چه موقع رعد و برق خطرناک است

حالت شب

چه موقع رعد و برق خطرناک است

رعد و برق به خودی خود یک پدیده خطرناک است اما وقتی میگوییم رعد و برق چه موقع خطرناک است مسلما منظورمان وقتیست که چه موقع برای انسان خطرناک است. تعریف علمی رعد و برق تخلیه الکتریکی میان ابر و زمین است که طبق تحقیقات تیم فارسی خوان بسته به جهت تخلیه بار (ابر به زمین یا برعکس) ، عامل بوجود آورنده ، راستای وقوع رعد و برق ، فاصله آن از زمین و قدرت آن به انواع مختلفی دسته بندی میشوند.

کشور ما مناطق پرباران زیادی دارد؛ مخصوصا که در سالهای اخیر بارانهای سیل آسا در برخی استانهای کشور جان خیلی از هموطنان ما را گرفت. همچنین این باران ها عمدتا در مناطق کوهستانی رخ داد که به علت ارتفاع احتمال اصابت رعد و برق در دامنه کوه ها افزایش میابد. از این رو این وظیفه را برخود دیده ایم که به این پدیده کمتر توجه شده بپردازیم.

آیا رعد و برق همیشه خطرناک است

حدودا ۱۵ دسته بندی اصلی برای رعد و برق ها وجود دارد که همه آنها برای انسان خطرناک نیستند.حدودا ارتفاع ۳۰متر را برای میزان خطر سنجیده اند؛ لذا از آنجایی که اکثر آنها در ارتفاع های بالا رخ میدهند که در محدوده سطح زمین نیستند و قد انسانها نیستند.

مسیله بعدی عامل بوجود آورنده آنهاست. بطور مثال رعد و برق هایی که در دهانه آتشفشان در حال فوران که همراه غبار رخ میدهند در نظر بگیرید؛ این نوع آنها در نتیجه گردبادهای مقطعی خاکسترهای فوران شده بوجود می آیند.به این صورت که میدان مغناطیسی ایجاد میکنند و باعث باردار شدن ذرات غبار میشوند. گازهای سمی متصاعد شده زمینه را برای جرقه و در نتیجه تخلیه الکتریکی فراهم میکنند. این نوع رعد و برق به تنهایی یک جهنم واقعیست.

همچنین بخوانید : سنگهای قیمتی و خواص آنها

جدای از گرمای حاصل از فوران آتشفشان دمای حاصل از رعد و برق حدود ۲۷۰هزار درجه سلسیوس است میان ابری از غبارهای نیترات و بخارهای سمی. با این وجود تاکنون گزارشی درباره مرگ توسط این نوع آتشفشان گزارش نشده.

دلیل واضح است؛ چون در حین وقوع این رعد و برق ها هیچ انسانی در لبه آتشفشان در حال فوران و یا حتی در محدوده آن عمدا قرار نگرفته است.

البته دوستان این مورد را در نظر بگیرید که مطلب امروز ما فقط درباره رعد و برق هاست. اما خود آتشفشان یکی از مرگبارترین پدیده های طبیعیست. معروف ترین نمونه ها نیز فوران آتشفشان واقع در اندونزیست که آنقدر مهیب بود که تا شعاع ۵۸کیلومتری پرده گوش تمامی ساکنان به یکباره پاره شد. در این واقعه حدود شش هزار نفر جان خود را از دست دادند. نمونه دیگر نیز آتشفشان معروف شهر پمپی در ایتالیاست که آنقدر سریع بود که ساکنان شهر فرصت فرار نداشتند و توسط خاکسترهای سمی خشک شدند. عملا به سنگ تبدیل شدند.

مواقعی که رعد و برق خطرناک است

مواقعی که رعد و برق خطرناک است

با ذکر دو مثال متوجه شدید که خطرناک بودن رعد و برق اول به عوامل محیطی و سپس به رعایت نکات ایمنی توسط خود ما بستگی دارد. بهتر است ابتدا انواع رعد و برق های مهم و پرتکرار را بشناسیم و خصوصیات آنها را یاد بگیریم و در انتها با یادگیری برخی نکات ایمنی احتمال وقوع یک حادثه دلخراش را به حداقل برسانیم. بی شک این پدیده زیبایی های خودش را دارد و میتوان از رقص نورهای خیره کننده و محسور کننده آن بدون اینکه خطری تهدیدمان کند لذت برد.

چه موقع رعد و برق خطرناک ولکانیک است

این نوع که صدایی شبیه شلیک دارد در میان بخارات و غبار آتشفشانی رخ میدهد. به دلیل اینکه این تخلیه الکتریکی میان ابرهای خاکستر اتفاق می افتاد راستای هندسی آنها محور مشخصی ندارد.

رعد و برق خطرناک تریگرید

این رعد و برق چیزی نیست که ما بتوانیم همیشه آن را ببینیم. اخیراً VOLCANIC TRIGGERED LIGHTNING در ایسلند زده شده. ۳ نوع مختلف از VOLCANIC TRIGGERED LIGHTNING وجود دارد. با زدن این نوع رعد و برق گاز در اتمسفر متصاعد می شود. طول نوع متوسط VOLCANIC گاهی به ۱.۸ کیلومتر می رسد.

رعد و برق خطرناک

رعد و برق های باریک

این ساده ترین نوع رعد و برق است که خیلی کوتاه، روشن و بی سر و صداست. خطی که بعد از این رعد و برق در آسمان باقی می ماند باریک است. بعد از این رعد وبرق باد کمی در آسمان شروع به وزیدن می کند.

چه موقع رعد و برق خطرناک دوتایی است

رعد و برق نیروی موثر زمین است. بسیار زیبا و در عین حال بسیار خطرناک. نور سفید- آبی که در هنگام رعد و برق مشاهده می کنید بسیار گرم است. جالب است بدانید که رعد و برق خیلی گرم تر از سطح خورشید است. به نظر می رسد که رعد و برق دوتائی باید دو برابر رعد برق های دیگر ترسناک تر باشد.

رعد برق خطرناک ابر به آب

آب رسانای بسیار قوی است. بنابراین برای حفظ جانتان بهتر است که در هنگام رعد و برق از آب، رودخانه و دریاچه یا استخر دور باشید. ملوان ها در هنگام طوفان های دریایی بسیار در معرض این نوع رعد و برق هستند و برای آن ها بسیار خطرناک است. این نوع رعد و برق بادهای بسیار شدید و قوی، امواج متلاطم و باران شدید را به دنبال دارد . وقتی که این رعد و برق زده می شود ملوان ها در جایی امن لنگر می زنند تا شرایط برای حرکت آرام شود و به تمام خدمه دستور می دهند که جلیقه های نجات خود را به تن کنند.

رعد و برق خطرناک زمین به ابر

رعدو برق خطرناک زمین به ابر

این نوع رعد و برق بسیار نادر است.بطوری که تا بحال هرجای دنیا دیده نشده. منتها فرقی که با سایر رعد و برق ها دارد این است که جهت تخلیه الکتریکی از زمین به ابر است. یعنی زمانی که زمین بار منفی دارد و ابر حاوی بار مثبت است. در این حال شاخه های رعد و برق از زمین شروع میشود و به سمت ابر روانه میشوند.

این نوع رعد و برق به دلیل اینکه کاملا به زمین متصل است و نیز قسمت بزرگ آن روی زمین قرار دارد بسیار خطرناک است. قدرت کشنده ای دارد و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر صدمه جزئی ویا جان سالم به در بردن از اصابت این نوع رعد و برق گزارش نشده. به راستی که تمام قربانیان خود را به کام مرگ میفرستند

ایمنی هنگام رعد و برق خطرناک

کارشناسان توصیه می‌کنند در زمان رعد وبرق، افراد از قرار گرفتن درفضا‌های سرباز خودداری کنند و تا پایان طوفان درمکان دربسته ایمن بمانند، همچنین درصورتی که درفضای باز قراردارند وسایل الکتریکی، چون تلفن همراه، گوشواره، کمربند دارای سگک فلزی، اشیای فلزی، چون چوب بازی گلف و مواردی از این دست را ازخود دور کنند.

در مناطق جنگلی قرارگرفتن زیر درختان بلند می‌تواند خطر برخورد صاعقه به درخت و آتش سوزی را افزایش دهد به همین دلیل توصیه می‌شود افراد زیر درختان کوتاه بمانند. استفاده از تلفن ثابت درون خانه یا محل کار نیز در زمان بروز رعد وبرق ایمن نیست، زیرا صاعقه می‌تواند به وسیله سیم از گوشی جریان پیدا کند و سپس برق گرفتگی فرد درون محیط دربسته شود.

ایستادن در کنار دکل‌های مخابراتی و آنتن‌های تلفن‌های همراه و زیرساخت‌های اینترنتی نیز خطرناک است، زیرا احتمال برخورد صاعقه به آن‌ها زیاد است و امکان دارد فرد دچار آسیب دیدگی شود.

ما در این مطلب یاد گرفته ایم که منظور از خطرناک بودن رعدو برق واقعا به چه معناست. انواع رعد و برق های پرتکرار را شناخته ایم و نکاتی برای در امان ماندن در برابر رعدو برق نیز یاد گرفته ایم. امید است این آموزش ها را در زندگی بکار بگیرید و به عزیزانتان نیز آموزش دهید . با گسترش این آگاهی ها احتمال بروز خطر را کاهش دهیم. همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده و هست.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام