در این روزها که همه درگیر بیماری کرونا هستیم مجله فارسی خوان در نظر دارد مطلب خود را با عنوان همه چیز درباره کرونا آغاز کند. شاید تابحال با بیماری کرونا آشنا نبوده اید اما قطعا با شیوع این بیماری توضیحاتی درباره بیماری کورنا شنیده اید ما در این مطلب میخواهیم درمورد چگونگی پیدایش این بیماری و همچنین راههای پیشگیری و درمان ویروس کرونا یا به بیان دیگر همه چیز درمورد کورنا صحبت کنیم و شما را با این بیماری آشنا کنیم.
همه چیز درباره ویروس کرونا
یکی از دردناک ترین راههای کاهش جمعیت ،بیماری است. هرساله تعداد زیادی از انسان ها بر اثر بیماری جان خود را از دست میدهند. بیماری های زیادی وجود دارد که تاکنون راههای درمان قطعی برای آن صادر نشده است اما میتوان براحتی از اینگونه بیماری ها پیشگیری کرد. بیماری کرونا نیز از این دسته بیماری هاست. در این روزهای پایان سال این بیماری باعث وحشت همه جهان شده است که با پیشگیری درست از این ویروس میتوان براحتی در امان ماند.
قرار است در این مطلب همه چیز درباره ویروس کرونا را برای شما دوستان بگوییم.
چگونگی پیدایش ویروس کرونا
اکثر مردم چگونگی پیدایش ویروس کرونا را نمیدانند.
باید بدانید ویروس کورنا برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ شناسایی شد،اما نمی دانیم این ویروس از کجا منشا گرفت. تاکنون شش نوع ویروس کرونا شناسایی شده است که میتواند انسان را آلوده کند. از این ۶ مورد ۴ نوع در حد آنفلونزای خفیف هستند و دوتای دیگر بعنوان MERS و SARS شناخته شده است. ویروسی که اخیرا در چین پیدا شده است، از این خانواده بوده و احتمالا هفتمین نوع از این بیماری است. گاهی اوقات، یک ویروس کرونا می تواند هم حیوانات و هم انسان را آلوده کند. ویروس کرونا به همان شیوه ای عمل میکند که سایر ویروس های سرماخوردگی عمل می کنند.
قدرت کشندگی این ویروس بمراتب پایین است. بطوریکه از هر هزار نفر چهل نفر جانشان را از دست میدهند.
توضیحاتی در مورد علائم بیماری کورنا
بیماری کورنا در حال حاضر علائم متفاوت با دیگر بیماریها ندارد در اینجا توضیحاتی درمورد بیماری کرونا و علائم آن میدهیم.
علائم بیماری کرونا همانند آنفلونزا میباشد ولی با زمان بیشتر، به این صورت که آنفلونزای فصلی ۳ روز تب و بعد احتمال ایجاد عفونت تنفسی دارد ولی این ویروس پس از ۷ روز تب احتمال کمی دارد که فرد را دچار عفونت ریه بکند. پس باید بدانیم که حداقل، فرد باید بیش از ۶ روز تب، همراه با علائم آنفلونزا داشته باشد تا بفکر این ویروس باشیم.
بارزترین علائم این بیماری عبارتند از:
- سردرد
- سرفه، تب و احساس خستگی
- تنگی نفس و مشکلات تنفسی
آلودگی به ویروس با تب شروع میشود، سپس سرفه خشک و بعد از یک هفته، تنگی نفس ظاهر میشود که در اینصورت بیمار حتما باید با پزشک صحبت کند و پزشک بعد از انجام آزمایشاتی اگر تشخیص بدهد ویروس در بدن بیمار است فرد بیمار تحت مراقبت قرار میگیرد.
چگونگی انتقال بیماری کرونا
بسته به نوع ویروس کرونا روش های انتقال آن متفاوت است.
در برخی از موارد روش های انتقال بیماری، از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلونزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز خیلی کم بوده و احتمالا موارد انتقال این ویروس زمانی رخ داده است که افراد بمدت طولانی در فضای بسته در کنار بیمار بوده اند مانند افرادی که در بیمارستان ها با بیماران در ارتباط هستند. هنوز مشخص نیست که این بیماری نخستین بار از طریق جانوران به انسان منتقل شده یا از طریق سطوح آلوده به ویروس.
اما هرچه که هست میتوانید همانند یک سرماخوردگی معمولی با آن رفتار کنید.
راه های مقابله و درمان بیماری کورنا
بسیاری از بیماری ها با درمان درست از بین می روند بیماری کرونا نیز از این بیماری هاست.
راه های مقابله و درمان بیماری کورنا هم چندان سخت نیست و با یک درمان اصولی میتوانیم از این بیماری در امان بمانیم. نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید این است که از مبتلا شدن به این بیماری باید پیشگیری شود. در حال حاضر یکی از مهمترین راههای پیشگیری قرنطینه کردن خود در خانه است. قرنطینه کردن خود در خانه به معنای ماندن در خانه و جلوگیری از تماس با دیگران است اگر احساس میکنید دچار یک بیماری عفونی شده اید از نزدیک شدن به افراد بپرهیزید.
راههایی که برای پیشگیری و درمان بیماری کورنا باید بدانید:
- در طول روز به تعداد دفعات زیادی دستانتان را با آب و صابون بمدت ۲۰ ثانیه بشویید
- از تماس دست نشسته با چشم، بینی و دهان خودداری کنید
- از تماس با کسانی که علائم سرماخوردگی دارند پرهیز کنید
- وسایلی را که مدام استفاده و لمس میشوند را ضدعفونی کنید
- اگرکوچکترین علائمی را احساس کردید در خانه استراحت کنید
- از تماس با حیوانات و دام ها جلوگیری کنید
- از رفتن به مکان های عمومی و شلوغ بپرهیزید
- گوشت و تخم مرغ را کاملا پخته و بعد استفاده کنید
ویروس کرونا در سیستم گوارشی تکثیر می یابد، اگر محیط گوارش ما اسیدی باشد براحتی میتواند پیشرفت کند.
اما اگر محیط قلیایی باشد امکان رشد نخواهد داشت، بنابراین تا میتوانید از مصرف لبنیات و غذاهای طب سرد جلوگیری کنید و در غذاها از پیاز و سیر فراوان استفاده کنید و مرتبا ویتامین سی مصرف کنید تا سیستم ایمنی بدنتان را قوی کنید، مصرف زیاد این ویتامین ضرری به بدن نمیرساند و خیلی زود دفع میشود.
همه چیز درباره کرونا وقتی فردی در خانواده دچار این ویروس است
اگر در خانواده فردی دچار ویروس کورنا شد باید موارد زیر را رعایت کنیم تا از ابتلا به این بیماری در امان باشیم
- فقط افرادی در خانه باشند که حضورشان برای مراقبت از بیمار ضروری است
- سایر اعضای خانواده باید در محل دیگری بمانند
- بازدیدکنندگان را محدود کنید
- افراد سالخورده را از بیمار دور کنید
- بادستگاه تهویه هوا یا بازگذاشتن پنجره هوای محیط را عوض کنید
- دستانتان را به طور مکرر با آب و صابون بشویید
- وسایل یکبار مصرف را بعد از استفاده دور بیندازید
- هنگام تماس با خون و ترشحات خونی از دستمال و دستکش استفاده کنید
- هر روز سطوح پرلمس را تمیز و ضدعفونی کنید
- دستانتان را بلافاصله بعد از برداشتن دستکش خوب بشویید
- لباس هایتان را ضدعفونی کنید
با توضیحاتی درمورد بیماری کرونا آشنا شدید امیدوارم هر چه زودتر ویروس کرونا در تمام جهان ریشه کن شود و این را باور داشته باشید که کرونا چیزی نیست آنفلونزا خیلی بدتر از آن است، اما چون نامش ناشناخته است باعث ایجاد ترس و دلهره در میان مردم شده است.
امیدوارم توانسته باشم با توضیحاتی درمورد بیماری کرونا شما را بخوبی با این ویروس بظاهر نشناحته شده آشنا کرده باشم .شما دوستان و همراهان گرامی مجله فارسی خوان اگر در این زمینه اطلاعاتی دارید که فکر میکنید میتواند مطلب ما را کامل تر کند در بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید