در زمان های قدیم و با نبود فر و وسایل برقی مادر بزرگ ها بیکار ننشسته اند و انواع خوراک ها و کیک و شیرینی و آموزش پخت کاچی برای زنان را با روش های خودشان پخت کرده اند. تیم فارسی خوان تصمیم دارد، طرز تهیه کاچی را طبق دستور مادر بزرگها برای شما مخاطبان عزیز بیان کند تا سری به گذشته بزنیم و اندکی از دنیای فست فود و دسرهای جدید فاصله بگیریم. شما دوستان گرامی نیز اگر یک دسر سنتی از مادر بزرگ خود و درست کردن کاچی آن ها را میدانید، در بخش نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.
مواد لازم در طرز تهیه کاچی
- آرد سفید نصف لیوان معادل ۷۰گرم
- آرد برنج ۱قاشق غذا خوری
- کره ۱۰۰گرم
- هل ساییده ۱ قاشق غذاخوری
- دارچین نصف قاشق غذاخوری
- پودر پسته ۱قاشق غذاخوری
- پودر بادام ۱قاشق غذاخوری
- پودر گردو ۱قاشق غذاخوری
- پودر زعفران یک چهارم قاشق چایخوری
- شکر ۱لیوان معادل ۱۸۰گرم
- آب ۱ لیوان
- نبات ۵۰گرم
- گلاب مقدار کمی برای عطرش
طرز تهیه کاچی
دستورات متفاوتی با هر سلیقه ای برای پخت کاچی است. ما طبق گفته ها مادربزرگمان این آموزش را میدهیم.
ابتدا در یک ظرف نچسب و با شعله ملایم آرد گندم و آرد برنج را تفت میدهیم. حدودا ۱۵ دقیقه با شعله مناسب تفت میدهیم تا خامی آرد گرفته شود و بوی خوبی از آن بیاید، بعد از تفت آرد آن را در لیوانی می اندازیم و جدا میگذاریم .
ظرف تمیز دیگری را بر روی حرارت میگذاریم و کره یا روغن حیوانی را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا ذوب شود بعد هل ساییده و پودر دارچین را به آن اضافه میکنیم و بعد پودر پسته و گردو و بادام را به آنها اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خوب مخلوط شوند و بعد آرد را از الک عبور داده و اضافه میکنیم و هم میزنیم بعد از آرد نوبت به شکر میرسد و شکر را به مخلوطمان اضافه میکنیم و هم میزنیم شیر و آب را نیز با ترتیب و با آرامی به موادمان اضافه میکنیم .
مواد را هم میزنیم و چند تیکه نبات را به آن اضاف میکنیم و بخاطر عطر گلاب چند قاشق گلاب به آن می افزایم و هم میزنیم .کلیه مواد کاچی را اضافه کردیم، وقتی که مواد از دیواره های ظرف شروع به جوش زدن کرد باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد و به ظرف نچسبد آنقدر هم میزنیم تا قوام پیدا کند.توجه کنید که نباید سفت شود چون شبیه حلوا میشود، بعد از پخت کامل آن را در کاسه سرو میکنیم
با دارچین و خلال پسته و بادام تزیین میکنیم و میل میکنیم.
نکاتی در آموزش پخت کاچی
چند نکته در که در پخت و طریقه مصرف کاچی وجود دارد عبارتند از:
- کاچی برای زنان تازه زایمان کرده میباشد، اما بهتر از ۲ روز بعد از زایمان به آنها داده شود.
- شیر را میتوان به دلخواه به کاچی اضافه کرد بدون شیر هم پخت میشود.
- افراد لاغر و ضعیف برای قوت گرفتن میتوانند از کاچی با روغن حیوانی استفاده کنند.
- استفاده از روغن حیوانی به جای کره مناسب تر و مقوی تر میباشد.
- کاچی یک دسر خوشمزه است و میتوان در مجالس و مهمانی ها آن را سرو کرد.
- کاچی به همراه نان نیز یک وعده وغذایی بخصوص برای شام میباشد.
- برای شیرینی بیشتر کاچی میتوانید چند قاشق عسل در آخر پخت به آن اضافه کنید.
- برای به روغن افتادن کاچی بهتر از شعله کم گاز و یا شعله پخش کن استفاده کنید.
- اگر میخواید یک کاچی مغذی داشته باشید میتوانید انواع مغزها را به آن اضافه کنید.
- کاچی برای افطار بسیار مناسب و عالی میباشد.
ادویه های مخصوص درست کردن کاچی
هل و دارچین ادویه های اصلی در طرز تهیه کاچی میباشند. اما چند ادویه دیگر میتوان به آن اضافه کرد. مانند: زیره، رازیانه، زنجبیل، زردچوبه، پودر تخم گشنیز. میزان اضافه کردن آن ها به کاچی به ذائقه فرد بستگی دارد و میتوان مصرف آن ها را به دلخواه کم یا زیاد کرد.
پخت ها و آموزش های متفاوتی برای کاچی وجود دارد بخصوص آموزش پخت کاچی برای زنان حتما کاچی را پخت کنید و آنرا برای وعده های صبحانه و افطار و یا شام میل کنید همچنین با افزودن مغزها به یک غذای مغزی برای کودکان خود تبدیل میشود. شما عزیزان نظرات خود را در بخش نظرات درباره ی درست کردن کاچی برای ما ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید