نکات مهم برای خرید گیتار

حالت شب

نکات مهم برای خرید گیتار

اگر تا به حال گیتار نخریدید و یا حتی با آن کار نکرده اید باید به این نکات توجه کنید چون اگر دچار اشتباه شوید ممکن  است ساز زدن را به کلی کنار بگذارید پس با تیم فارسی خوان همراه باشید تا شما را با نکات مهم برای گیتار سالم آشنا کنیم.

گیتارها را به شیوه‌های مختلفی می‌توان دسته‌بندی کرد.

در این بین اگر بخواهیم از لحاظ صوتی آن‌ها را دسته‌بندی کنیم، که مسلماً برای یک ابزار موسیقی مناسب‌ترین روش خواهد بود. از آن جایی که نحوه تولید صدای آکوستیک در گیتار ارتباط تنگاتنگی با نوع بدنه آن دارد، ناچار به استفاده از دسته‌بندی بدنه خواهیم بود:

انواع گیتار

انواع گیتارهای آکوستیک

گیتار آکوستیک گیتاری است که وسیله‌ای جز بدنه آن صدای سیم‌ها را تقویت نمی‌کند، صدای سیم‌ها تنها در بدنهٔ چوبی توخالی آن تقویت می‌شود و به گوش می‌رسد. این نوع از گیتار معمولاً شش سیم فلزی دارند که ضخامت آن‌ها از زیرترین سیم تا بم‌ترین سیم به‌طور معمول بین ۱۳ تا ۵۶ هزارم اینچ می‌باشد. بدنه از اتصال صفحه چوبی پشتی، صفحه چوبی جلویی، و دو قسمت چوبی انحنادار کناری ساخته می‌شود، که صفحهٔ بالایی معمولاً دارای سوراخ یا سوراخ‌های بزرگی است که به واسطه شکل و محل قرار گرفتنشان می‌توانند ویژگی‌های آکوستیکی خاصی به ساز بدهند.

همچنین بخوانید : موسیقی چگونه به وجود آمد

گونهٔ اسپانیایی گیتار آکوستیک با عنوان گیتار فلامنکو شناخته می‌شود؛ که نامش را از سبک زیبای فلامنکو به ارث برده‌است. گیتار زمانی وارد موسیقی فلامنکو شد که اسپانیایی‌ها فلامنکو را با سازهای دیگری می‌نواختند. پس از آن گیتار به شدت بر این موسیقی تأثیر گذاشت و هم‌اکنون کاملاً به آن وابسته‌است.

انواع گیتارهای کلاسیک

اصولاً باید گفت گیتار کلاسیک نوعی گیتار آکوستیک است. چون صدای آن بدون واسطه شنیده می‌شود. اما این نوع گیتار کمی با گیتارهایی که با عنوان گیتار آکوستیک شناخته می‌شوند تفاوت دارد. بدنه آن کمی کوچکتر بوده و در آن به جای سیم‌های فلزی از سه سیم نایلونی و سه سیم فلز تنیده شده به دور ابریشم استفاده می‌شود، که به آن صدای نرم و آرامی می‌دهد. این ساز نسبت به سازهای دیگر ارکستر و نیز گیتار آکوستیک صدای کمتری دارد و تنها یک سبک مشخص از موسیقی را ارائه می‌دهد.

گیتار کلاسیک خود از گیتار فلامنکو که اسپانیایی‌ها آن را به کار می‌برده‌اند مشتق گشته‌است. بین گیتار کلاسیک و گیتار فلامنکو تفاوت نا چیزی وجود دارد، معمولاً گیتار کلاسیک از چوبهایی که رنگ قهوه‌ای تیره دارند ساخته می‌شود و گیتارهای با چوبهای زرد و روشن‌تر از آن گیتارهای فلامنکو هستند. اسپانیایی‌ها از ساز گیتار برای نواختن موسیقی خودشان یعنی فلامنکو استفاده می‌کرده‌اند که بعدها با شروع دوران کلاسیک در موسیقی اروپا عده‌ای از این ساز برای نواختن قطعات موسیقی کلاسیک استفاده کردند.

انواع گیتارهای الکتروآکوستیک

از لحاظ شکل نمی‌توان تفاوت چندانی بین یک گیتار الکتروآکوستیک با یک گیتار آکوستیک پیدا کرد. اما از لحاظ صوتی گیتار الکتروآکوستیک روند الکتریکی را پیش می‌گیرد، بدین صورت که صدا توسط پیکاپ به شکل سیگنال الکتریکی درآمده، که بعد از طی کردن مسیرها و برخی ادوات الکتریکی، به وسیله آمپلی فایر تقویت می‌شود و سرانجام از طریق اسپیکرهای آمپلی فایر به گوش می‌رسد.

همچنین بخوانید : تمام سبک های موسیقی

اگر تنظیمات خیلی خاصی برای آمپلی فایر (و افکت یا افکت‌ها) نداشته باشیم، صدای این نوع گیتار با گیتار آکوستیک تفاوتی نخواهد داشت، با این تفاوت که حالا صدا تا حدود زیادی تحت کنترل می‌باشد. نوازنده بدون آنکه مجبور به تعویض ساز برای پیدا کردن صدای مورد نظرش باشد می‌تواند از طریق تنظیم اکولایزری که روی گیتار قرار دارد حالت صدا را تغییر دهد و با صدایی که مورد نظرش است نوازندگی کند.

اجزای گیتار

همان‌طور که در عکس ملاحظه می‌کنید، گونه‌های مختلف گیتار ممکن است شامل اجزای متفاوتی باشند، یا شکل اجزاء یا جنس آن‌ها با هم فرق داشته باشند. اما نهایتاً اجزای موجود در همهٔ انواع گیتارها همین‌ها هستند.

اجزای گیتار

  1. سردسته
  2. خرک
  3. هد (برای کوک کردن ساز)
  4. فرت (Fret)
  5. Truss Rod (پیچی که برای تنظیم انحنای دسته به کار می‌رود)
  6. Inlays (تزییناتی که نقش راهنما را دارند و معمولاً پشت فرت‌های ۳ ۵ ۷ ۹ ۱۲ ۱۵ ۱۷ ۱۹ ۲۱ ۲۴ قرار می‌گیرند)
  7. دسته
  8. پاشنه (اتصال بدنه با دسته)
  9. بدنه
  10. پیکاپ‌ها (pickups)
  11. قسمت‌های مربوط به مدار الکتریکی (تنظیمات ولوم و تن صدا)
  12. خرک پایینی (Bridge)
  13. صفحه پیک گارد (گاهی برای مخفی کردن مدارها و گاهی صرفاً برای جلوگیری از خش‌دار شدن رنگ بدنه در اثر برخورد پیک به مرور زمان)
  14. صفحهٔ پشتی
  15. صفحهٔ جلویی
  16. قسمت‌های جانبی
  17. دریچه خروج صدا (معمولاً دارای تزییناتی به نام rosset)
  18. سیم‌ها
  19. saddle (تنظیم‌کننده ارتفاع هر سیم)
  20. فرت بورد (چوبی که فرت‌ها روی آن کوبیده شده‌اند)

نکات مهم برای خرید گیتار

۱. سیم ها گز نزند

اگر ساختمان گیتار را بشناسید می دانید گیتار معمولا دارای ۱۲ قسمت عمودی و ۶ سیم است و کلا تشکیل ۷۲ نت را میدهد. تمام این نتها را با درست گرفتن انگشت دست چپ روی این ۷۲ خانه، به صدا درآورید. صدای حاصل باید شفاف و بدون صدای نویز گونه باشد یا اصطلاحا گِز نزند.

البته انگشت دست چپ را کاملا پشت فِرت (خطوط فلزی جداکننده روی دسته گیتار) قرار دهید تا صدای گِز احتمالی از غلط گرفتن انگشت دست چپ شما نباشد. همچنین برای گز نزدن در شروع کار بهتر است اکشن گیتار پایین باشد. اکشن گیتار همان فاصله سیمها تا دسته گیتار است.

نکات مهم خرید گیتار

۲. دسته گیتار تاب نداشته باشد

دقت کنید دسته گیتار کاملا صاف باشد و انحرافی نداشته باشد چرا که ناصاف بودن دسته گیتار تاثیر بدی بر روی صدای گیتار می گذارد. یک گیتار خوب دسته ی کاملا صافی دارد.

۳. فِرت ها کاملا موازی باشند

فِرت ها در واقع نقش تقسیم بندی سیمها به فواصل زمانی مساوی را دارند. پس خیلی مهم است این خطها کاملا عمود بر دسته گیتار و در نتیجه موازی با خودشان باشند، تا فواصل زمانی نتها رعایت شود.

۴. پشت دسته گیتار زیاد گرد نباشد

برای در دست گرفتن دسته گیتار و نواختن یک قطعه، دست چپ شما باید آزاد و راحت باشد. بیش از اندازه گرد بودن (برآمده بودن) پشت دسته گیتار باعث می شود در نواختن نتها به مشکل بر بخورید و کف دستتان درد بگیرد.

۵. سردسته گیتار بدون لکه و خوردگی باشد

سردسته گیتار محل اتصالات است. جاییکه پیچ های کوک قرار می گیرند و نقش مهمی در کوک بودن گیتار دارند. پس توجه داشته باشید این قسمت گیتار سالم باشد.

همچنین بخوانید : تاثیرات موسیقی بر زندگی

۶. پل گیتار صاف و عمود باشد

سیمهای گیتار به پل ختم می شوند، پل گیتار (قسمت چوبی که روی بدنه گیتار برای نگه داشتن سیمها استفاده می شود) قسمت انتهایی سیم هاست. مهم است که پل، کاملا صاف و عمود بر بدنه گیتار قرار گرفته باشد تا سیمها به درستی به صدا درآیند.

۷. قیمت گیتار زیاد ارزان نباشد (این رنج قمیت برای تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۲۳ می باشد)

تقریبا گیتار های زیر ۱ میلیون تومان (یا ۸۰۰ هزارتومان) فقط برای شروع و صرفا اطمینان از علاقه داشتن مناسب است و گیتار های ۱۲۰۰ میلیون تا ۳۴۰۰ میلیون برای نوازنده های متوسط خوب است و گیتار های بالای ۳ میلیون برای نوازنده های حرفه ای ، گیتار های زیر ۴۰۰ تومان فقط جهت دکورد مناسب و استفاده دیگری نخواهد داشت تمامی موارد گفته شده برای گیتار های کلاسیک و فلامینکو بود نه سایر گیتار ها (الکتریک و…)

نکات پایانی خرید گیتار

  • تاب نداشتن دسته
  • سلامت فیزیکی
  • استعلام اصالت
  • تست تمام فرت ها
  • خرید از جای معتبر
  • مشاوره قبل از خرید
  • همراه داشتن یک نوازنده موقع خرید
  • سلامت ماشین کوک
  • برند معتبر
  • از همه معتبر رعایت این نکات

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام