میوه ی پر خاصیت

یک لایه نازک از این پماد برای پسوریازیس مفید است. لباس نخی و تنفسی بپوشبد و اجازه دهید یک شب بماند. پارچه را بردارید و صبح روز بعد پوست خود را با آب گرم تمیز کنید.خاصیت ضد التهابی زردچوبه می تواند مزایای بسیار خوبی در درمان پسوریازیس داشته باشد

خواص زرد چوبه برای پوست

درمان آکنه و جوش

ماسک صورت زردچوبه در کاهش آکنه بسیار موثر است. مقداری زردچوبه را با پودر چوب صندل مخلوط کرده و روی صورتتان بگذارید. ۱۰ دقیقه آن را به حال خود رها کنید و سپس با آب سرد صورتتان را تمیز کنید. این ماسک را سه بار در هفته استفاده کنید.

ارزش غذایی در ۱۰۰ گرم زردچوبه

  1. ۳۵۴ گرم کالری۱۸ گرم کلسیم
  2. ۹۰ گرم ویتامین B6
  3. ۴۸ گرم منیزیم
  4. ۴۳ گرم ویتامین C
  5. ۲۳۰ گرم آهن
  6. ۳٫۲ گرم قند
  7. ۲۱ گرم فیبر
  8. ۳۸ گرم سدیم
  9. ۸ گرم پروتئین
  10. ۶۵ گرم کربوهیدرات
  11. ۳٫۱ گرم چربی های اشباع شده
  12. ۲٫۲ گرم چربی های اشباع نشده

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام