تهرانجلس کجاست

حالت شب

ایرانیان مقیم در تهرانجلس که آنها خدمات بسیار ارزنده ای به تهرانجلس کرده اند. تا ۲۰ درصد جمعیت کل بورلی هیلز را مقیمان ایرانی تشکیل می‌دهند.  در سال ۲۰۱۲ این منطقه را با نام تهرانجلس ثبت کرد. کد تلفن این منطقه ۳۱۰ است که با پیش شماره ۴ آن مختص این منطقه است. کد پستی این منطقه ۹۰۲۱۰ و ۹۰۲۱۱ است. در سال ۲۰۱۱ گوگل رسما در گوگل مپ این اسم را برای این منطقه برگزید.

بسیاری از ایرانیان متمول مهاجر مقیم لس آنجلس، بخصوص بسیاری از ایرانیان یهودی در شهر بورلی هیلز زندگی می‌کنند. پایگاه اصلی بیژن طراح فقید ایرانی نیز در این شهر بود. ایرانیان در حدود ۲۲٪ جمعیت شهر را تشکیل می‌دهند. ضمن آن که بیش از ۲۰٪ املاک در این شهر متعلق به ایرانیان است و هم چنین بیش از ۴۰٪ دانش‌آموزان شهر نیز دارای تبار ایرانی هستند. برای آشنایی بیشتر با این مطلب با فارسی خوان همراه باشید.

تهرانجلس چیست

تهرانجلس نام غیر رسمی یکی از محله‌های بزرگ ایرانی نشین کلان شهر لس آنجلس است. این محله را «ایران کوچک» نیز می‌خوانند.چهار راه ایرانی به تقاطع بلوار وست وود و خیابان ویلکینز در لس آنجلس گفته می‌شود. شهرداری لس آنجلس در سال ۲۰۰۹ به پاس خدمات ایرانیان به این شهر، این تقاطع را «چهارراه ایرانی» نام‌گذاری کرد. نام رسمی این ناحیه وست وود است. ناحیه مشهور بورلی هیلز نیز غالبا جزء تهرانجلس محسوب می‌شود.

تهرانجلس چیست

ایرانیان مشتاقان در تهرانجلس 

چند روزی است که نام مکانی جغرافیایی به نام تهرانجلس بر روی نقشه گوگل ثبت شد چند روزی است که نام مکانی جغرافیایی به نام تهرانجلس بر روی نقشه گوگل ثبت شد. این یک رویداد بزرگ برای ایرانیانی است که در لس آنجلس کالیفرنیای آمریکا زندگی می کنند. این مردم خود را ایرانی می دانند و در ابراز هویت و ریشه یابی هویتی، خود را ایرانی می دانند.

گفته می شود که در این مکان جغرافیایی بیشتر مردم به فارسی سخن می گویند و همه جا می توان گفت و گو هایی به زبان فارسی شنید. تابلو های مغازه ها به خط فارسی است. در آنجا همه نمادها و نمودهای جامعه ایرانی را می توان یافت. آنها برای خود نهادهای مدنی ایرانی دارند. می توان در آنجا نان سنگک خرید. می توان فیلم ایرانی تماشا کرد و می توان به موسیقی ایرانی گوش سپرد. می توان با همسایگان به زبان شیرین فارسی درد دل کرد.

در دوره ریاست جمهوری آقای محمد خاتمی توجه به ایرانیانی که دور از ایران زندگی می کنند، برنامه ریزی شده بود. در آن دوره در وزات خارجه برنامه ای برای ارتباط با ایرانیان خارج از کشور مطرح بود. به هر طریق آنانی که خود را ایرانی می دانند، دارای گذرنامه ایرانی یا پدر و مادر و ریشه ایرانی دارند، به هر نحو باید با سرزمین مادری ارتباط داشته باشند.

هندی هایی که در سراسر گیتی پراکنده و کار می کنند، رابطه ای عمیق و گسترده با کشور و وطن خودشان دارند و این رابطه را هیچگاه قطع نکرده اند و همه ساله سرمایه های مادی و معنوی بین آنان و کشور زادبومشان مبادله می شود.

این روابط گسترده بدور از ایدئولوژی دینی و مذهبی و سیاسی برقرار است. هر کسی خود را هندی می داند و دارای گذرنامه هندی است، هندی شمرده می شود، اگرچه از ادیانی متفاوت و از نظر ساختار اجتماعی و قبیله و محلی متفاوتی با دیگران برخوردار است، مهم این است که هندی باشد و خود را هندی بداند.

در هندوستان تعداد زیادی زرتشتی ایرانی الاصل زندگی می کنند (بویژه در ایالت مهارشترا و در مرکز آن بمبئی که اکنون مومبای نامیده می شود). آنان به پارسیان هند معروفند. در برخی اماکن عمومی متعلق به ایرانیان زرتشتی می توان تصویری از آشور زرتشت و آموزه های سه گانه پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک را هم ملاحظه کرد. آنان از اعتبار شخصیتی بالایی در جامعه هند برخوردارند. افزون بر آن آنان طبقه ای ممتاز و دارای ثروت و اعتبارند.

هنگامی که سخن از آنان می رود، ایران جلوه گری می کند، سرزمینی اهورایی و وحدانی. ایرانی که مردمانش هیچگاه بت پرست نبوده اند.در تاجیکستان که مردمان در آنجا به زبان تاجیکی سخن می گویند، از موسیقی و فرهنگ و آئینهای نیاکان مشترکمان بهره می گیرند، اما در بهره گیری از موسیقی فارسی، بویژه نسل جوان، موسیقی پاپ ایران تولید همان تهرانجلس بهره می گیرند.

موسیقی تهرانجلس در فاصله ای بسیار دور نسبت به موسیقی ایرانی، توانسته در دل جوانان تاجیک رخنه کند. در فروشگاههای محصولات فرهنگی تاجیکستان با وجود یگانگی زبانی، نمی توان فیلم فارسی دید، اما شبکه های تهرانجلسی فارسی زبان و دیگر شبکه های فارسی زبان نفوذ گسترده در جامعه تاجیک دارند.

رایزنی فرهنگی ایران در دوشنبه نتوانسته فرهنگ ایرانی را در آنجا پایدار سازد و اغلب فعالیتهای آن چاپ کتابهای تاجیکان به زبان فارسی و انتشار آن است، به جای چاپ کتابهای فارسی به الفبای تاجیکی این کار در روسیه هم جاری و ساری است. عمده فعالیت رایزنی فرهنگی ایران در مسکو چاپ کتابهای متون روسی به فارسی است یا برگزاری کنفرانسهای مشترک به هزینه ایران در روسیه اینگونه کارها را رایزنی ها برای خود کارنامه ای درخشان قلمداد می کنند.

اقتصاد لس آنجلس

همین طور رایزنی های ما در دیگر کشورها. اکنون ۲۰سال از روابط ایران و تاجیکستان می گذرد ولی هنوز نه تاجیکها می توانند متون پارسی را با الفبای فارسی بخوانند و نه ما می توانیم متون تاجیکی را با الفبای کیریل(بر مبنای الفبای روسی) بخوانیم. در سال ۱۹۹۴ برای یک کنفرانس بین المللی در تاجیکستان بنده این مساله را مطرح کردم که بیایید برنامه ای نرم افزاری تدارک ببینیم که بشود این دو متن متفاوت را به یکدیگر تبدیل و از دانش یکدیگر بهره گرفت.

اکنون پس از گذشت بیش از ۱۶ سال باز هم همین آرزو در خواسته های ما جای دارد و بدان عمل نشده است. اینهم از فعالیت رازینی فرهنگی ایران در تاجیکستان تلویزیون مشترک کشورهای فارسی زبان (ایران، تاجیکستان و افغانستان) هم با مسائل ایدئولوژیک برخوردر کرده است، حال آنکه در اولویت سیاست خارجی و منطقه جناب رئیس جمهور ایران و تاجیکستان و افغانستان قرار دارد.

دولت تاجیکستان علاقه ای به تغییر الفبا ندارد و اجازه نمی دهد فیلمهای سینمایی ایرانی(حتی بدون دریافت وجه) در تلویزیون نمایش داده شود چون این گفته می شود که این گونه فیلمهای ایرانی جنبه های تبلیغات دینی و مذهبی دارد و ایدئولوژیک لست.

در کنفرانس صد سالگی تولد امام خمینی(ره) در تهران، سردبیر روزنامه الاهرام مصر به بنده گفت تا قبل از تیرگی روابط ایران و مصر بعد از انقلاب اسلامی، زبان دوم در دانشگاه های معتبر مصر فارسی بود. در اثر قطع رابطه اکنون زبان عبری جای آن را گرفته است. چند سال پیش در دانشگاه تربیت مدرس به هیاتی از دانشگاه مکزیک برخورد کردم که علاقه مند بودند با کمک ایران زبان کرسی فارسی را در دانشگاه مکزیک برقرار سازند.

آنان می گفتند که اسرائیلی ها می خواهند کرسی زبان عبری برقرار کنند ولی مقامات دانشگاه علاقه به آنان و زبانشان ندارند. ایران و ایرانی در عرصه علم و فرهنگ اعتبار نیکی از خود دارند که باید مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد.

در سال ۱۹۹۹ که به عنوان اعضای انجمن دوستی ایران و روسیه به دعوت روسیه به مسکو رفتیم، با ژنرال والنتینا تراشکووا نخستین زن فضانورد جهان ملاقات داشتیم. ایشان گفتند با آنکه زبان فارسی را نمی فهمند ولی از لحن موسیقیایی این زبان بسیار خوششان می آید. زبان فارسی رمز هویت ایرانیان است و زبان فاخر دین، حکمت، فلسفه، علم، موسیقی، ادب و عشق است.

اکنون به آمریکا بازگردیم. آقای احمدی نژاد در طول دوره ریاست جمهوری خویش همه ساله به آمریکا سفر کرده است. ضرورت و اهمیت برقراری ارتباط با جامعه ایرانی را در سرلوحه قرار داده است، اما کاری بنیانی و اساسی در این زمینه صورت نگرفته است. اگر ما نتوانیم با تهرانجلسی ها و دیگر جوامع ایرانی در تعامل باشیم، خواه ناخواه، ایرانی دیگر (با امکاناتی گسترده و آزادانه)، به جهانیان معرفی خواهد شد. آنگاه تعامل نسل آینده تاجیک با همان تهرانجلس و موسیقی آن خواهد بود و نه با ایرانی فرهنگی که ما در درون ایران عزیز صاحب آن هستیم.

هنگامی که سخن از کشور می رود می گوییم «ایران اسلامی» و هنگامی که سخن از هویت مردمان می رود می گویند«مسلمان ایرانی» در آنجا جغرافیا مقدم بر دین است و در اینجا مسلمانی مقدم بر جغرافیا و هویت ایرانی. به همین سبب در اندیشه کسانی که در این ثنویت ما را گرفتار کرده اند، ایرانیانی که در خارجی می زیند، بدرد ما نمی خورند. اما هندی هایی که در خارج از هند زندگی می کنند از ارزش بالایی در هویت هندی ساکنان هند برخوردارند.

همچنین بخوانید : نکات جالب بوسنی

مدتهاست کسانی که ایرانی هستند و در خارج از ایران زندگی می کنند در حسرت دیدار از ایرانند. اما به عللی به این آرزوی خود دست نمی یابند و به آنها اجازه داده نمی شود به کشور خود بیایند. چون ایران سرزمین همه ایرانیان است، پیشنهاد می شود مجلس محترم و قوه محترم قضائیه در این باره قوانینی را برای بازگشت کسانی که مجرم نیستند فراهم آورند.

ایرانیان مقیم خارج از جمله تهرانجلسی هایی که دارای تجربیات علمی، فنی، هستند و دارای سرمایه های مناسبی هستند، می توانند در شکوفایی ایران عزیز در چارچوب قوانین دولت جمهوری اسلامی ایران برای ایران و ایرانی مفید باشند. این مسائل از دغدغه های رئیس جمهور محترم هم بوده است

ایرانیان ساکن در خارج از ایران بخشی از جامعه ایرانی را تشکیل می دهند. آنان دلشان برای وطنشان ایران می تپد، ما در ایران باید بصدای تپش قلب آنان پاسخ بدهیم. با جلب همکاری و همگامی آنان با خود می توانیم آنان را به سفرای حسن نیت ایران تبدیل کنیم و از هر کدام از آنها برای سربلندی جمهوری اسلامی ایران بهره گیریم. آنگاه دشمنان ما در می یابند که ما در سراسر دنیا ریشه داریم و نمی توانند به ما آسیبی وارد سازند.

لس‌ آنجلس

لس‌ آنجلس که در زبان اسپانیایی معنای «شهر فرشتگان» را دارد از شهرهای غربی کشور آمریکا است. این شهر شمار فراوانی مهاجر از تمام نقاط جهان را در خود گنجانده‌ است که ایرانیان مقیم آمریکا یکی از این گروه ها هستند.

لس آنجلس بزرگترین شهر ایالت کالیفرنیای ایالات متحده آمریکا و دومین شهر پرجمعیت ایالات متحده آمریکا پس از نیویورک است. اغلب به صورت خلاصه LA و با لقب شهر فرشتگان یاد می‌شود. جمعیت لس آنجلس ۳٫۸میلیون نفر تخمین زده می‌شود و در مساحتی بالغ بر ۱۲۹۰٫۶ کیلومتر مربع از جنوب کالیفرنیا گسترده شده است.

جمعیت کلان‌شهر لس آنجلس نیز که به لس آنجلس بزرگ مشهور است نزدیک به ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است لس آنجلس درسال ۲۰۱۵ نیز در لیست شهر های پرجمعیت جهان رتبه هجدهمین شهر پرجمعیت جهان را داراست .

لس‌آنجلس

تاریخچه لس آنجلس

چهارم سپتامبر سالروز استقرار ۴۴ مهاجر اسپانیایی زبان در «دره دود» در جوار یک دهکده سرخ پوستی در جنوب کالیفرنیا در سال ۱۷۸۱ است که نامش را لس آنجلس گذاشتند.

لس آنجلس در ۱۷۸۱ توسط فرماندار اسپانیایی فیلیپ دنو ایجاد شد. او ابتدا این شهر را «El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles de Porciúncula» به معنای «روستای بانوی ما، ملکه فرشتگان پورسی اونکالا» نامید.

لس آنجلس که در زبان اسپانیایی معنای «شهر فرشتگان» را دارد از شهرهای غربی کشور آمریکا است. این شهر شمار فراوانی مهاجر از تمام نقاط جهان را در خود گنجانده‌ است که ایرانیان مقیم آمریکا یکی از این گروه‌ها هستند.

شهر لس آنجلس در سال‌های ۱۹۳۲ و ۱۹۸۴ میزبان بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۳۲ و بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۴ بود. این شهر در آخرین آمارها مساحتی برابر ۴۸۰۰ کیلومتر داشته.

اقتصاد لس آنجلس

اقتصاد لس آنجلس بر پایه واردات و صادرات، صنایع سرگرمی خصوصا فیلمسازی، هوافضا، فناوری و گردش‌گری است. بندرها به هم پیوسته لانگ بیچ درگاه واردات و صادرات به کشورهای شرق آسیا هستند و مقام پنجم پر رفت‌وآمدترین بندر دنیا را دارا هستند. لس آنجلس بزرگترین مرکز ساخت و ساز در غرب ایالات متحده است. شرکت‌های سرگرمی از قبیل فاکس قرن بیستم و هوافضا مانند نورثروپ گرومن در این شهر قرار دارند.

ورزش در لس آنجلس

لس آنجلس تنها شهری است که دو تیم در اتحادیه ملی بسکتبال آمریکا دارد. تیم های بسکتبال لس آنجلس لیکرز و لس آنجلس کلیپرز در این شهر قرار دارند. تیم بیس بال لس آنجلس داجرز و تیم هاکی لس آنجلس کینگز از دیگر تیم های این شهر هستند. تیم های فوتبال لس آنجلس گلکسی و سی. دی. چیواس یو اس‌ای نیز در این شهر بازی می‌کنند.تیم های ورزشی دانشگاه‌های این شهر مانند دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس نیز دارای طرفداران زیادی در این شهر هستند.

ورزش درلس آنجلس

تالار والت دیزنی در لس آنجلس

لس آنجلس به سبب داشتن مراکز تفریحی و سرگرمی فراوان دومین شهر ایالات متحده از نظر جذب گردشگر است. علاوه بر هالیوود که مرکز صنعت هنر هفتم آمریکا می‌باشد، لس آنجلس دارای تعدد مناسبی از مراکز فرهنگی و علمی می‌باشد.

مراکز علمی و دانشگاهی لس آنجلس

آزمایشگاه پیشرانه جت یکی از مراکز مهم ناسا در پاسادنا در شمال لس آنجلس قرار دارد. پایگاه نیروی هوایی ادواردز یکی از مراکز فرود شاتل‌های فضایی در حومه این شهر قرار دارد. سه شعبه از سامانه دانشگاه کالیفرنیا (دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین، و دانشگاه کالیفرنیا در ریورساید) در منطقه لس آنجلس قرار دارند؛ و مدرسه عالی نیروی دریایی، موسسه فناوری کالیفرنیا، و دانشگاه جنوب کالیفرنیا در این میان دارای شهرت زیادی در سطح کشور هستند.

ایرانیان در لس آنجلس

امروز می‌توان لس آنجلس را مهم‌ترین کانون و مرکز مهاجران ایرانی و همچنین کانون موسیقی پاپ ایرانی در بیرون از کشور دانست.به علت حضور بسیار ایرانیان در این شهر، ایرانیان آن را به کنایه تهرانجلس می‌خوانند.از شمار ایرانیان در شهر لس آنجلس آمار دقیقی در دست نیست اما آمارها در این زمینه بین ۳۵۰ هزار تا ۸۰۰ هزار در نوسان است.ایرانیان مقیم شهر لس آنجلس دارای امکانات وسیع مالی و تبلیغاتی هستند، به صورتی که تنها در شهر لس آنجلس هم اکنون بیش از ۳۰ شبکه بیست و چهار ساعته فارسی زبان وجود دارد.

آلودگی هوا درلس آنجلس

به‌علت موقعیت ویژه جغرافیایی و تعداد بسیار زیاد اتومبیل‌های شخصی در این شهر، و تشکیلات صنعتی و بندری در لانگ بیچ، این شهر دارای هوایی آلوده است که گاهی بصورت مه دود و وارونگی هوا بروز می‌کند. در بسیاری از شهرهای آلوده جهان، بارش باران به پالایش هوا و زدودن ذرات معلق کمک می‌کند. اما لس آنجلس با داشتن تنها ۳۸۱ میلیمتر باران در سال، دارای هیچ عامل طبیعی برای پالایش هوا نیست.

برای کاهش آلودگی هوا و مشکلات ناشی از آن، سال‌ها است قوانین سختی برای کاهش آلودگی و مبارزه با منابع اصلی آلاینده وضع و اجرا شده‌اند. اخیرا ایالت کالیفرنیا قوانینی وضع کرده که شهروندان را به استفاده از خودروهایی با آلایندگی پایین تشویق کند. این قوانین سختگیرانه نتایج مثبتی به همراه داشته‌اند. برای مثال، در بدترین حالت خود در دهه ۱۹۷۰ میلادی، شهرداری لس آنجلس یکصد بار در سال در مورد وجود آلودگی شدید هوا، مه‌ دود و وارونگی به شهروندان هشدار داده بود. نیاز به این هشدارها پس از سال ۲۰۰۰ از میان رفته است.

با وجود پیشرفت‌های قابل ملاحظه، آلودگی هوا و آب هنوز معضل عمده‌ای در لس آنجلس است. انجمن ریه آمریکا شهر لس آنجلس را به عنوان «آلوده‌ترین شهر آمریکا» ارزیابی کرده‌است.مواد شیمیایی مانند متیل ترت بوتیل اتر نشت شده از پمپ بنزین‌ها و سایر مواد شیمیایی خطرناک نیز منابع آب زیرزمینی شهر را می‌آلایند. به همین علت شهرداری لس آنجلس بطور فعال برای بهبود کیفیت هوا و آب در این شهر تلاش می‌کند.

آلودگی هوا درلس آنجلس

امنیت لس آنجلس 

شهر لس آنجلس اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، یکی از ناامن‌ترین شهرهای آمریکا به شمار می‌رفت. وقوع سالانه بیش از ۱۰۰۰ مورد قتل، تنها یکی از دلایل بدنامی این شهر بود. اما در سال‌های اخیر با وجود افزایش جمعیت، آمار جرم و جنایت در این شهر به شدت کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۲ میلادی، میانگین قتل به ۲۹۸ مورد در سال رسیده است.

گران‌ترین مناطق لس آنجلس

بورلی هیلز و ونیز بیچ و تپه‌های بل‌ایر که همگی این مناطق در غرب لس آنجلس واقع شده‌اند، جزو گران‌ترین و اشرافی‌نشین‌ترین مناطق شهر لس آنجلس شناخته می‌شوند.

جاذبه های گردشگری لس آنجلس

مرکز گتی (به انگلیسی: Getty Center) تاسیس ۱۹۹۷، یکی از مراکز هنری و فرهنگی معروف جهان محسوب می‌گردد. این مرکز شامل یک بنیاد، یک موزه، یک مرکز حفاظت از آثار فرهنگی، و مرکز پژوهش آثار تاریخی می‌باشد. مرکز گتی در دو مکان در شمال لس آنجلس قرار دارد. بنیانگذار مرکز پل گتی نام دارد.این مرکز بیشتر روی آثار و فرهنگ و تمدن اروپا تمرکز دارد. کلکسیون عکاسی این مرکز نیز آوازه فراوانی دارد.مرکز در یک پروژه عظیم توسط معمار شهیر ریچارد مایر طراحی گردید.

سنتا مونیکا، کالیفرنیا

سانتا مونیکا (به انگلیسی: Santa Monica) یکی از شهرهای کوچک ایالت کالیفرنیا در کشور آمریکا است و در غرب کلانشهر لس آنجلس و در شهرستان لس آنجلس واقع شده است.این شهر به جهت سواحل زیبایش، تابستان هرسال میزبان گردشگران زیادی است. از افراد مشهور ساکن آنجا می‌توان جنیفر لارنس را نام برد.

پارک گریفیث

پارک گریفیث دومین پارک بزرگ در سراسر ایالات متحده محسوب می‌شود. مکانی عالی برای پیاده روی، پیک نیک یا جمع شدن با دوستان است. مسیر‌های پیاده روی این پارک به جاده‌ی مالهالاند منتهی می‌شوند و مناظری بسیار زیبا از محیط شهری را در اختیار شما می‌گذارند. فعالیت‌های تفریحی زیادی برای انجام دادن در پارک گریفیث وجود دارد که شامل بازدید از باغ وحش لس آنجلس، موزه‌ی غربیAutry، پونی سواری(pony-نوعی اسب کوتاه قد)، بازی در زمین گلف، و تماشای فضا می‌شود.

پارک گریفیث

فرهنگستان علوم کالیفرنیا

فرهنگستان علوم کالیفرنیا از بزرگترین موزه‌های تاریخ طبیعی جهان است. فرهنگستان کارش را از سال ۱۸۵۳ آغاز کرد که هم یک موزه تاریخ طبیعی است، هم یک رصدخانه، و هم محل نگهداری بیش از ۲۰ میلیون تحقیق که از دانشمندان سراسر دنیا جمع آوری شده است.مرکز علوم کالیفرنیا مکانی است که مورد پسند کودکان است، پس اگر فرزندی دارید بهتر است از این مرکز بازدید کنید. نمایشگاه‌های متنوع و آموزشی با موضوع اکوسیستم ، فضا و حمل و نقل فضایی در این مکان برگزار می‌شود.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام