مویز چیست
به دانه های درشت انگور سیاه پس از خشک شدن مویز می گویند در طب سنتی از قدیم مویز برای استفاده توصیه می شده زیرا دارای خواص بی نظیری می باشد.بهترین مویز نوع چاق, پرگوشت, شیرین و بیدانه است و بدترین آن مویز با دانه و کمگوشت است. مویز گرم کننده تمام بدن و خوردن آن در فصول سرد بسیار مناسب است.مویز در وزنگیری جنین مؤثر است، چرا که ارزش غذایی بالایی دارد و طبیعت آن گرم و تر است. مویز مقوی رحم است و با مصرف مویز زنان باردار جنین خود را از سقط حفظ میکنند. مویز انگور رسیدهای است که روی بوته وبا روش سنتی خشک شده باشد. بسته به نوع انگور خواص مویز متفاوت است.مویز در وزنگیری جنین مؤثر است چرا که ارزش غذایی بالایی دارد و طبیعت آن گرم و تر است.
مویز مقوی رحم است و با مصرف مویز زنان باردار جنین خود را از سقط حفظ میکنند.مویز برای رفع ضعف معده و بهبود هضم غذای زنان باردار مؤثر استمویز مقوی کبد است و موجب تقویت معده و افزایش قدرت هاضمه زنان باردار میشود چرا که ضعف معده و ضعف هضم از مشکلات شایع زنان باردار محسوب میشود.خوردن مویز در وعده صبحانه برای درمان انواع بیماریهای عفونی مانند عفونت گوش, عفونت دندان و … مفید است.مشکلات عفونت دندان در دوران بارداری از مشکلات شایع زنان باردار است و زنان بهدلیل منع مصرف دارو دچار مشکل خواهند شد که مصرف مویز در وعده صبحانه میتواند مانع بروز عفونت دندان شود مویز دارای اثرات ضددرد, ضدباکتری و تقویت کننده سیستم ایمنی است. مویز ملین است و باعث پاکسازی روده و معده میشود؛ مویز تقویت کننده معده است..برای اشنایی بیشتر با فارسی خوان همراه باشید.
مویز چیست ۱) خواص مویز در طب سنتی
مصرف مویز به صورت ناشتا باعث رفع بلغم میشود و برای بالا بردن قدرت حافظه مفید است. خوردن مویز قدرت یادگیری و فهم ر افزایش میدهد و یکی از خوراکی های مفید برای پیشگیری از بروز آلزایمر است.خوردن مویز باعث تقویت قوای جنسی به ویژه در افراد با مزاج سرد میگردد.در طب سنتی از خواص مویز برای تقویت کبد و معده استفاده میشود.خوردن مویز برای افراد لاغر مفید است و باعث چاقی سالم میشود.مویز تاحدودی خاصیت قابض دارد و مصرف آن باعث سفت شدن روده و در نتیجه مدفوع میشود.
خوردن مویز در فصول سرد سال بسیار مفید است و باعث افزایش انرژی و گرم شدن بدن میشود.در طب سنتی در مورد خواص مویز آمده است، استمرار در مصرف مویز می تواند به تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلق و خو کمک کند.مصرف مویز برای سلامت دهان و دندانها مفید است و باعث خوشبو شدن دهان میشود.از خواص مویز در طب سنتی استفاده از آن برای درمان ناراحتی های معده و بیماریهای دستگاه گوارش است.طب سنتی به کسانی که مبتلا به سردردهای میگرنی و سردردهای ناشی از سردی زیاد بدن هستند، مصرف مویز را توصیه میکند.
از خواص مویز در طب سنتی همانند خواص کشمش کمک به درمان و کنترل بیماری دیابت است. قند موجود در مویز از جنس فروکتوز است و برای جذب نیاز به انسولین ندارد لذا از گذشته متخصصان طب سنتی به افراد دارای بیماری قند خوردن مویز را همراه چای توصیه میکردند.ترکیبات موجود در مویز از تصلب شرایین (سفت و سخت شدن رگ ها) و چسبندگی پلاکت های خون پیشگیری کند، همچنین با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند، در نتیجه برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار مفید است.
و از بروز سکته پیشگیری میکند.مویز دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است. و همانند خواص انگور و فویاد مصرف آن برای بدن های ضعیف،افرادکم خون، افرادلاغر و افرادی که دچار بیماریهای روحی و روان پریشی هستند،بسیار مفید است.مصرف مویز در دروان بارداری و شیرهی بسیار مفید است و بر افزایش کیفیت شیر مادران تاثیر زیادی میگزارد.
خواص مویز در طب سنتی – خواص انواع مویز
مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه ها طبقه بندی می شود. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه ها طبقه بندی می شود. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.مویز به حبه های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می شود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.
مویز نوعی خشکبار است که با خشک کردن انگور حاصل می شود. مویز نوعی کشمش است که از انگور شاهانی تهیه می شود. کشمش بیشتر برای انگور خشکیدهٔ کوچک استعمال می شود و مویز در انگور بزرگ.مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می شود.مویز سرشار از ویتامین های E ، A ، B و املاحی مانند کلسیم، فسفر و پتاسیم است. مویز دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی دانه است.
خواص مویز در طب سنتی – خواص درمانی مویز
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین عامل رنگ سیاه مویز بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می شود.باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز می تواند از تصلب شرایین سفت و سخت رگ ها و چسبندگی پلاکت ها جلوگیری می کند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می یابد رگ های خونی منبسط می شود با خوردن مویز غلظت خون کاهش می یابد. رگ های خونی منبسط می شوند و خون می تواند با سرعت بیشتر ی دربدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت های خون روی هم می شود و از لخته شدن خون پیشگیری می کند.
به طورکلی مویز درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد.مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند مفید است از دیگر خواص مهم مویز می توان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.مصرف مویز همچنین از سردردهای میگرنی پیشگیری می کند.
و موجب کاهش شدت درد آن می شود.مویز در گروه میوه ها طبقه بندی می شود و دو قاشق غذاخوری مویز معادل ۳۰ گرم حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.مویز منبع انرژی است و افرادی که مبتلا به یبوست هستند می توانند در رژیم غذایی خود از مویز استفاده کنند.مویز سرشار از ویتامین های گروه C است ولی ویتامین B خود را از دست داده است و دیابتی ها در مصرف میوه های خشک مانند مویز دقت کنند به دلیلی قند این گونه میوه ها زیاد است.
خواص مویز در طب سنتی – ارزش غذایی مویز
مویز حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین های ضروری برای بدن میباشد. مواد معدنی مهم موجود در این خشکبار پرخاصیت کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای آ، ای، ویتامین های گروه ب و اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است.
مویز چیست ۲) احادیث مربوط به فواید خوردن مویز
پیامبر اسلا م (صلى الله علیه و آله و سلم) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند
بر شما باد مویز؛ چرا که تلخه را مى زداید، بلغم را مى برد، پى را استحکام مى بخشد، خستگى را از بین میبرد، خوى را خوش می سازد، دل را پاک پیراسته مى دارد و اندوه پریشانى را دور میکند.مویز، چه نیکو خوراکى است، بیمارى را از میان مى برد، خشم را فرو مى نشاند، پروردگار را خشنود مى سازد، بوى دهان را خوش مى سازد و رنگ را صفا مى دهد.هر کس به خوردن مویز در حالت ناشتا عادت کند، فهم و حافظه و ذهن، روزى او مى شود.
امام على (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند
مویز، قلب را استحکام مى بخشد، بیمارى را مى برد، حرارت را خاموش مى سازد و دل را خوشى مى دهد.
(خوردن) بیست و یک عدد مویز سرخ هر صبح در حالت ناشتا، همه بیمارىها را دور مى کند، مگر بیمارى مرگ را.
امام صادق (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند
هر کس به خوردن بیست و یک مویز سرخ عادت کند، به بیمارى اى جز بیمارى مرگ مبتلا نمى شود.اگر قحطى اى به شما رسید، با خوردن مویز، خود را سیر کنید.
امام رضا (علیه السلام) درباره فواید خوردن مویز فرموده اند
هر کس مى خواهد حافظه اش زیاد شود، هر صبح در حالت ناشتا، هفت مثقال مویز بخورد.
مویز چیست ۳) مضرات مویز موارد احتیاطی و منع مصرف
مویز از کالری بسیار بالایی برخوردار است، لذا زیاده روی در مصرف آن موجب افزایش وزن و چاقی میشود.افراط در خوردن مویز باعث افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار خون میشود و برای بیماران دیابتی مضر است.زیاده روی در مصرف مویز به افراد دارای مزاج گرم توصیه نمیشود.
مصرف کشمش و مویز به مادران شیرده، سالخوردگان، کودکان در حال رشد و بچه های مدرسه ای به عنوان یک میان وعده توصیه می شود.فرآورده های انگور به ویژه مویز و کشمش، از کالری بسیار بالایی برخوردارند که مصرف مقدار زیاد آن می تواند موجب افزایش وزن در افراد شود. در نتیجه مصرف آن برای افراد چاق توصیه نمی شود. از خرید مویز و کشمش به صورت فله ای و روباز اجتناب کنید و حتما محصولاتی را که دارای بسته بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز وزارت بهداشت هستند را بخرید.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید