گاهی برای شما اتفاقی می افتد و ناچارید کودکتان را تنها در خانه بگذارید. آیا تا به حال برایتان پیش آمده که به موضوع بچه ها را در چه سنی می توان تنها در خانه گذاشت فکر کرده باشید. اگر اجبار برایتان پیش آمده که کودک را تنها در خانه بگذارید و بروید، باید تمام شرایط را برای در امان بودن کودک انجام دهید تا خدایی ناکرده از این کارتان پشیمان نشوید. بنابراین میتوانید برای دانستن نکات امنیت بچه های تنها در خانه تیم فارسی خوان را همراهی کنید تا اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنید.
رابطه سن و امنیت بچه های تنها در خانه
اگر گاهی شما به خاطر شرایط کاری، یا موقعیتهای پیش آمده مجبور به خروج از منزل میشوید فرزندتان را نیز با خود ببرید و در وهله اول به هیچ عنوان توصیه نمیشود که او را تنها در خانه رها کنید. اگر سن بچه های شما کمتر از ۶ سال است به هیچ عنوان او را در خانه تنها نگذارید ولی اگر سنشان بین ۸ تا ۱۰ سال است به دلیل قدرت درک نسبی که دارند با حفظ کامل شرایط و تامین امنیت بچه ها میتوانید برای چند ساعت آنها را تنها بگذارید.
هیچ وقت فرزندانتان را در هر سنی که باشند تنها نگذارید، اما گاهی واقعا مجبور میشوید که برای یک ملاقات یا کار رسمی فرزندتان را تنها در خانه بگذارید در اینصورت فارسی خوان به شما پیشنهاد گزینه های زیر را میدهد:
- گذاشتن فرزند دلبندتان در مهد کودک یا مدرسه
- گذاشتن فرزند در منزل اقوام و دوستان قابل اعتماد
- گذاشتن پرستار یا شخص قابل اعتماد در منزل و در کنار فرزندان
- فرستادن فرزندان به کلاسهای فوق برنامه مانند سالن ورزشی یا کتابخانه و …
زمان تنها ماندن کودک تنها در خانه
برای مدت زمان تنها گذاشتن کودکان در خانه هنوز هیچ کس به طور قطع اظهار نظر نکرده است. همه صاحبان نظر و کارشناسان معتقدند کودک را نباید به هیچ عنوانی تنها گذاشت. اما گاهی معمولا در فصل تابستان که هم مدرسه ها تعطیل هستند، و هم جای خاصی برای بردن کودک برای تنها نماندن وجود ندارد. و والدین مجبور به تنها گذاشتن کودک در منزل میشوند.
کارشناسان فن معتقدند که برای تنها گذاشتن کودکان اگر سنشان ۸ سال باشد برای چند ساعت میتوانند تنها باشند ولی برای سنهای بالاتر میتوان به مدت زمان تنها ماندن کودک با توجه به میزان رضایت و آگاهی کودک افزود.
تنها گذاشتن بیش از دو کودک باهم
هیچگاه دو کودک تنها در خانه را به حال خود رها نکنید. گاها اتفاق افتاده است که ما در مجلات و روزنامه ها یا سایر وسایل ارتباط جمعی مشاهده میکنیم که،نوشته اند، کودکان باز هم حادثه آفریدند یا دچار حادثه شده اند.
معمولا کودکان از جنس مخالف، بیشتر تمابل به جذب تفاوتهای جسمی در اندام بدن یکدیگر میشوند. و این متاسفانه باعث کنجکاوی بیش از حد و پیش از موعد در کودکان برای فهمیدن این تفاوتها شده و کار دست آنها و والدین از همه جا بی خبر آنها می دهد.
و متاسفانه امروزه شاهد هستیم که کارشناسان سن بلوغ جنسی را خیلی پایینتر از حد معمولش تخمین زده اند. و علت اصلی زمانی است که کودک تنها با گوشی در فضای باز و کاملا بدون کنترل مجازی پرسه میزند.
عواقب تنها گذاشتن کودک در خانه
والدین گرامی، باید بدانید که اگر فرزندان خود را تنها در خانه رها میکنید و به دنبال کار خود میروید، بعد از برگشتن به منزل باید خودتان را برای عواقب بعد از این کار آماده کنید. ممکن است بار اول تغییرات را در فرزندانتان مشاهده نکنید، ولی به مرور زمان این تغییرات در شخصیت آنها تاثیرات خود را میگذارد. از جمله تاثیرات منفی تنهایی کودک در خانه اشاره می شود به :
- کودکان تنها در خانه معمولا دچار اعتماد به نفس پایینی هستند.
- به دلیل درگیر بودن با تخیلات در تنهایی، ترسو بار می آیند.
- کودکانی درونگرا میشوند، چون کسی نیست تا ماجراهای طول روز را برایشان تعریف کند و از هیجاناتشان کم بشود.
- معمولا کودکان تنها در خانه، مضطرب و همیشه نگران از دوباره تنها گذاشته شدن بار می آیند.
موارد ذکر شده بالا از لحاظ روحی و روان کودک تنها در خانه بود. حالا اگر از لحاظ جسمی، بخواهیم خطرات را برشماریم به موارد زیر اشاره میکنیم:
- ممکن است کودک به سراغ وسایل برقی برود و ایجاد حوادث تلخی برای خود و خانه بشود
- آتش و کبریت از علایق کودکان کنجکاو برای بازی است.
- ممکن است دست به هیجانات بعد از تماشای یک کارتون یا فیلم بزنند و به خودشان آسیب برسانند.
- وسایل پر خطر در منزل زیاد هستند. و زمینه را برای آسیب رساندن به فرزند تنها در خانه مهیا میکند.
تامین امنیت بچه های تنها در خانه
اگر میخواهید کودک خود را در خانه تنها بگذارید نکات زیر را کاملا رعایت کنید:
- تا زمانی که خود کودک تمایل به تنها ماندن نداشته باشد این کار را انجام ندهید.
- با کودک خود درباره علت تنها گذاشتن او در خانه صحبت کنید.
- کلیه وسابل و لوازم خطر آفرین را از دسترس کودکان تنها خارج کنید. مانند کبریت یا اتو و …
- از قفل کردن در جدا پرهیز کنید، درست است از ورود افراد ناشناس به منزل جلوگیری میکنید ولی راه فرار در مواقع خطر را نیز میبندید.
- با کودک خود به صورت نمایش تنهایی را در خانه بازی کنید.
- تمام آگاهیهای لازم را به فرزندانتان بیاموزید. مانند باز نکردن در روی غریبه ها یا خطرات کبریت و…
- کودک تنها در خانه خود را با نحوه شماره تلفن گرفتن آشنا کنید.
- شماره تلفن پدر و مادر و اقوام و کسانی که قابل اعتماد هستند، را بنویسید و به کودک بدهید.
- کودکان را با شماره تلفن پلیس و آتش نشانی آشنا کنید، تا در مواقع ضروری خودشان بتوانند زنگ بزنند.
- کار کردن با وسایل کمکهای اولیه را به بچه های تنها در خانه آموزش دهید.
- ایجاد زمینه مناسب برای بازیهای بی خطر.
مطلب ما در مورد امنیت بچه های تنها در خانه تمام شد. البته باز کردن این بحث خیلی گسترده است و بر میتابد که مطالعات بیشتری در این زمینه داشته باشید. امیدوارم که توانسته باشیم تا حدودی سطح آگاهی شما را برای فرزند تنهایتان در منزل بالا برده باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید