خاصیت نیش زنبور عسل
زنبور درمانی یکی از شیوههای طبیعی درمان در جهان است که از سالهای بسیار دور در میان مردم یونان و چین متداول بوده و امروزه نیز به دلیل گسترش عوارض جانبی و آثار سوء داروهای شیمیایی به عنوان یکی از شیوههای درمانی کمخطر و غیرتهاجمی در اروپا و کشورهای آمریکایی شناخته میشود.در این شیوه درمانی که در سالهای اخیر در کشورمان، نیز رایج شده است، متخصصان زنبور درمانی از زنبور و فرآوردهها و تولیدات آن مانند عسل، ژله رویال، گرده گل و موم برای درمان انواع بیماریها استفاده میکنند.با فارسی خوان همراه باشید تا به بررسی نکات اساسی در این مورد بپردازیم.
خاصیت نیش زنبور عسل ۱) کاربرد زنبور عسل برای درمان بیماری ها
زهر زنبور شامل حدود ۴۰ ترکیب شیمیایی متفاوت از جمله ملتین هست. ملتین یک پپتید و جزء اصلی زهر زنبور عسل هست. تحقیقات نشان میده که ملتین دارای خواص ضدالتهابی زیاد، ضد سرطانی و ضد میکروبی است. همراه با سایر اجزا، زهر برای افزایش ایمنی و بهبود روند ایمنی بدن اثر مثبت میگذارد.
کاربرد زنبور عسل برای درمان بیماری ها – آرتریت رو تسکین میدهد
زهر زنبور عسل ممکنه به درمان آرتریت کمک کند. مطالعه حیوانی که در اسنوفارم اکولوژی شده، نشان داد که زهر زنبور عسل به جلوگیری از آرتریت در خرگوش اثر کرد. به نظر میرسد سم زنبور عسل از طریق هورمون هایی به نام گلوکوکورتیکوئید به آرتریت کمک میکند این هورمون روی تنظیم التهاب اثر می گذارد.و حتی ممکنه پیشرفت آرتروز التهابی رو کاهش بدهد.
کاربرد زنبور عسل برای درمان بیماری ها – تضعیف عامل بیماری اچ آی وی
نانوذرات که در زهر زنبور عسل قرار دارن میتونن ویروس نقص ایمنی بدن (اچ آی وی) رو از بین ببرد بدون اینکه سلول های اطراف رو آسیب بزند.
کاربرد زنبور عسل برای درمان بیماری ها – مبارزه با التهاب
مواد غالب در زهر زنبور عسل ملیتین، آدولاپین و آپامین هستند هر کدوم دارای خواص ضد التهابی است و میتواند باعث کاهش التهاب در بدن شود. یک مطالعه ی حیوانی که برای بررسی اثر ضد التهابی سم زنبور عسل بر روی آرتریت القا شده در موش انجام شد، علائم التهاب رو پس از درمان طب سوزنی با نیش زنبور عسل بشدت کاهش داد و درمان سرطان آرتریت رو متوقف کرد.
کاربرد زنبور عسل برای درمان بیماری ها – از بین بردن مولتیپل اسکلروزیس (MS)
به استثنای تسکین آرتریت، که محبوب ترین و شناخته شده ترین استفاده از سم زنبور عسل در آمریکاست برای درمان کسانی که مبتلا به MS هستند. ادعاهای زیادی در زمینه استفاده افرادی که دچار MS بودند و با استفاده از این درمان بهبود پیدا کردند.
خاصیت نیش زنبور عسل ۲) فواید نیش زنبور عسل
متخصصان زنبوردرمانی موفقیت این شیوه را در درمان بسیاری از بیماریها از قبیل بیماریهای سیستم عصبی، ام.اس، زونا، روماتیسم، آرتریت و افسردگی به اثبات رساندهاند. این شیوه بیشک یکی از راههای درمان طبیعی است که بیمار را از مصرف داروهای شیمیایی و شیوههای درمانی طب رایج بینیاز میکند.
فواید نیش زنبور عسل – تسکین آرتریت
در مطالعات پزشکی و در آزمایشات مرتبط با خرگوش، زهر زنبور عسل منجر به جلوگیری آرتریت در این حیوان شد. محققین بر این باورند که زهر زنبور عسل به کمک هورمون گلوکوکورتیکوئید آرتریت را درمان میکند. این هورمون سبب میشود که التهاب کاهش یابد و بر روی التهاب اثرگذار است..
فواید نیش زنبور عسل – درمان ام اس
یکی از بهترین خواص نیش زنبور عسل درمان و پیشگیری از اماس است. امروزه در ایالت متحده زنبور درمانی یک شیوه درمانی در طب سنتی و مکمل است که در چند سال گذشته کمک شایانی به درمان و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به این بیماری ارائه کرده است. نیش زنبور با اثرگذاری بر روی سیستمهای عصبی و اعصاب به درمان و پیشگیری از این بیماری کمک میکند. از جمله موارد اثربخش افزایش استقامت، کاهش خستگی و کاهش تشنج و انقباض عضلات است.
فواید نیش زنبور عسل – کاهش التهاب
از بین بردن ورم مفصلی یا التهابهای پوستی یکی دیگر از خواص نیش زنبور عسل است. ترکیبات زهر زنبور عسل خاصیت ضد التهابی دارند. ملیتین، آدولاپین موادی هستند که وقتی وارد بدن شوند موجب کاهش التهاب میشوند.
فواید نیش زنبور عسل – تسکین درد قاعدگی
تزریق زیر پوستی زهر زنبور عسل موجب تسکین دردهای دوران قاعدگی میشود. این سم میتواند برخی از نازاییها که به دلیل عدم تخمک گذاری یا اختلال در تخمک گذاری زنان است، درمان می کند. که از بروز یائسگی زودرس جلوگیری میکند.
فواید نیش زنبور عسل – عامل بیماری اچ آی وی را تضعیف میکند
ترکیبات موجود در زهر زنبور عسل میتواند به از بین بردن ویروس اچ آی وی کمک کند و به سلولهای اطراف آن آسیب وارد کند.
فواید نیش زنبور عسل – بازسازی سیستم عصبی
بازسازی و تحریک سیستم عصبی یکی دیگر از خواص نیش زنبور است. سم زنبور عسل به صورت طبیعی یا تزریق به ترمیم و بازسازی غلافهای میانی اعصاب که به دلایل مختلف دچار اختلال شده؛ کمک میکند. این سم با تحریک سیستم دفاعی و عصبی بدن به روند درمانی بیمار سرعت میبخشد.
فواید نیش زنبور عسل – داروسازی
شرکتهای داروسازیهای بزرگ در سراسر جهان برای ساخت پادزهرها و بعضی داروها از نیش زنبور عسل استفاده میکنند.
فواید نیش زنبور عسل – متوقف کردن رشد سلولهای سرطانی
در بدن انسان سلولها بعد از مدت زمان مشخص کم کم ضعیف شده و به مرور از بین میروند.حال اگر هر عاملی این روند را مختل یا سرعت آن را کند کند، احتمال ابتلا به سرطان بیشتر میشود. محققان در پژوهشهای خود دریافتند که زهر نیش زنبور با تحریک روند مرگ سلولها و حذف به موقع آنها، میتواند از ابتلا به انواع بیماری سرطان پیشگیری کند. وقتی سم نیش زنبور وارد بدن میشود، میتوان از حذف و دفع به موقع سلولها مطمئن شد و شانس ابتلا به سرطان به صفر میرسد.
خاصیت نیش زنبور عسل ۳) عوارض طبیعی نیش زنبور عسل
بعد از اینکه زهر وارد بدنتان شد از علائمی، چون اختلال در خواب، خارش و گر گرفتگی نگران نباشید. از راههای خانگی برای تسکین محل برخورد نیش، خمیر سدر و ماست است که میزان زیاد به خارش و التهاب آن کمک میکند. اثر ظاهری نیش، معمولا در بیشتر بیماران بعد از ۲ روز از بین میرود.مواردی که نباید از نیش زنبور به عنوان روش درمان استفاده کرد.اگر آلرژی شدید دارید.
اگر دیابت دارید.سل یا سیفلیس دارید.بعد از مصرف داروها و فرآوردههای حاوی الکل مانند شربت دیفن هیدرامین و یا الکلهایی که برای ضدعفونی کردن هنگام دریافت تزریق به بیماری توصیه نمیشود؛ زیرا نیش زنبور با الکل به هیچ عنوان سازگاری ندارد.در دوران بارداری از شیوه زنبور درمانی به هیچ وجه استفاده نکنید.
زنبوردرمانی نیز یکی از شیوههای طبیعی است که علاوه بر امتیازها و راهکارهای موثری که برای درمان بیماریها دارد،عوارض جانبیای را نیز برای بیمار به همراه داشته باشد.گاهی افرادی که زنبوردرمانی میکنندحالتهایی مانند سرگیجه، افت فشار خون، اختلال در تنفس، تهوع و استفراغ شدید، اختلال در دید، برونریزیهای سطح پوست و بی حالی و غش رو به رو میشوند. به توصیه درمانگران و متخصصان زنبوردرمانی هر فردی که بعد از زنبوردرمانی دچار یکی از حالتهای زیر شد باید خود را در سریعترین زمان ممکن به پزشک برساند.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید
دیدگاهتان را بنویسید