میوه های گرمسیری
میوه های گرمسیری همیشه از پرارزشترین و پرطرفدارترین میوهها در دنیا بودهاند که در میان آنها انبه معروف به سلطان میوه ها، گل سرسبد اینمجموعه است؛ به طوری که از معدود درختانی است که میوه آن به صورت عددی به فروش میرسد. همین عامل، یعنی ارزشمندی بالای میوه ها ومحصولات غذایی، میتواند نقش مهمی در بالا بردن سطح زندگی روستاییان داشته باشند. در ادامه مطلب چند میوه گرمسیری عجیب که احتمالا اسمشان را هم نشنیده اید به شما معرفی میکنیم با فارسی خوان همراه باشید.
میوه های گرمسیری ۱) تاماریلو
تاماریلو بومی امریکای جنوبی است. تاماریلو که به ” گوجهفرنگی درختی” نیز شناخته شده است، امروزه در بسیاری از مناطق دنیا کشتمیشود. یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تاماریلو نیوزیلند است. این نام برای متفاوتکردن آن از گوجهفرنگیهای عادی و مخصوصا گونه سمی آن، تغییرکرد.تاماریلو سرشار از ویتامینهای A، C، E و پرو-ویتامین A است. تاماریلو، منبع خوبی از ویتامینهای گروه B مانند نیاسین، تیامین و ریبوفلاوین است.
دیگر مواد مغذی موجود در تاماریلو، کربوهیدراتها ، پروتئین، چربی، کلسیم، پتاسیم و سدیم هستند. این میوه حاوی مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، منیزیم، مس، روی و آهن نیز هست. این ماده غذایی، سرشار از بسیاری از مواد مغذی است که به بهبود سیستم ایمنی کمکمیکنند.
تاماریلو – خواص درمانی
تاماریلو برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند مفید است. چه بهصورت خام، چه طعمدارشده با سبزیجات و یا بهصورت سالاد مصرفشود، آب تاماریلو مانند یک سمزدا عملمیکند. خواص اسیدی آن به کاهش چربی کمکمیکنند. بهعلاوه، ورزشکردن هم میتواند نتایج کاهش وزن را سرعت بخشد.
این عجیب ترین میوه جهان برای حفظ سلامت و درخشش پوست، ویتامینهای A، C و E دارد. آنتوسیانین، فنولها و فلاونوئیدها دربرابر استرس اکسیداتیو و آلودگی از پوست محافظتمیکنند. این میوه ضدپیری نیز هست. تاماریلو، درست مانند گوجهفرنگی طبیعی میتواند در درمانهای خانگی برای مشکلات پوستی متعدد بهکاررود.
میوه های گرمسیری ۲) میوه لیچی
میوه لیچی، در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشدکرده و در تمام دنیا شناختهشده است. این عجیب ترین میوه جهان خوشمزه و آبدار بهصورت خوشهای و بر درخت متوسطی که سرعت رشد کندی دارد، رشدمیکند و فقط زمان محدودی روی درخت است. این درخت، گلهای بهاری زیبایی دارد که عمرشان بسیار کوتاه است.لیچی، شکلی گرد یا تخممرغی، پوستی قهوهای-صورتی، گوشتی سفید و دانه غیرخوراکی دارد.
ممکن است زمان نگهداری آن کوتاه باشد اما این درمان تابستانی آبدار، خواصی فراتر از خوشمزهبودن دارد. آیا لیچی سالم است؟ بله، این میوه سرشار از مواد مغذی است و فواید زیادی برای سلامتی، پوست و مو دارد که آن را بسیار مقوی کردهاند.لیچی یک میوه شگفت انگیز استوایی است که بومی جنوب چین است و اواخر قرن هفدهم به هند رفته است.این میوه تابستانی خواص بسیار زیاد و طرفداران بسیار زیادی هم در سراسر جهان دارد.
میوه لیچی – خواص درمانی
میوه لیچی فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی دارد، از کمک به کاهش وزن و گوارش گرفته تا درمان آنفولانزا و کاهش علائم پیری.سنتان که بالا میرود، بدنتان رادیکالهای آزاد بیشتری تولیدمیکند. این رادیکالهای آزاد به پوست آسیبرسانده و باعث چینوچروک میشوند. این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است که با رادیکالهای آزاد ترکیب شده و از آسیبرساندن آنها به پوست جلوگیریمیکند.یکی از مهمترین فواید لیچی، داشتن اثر ضدسرطان است.
خوردن روزانه لیچی بههرشکلی، حتی خوردن آب آن، میتواند از بروز این بیماری کشنده جلوگیریکند. تحقیقاتی که از آب لیچی استفادهکردهاند نشاندادهاند که لیچی، آنتیاکسیدانهای قوی و فلاونوئید دارد که دارای خواص ضدسرطان هستند و مخصوصا برای مقابله با سلولهای سرطان سینه موثرند.
میوه های گرمسیری ۳) میوه ساپادیل
ساپادیل، میوه درخت همیشه سبز آنوناموریکاتاست. اگرچه خاستگاه خاص این میوه ناشناخته است، اما بومی مناطق گرمسیری امریکاست. از این میوه، معمولا بهعنوان پایه بستنیها و دیگر شیرینیهای رایج استفادهمیشود.این میوه، بیشتر بهدلیل خواص ضدسرطانی خود معروف است و تا جایگاه جایگزینی برای داروهای سرطان، ارتقا یافته است. مزه آن ترکیبی از آناناس و توتفرنگی است- همچنین دارای طعمی خامهای مانند موز یا نارگیل نیز هست.
نام علمی این عجیب ترین میوه جهان ، نام درخت آن است. این درخت، کوچک و راست است و طول آن ممکن است به ۴ متر برسد. طول برگهای آن ۸ تا ۱۶ سانتیمتر و پهنای آنها ۳ سانتیمتر است. میوه ساپادیل، رنگ سبزه تیره دارد. شکل آن تخممرغی است و طول آن ممکن است به ۳۰ سانتیمتر برسد. ساپادیل حاوی فیتونوترینتهای متعدد است که میتوانند با سلولهای عامل بیماری و حتی بعضی از انواع تومورها مبارزهکنند.
میوه های گرمسیری ۴) میوه کاکتوس
این میوه، بیضیشکل بوده و به رنگ قرمز بنفش است. سطح آن از خارهای ریزی پوشیده شده که اگر پوست زبر و ضخیم آن در زمان مصرف جدا نشود، میتواند ناراحتیهایی را در گلو، مری و معده ایجاد کند.گوشت این میوه، شیرینمزه و آبدار و دانههای ترد سیاهرنگی در بافت آن پراکنده است. کاکتوس پخته طعم مارچوبه و یا فلفل دلمهای سبز را میدهد.چند سالی است میوههای عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوههایی با اشکال و طعمهای متفاوت که هر ذائقهای را با طعم منحصر به فردش مجذوب میکند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته میشود.
سوریه و لبنان از جمله کشورهایی است که این میوه را پرورش داده و مراکش بزرگترین کشور صادرکننده آن است. این میوه یکی از غنیترین غذاهای پستانداران نواحی کویری و بیابانی محسوب میشود و امروزه گیاه زینتی آن در خانهها پرورش مییابد.
میوه کاکتوس – خواص درمانی
میوه کاکتوس به دلیل آن که در منطقهای بیابانی و خشک پرورش مییابد، سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. خوب است بدانید آنتیاکسیدانها سلاح گیاه در برابر مقابله با شرایط سخت و طاقتفرسای محیطی است. وجود این ترکیبات در میوه کاکتوس اثر سمزدایی قوی و ضدالتهاب داشته و از آسیب سلولی که باعث سرطان و پیری میشود جلوگیری و از سوی دیگر با تقویت سیستم دفاعی، بدن را در برابر عفونتها مقاومتر میکند. یکی از کاربردهای رایج میوه کاکتوس مصرف آن در رژیم غذایی است که به دلیل غنی بودن از مواد فیبری باعث مهار گرسنگی میشود.
این میوه مقوی دستگاه گوارش بوده و خاصیت رونده داشته و باعث لینت مزاج میشود. مهمترین فایده آن در معالجه کبد است و مصرف آن برای بیماران کبدی با نظر پزشک مربوط مفید است.همچنین باعث سلامت قلب شده و در کاهش کلسترول بد خون نقش بسزایی دارد.برخی منابع ادعا میکنند مصرف این میوه بعد از غذا باعث کاهش جذب انسولین میشود و برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ مفید است.از عفونتهای کلیوی جلوگیری کرده و تب بالا و هپاتیت را درمان میکند و با کمک به گردش خون به طور چشمگیری در التیام زخمها موثر است.
این را هم بدانید از میوه کاکتوس روغنی تهیه میشود که غنی از ویتامین E بوده و میزان آنتیاکسیدان آن سه برابر سایر روغنها و برای مبارزه با پیری پوست بسیار نافع است.
میوه های گرمسیری ۵) میوه اژدها
دراگون فروت یا میوه اژدها در سال های اخیر در سراسر دنیا بسیار محبوب و مرسوم شده و در کشور ما نیز در فروشگاه های خاصی با قیمت تقریبا گران به فروش می رسند.مردم بیشتر از چهره جالب آن خوششان می آید و البته گفته می شود که خواص متعددی نیز دارد.
پیتایا یا دراگون فروت روی کاکتوسی به نام هیلوسرئوس رشد می کند که به نام «ملکه هنولولو» نیز شناخته می شود. میوه اژدها فقط در شب شکوفه می کند و گل هایش عموما بزرگ و سفید هستند.این گیاه بومی جنوب مکزیک و آمریکای مرکزی است اما در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، ژاپن، فیلیپین و مالزی هم کشت می شود.
از دیگر نام های این میوه می توان به گلابی توت فرنگی نیز اشاره کرد. دو نوع مرسوم از دراگون فروت، پوست قرمز با لایه های برجسته سبز رنگ دارند که حالتی همانند اژدها را تداعی می کند. گوشت داخلی آن ها هم سفید رنگ با دانه های سیاه است.نوع دیگر آن پوست زرد، گوشت سفید با دانه های سیاه دارد و به عنوان دراگون زردرنگ شناخته می شود. این میوه شاید عجیب و غریب به نظر برسد اما مزه آن فرق چندانی با میوه های دیگر ندارد. می توان مزه آن را به کیوی و گلابی تشبیه کرد.
میوه اژدها – خواص درمانی
میوه اژدها مقادیر زیادی فیبر و ویتامین C و مقدار کمی کالری دارد و به همین دلیل می توان آن را منبع کاملی از مواد مغذی به شمار آورد. میوه اژدها حاوی انواع گوناگون از آنتی اکسیدان هاست. این مواد از سلول ها در برابر مولکول های ناپایدار موسوم به رادیکال های آزاد محافظت می کنند و در مقابله با بیماری های قلبی و مربوط به سن نقش مهمی دارند. از جمله آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می توان به موارد زیر اشاره کرد.بتالین ها: این رنگدانه های قرمز تیره از کلسترول LDL (لیپو پروتئین کم چگالی) در برابر اکسیده شدن یا آسیب دیدن محافظت می کنند.
هیدروکسینامیت ها: در آزمایشاتی که روی حیوانات صورت پذیرفته، مشخص گشته که این گروه از عناصر خاصیت ضدسرطانی دارند.فلاونوئید ها: این گروه بزرگ و متنوع از آنتی اکسیدان ها، به سلامت بیشتر مغز کمک کرده و موجب کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلبی می شود.
به دنبال تحقیقی که روی ۱۷ میوه گرمسیری صورت گرفته و میزان آنتی اکسیدان آن ها اندازه گیری شد، مشخص گشت که میوه اژدها به اندازه دیگر میوه ها آنتی اکسیدان ندارد. اما در عوض، بهترین مواد برای حفاظت از اسید های چرب در برابر رادیکال های آزاد را دارد.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید