آموزش پرورش بلدرچین

حالت شب

بلدرچین ها پرنده های هستند که به دلیل ویژگی هایی که دارند برای پرورش مناسب میباشند. ما طی این مقاله سعی داریم روش های آموزش پرورش بلدرچین ها را مطرح کنیم, بدون اینکه سوالی برای شما باقی بماند به شما کمک کنیم بلدرچین های خود را انتخاب کنید گوشتی یا تخمگذار… تیم فارسی خوان خوشحال میشود به شما کمک کند انتخابی منطقی و پرسود تر داشته باشید.

به نظر من حتی اگر تصمیم به این شغل ندارید این مقاله میتواند برای علم جانورشناسی شما مفید واقع شود و شاید در جهت بالا بردن اطلاعات عمومی شما کمک کند.

ویژگی های بلدرچین ها

از دلایل مورد توجه بودن این پرندگان بگویم بلدرچین ها نسبت به باقی پرندگان سیستم بدنی مقاوم تری دارند یعنی دیرتر مریض میشوند پس برای کسب و کار مناسب ترین هستند.تلفات کمتر میشود به تبع آن ضرر مادی کمتر خب البته که این دلیل برای شروع یک کسب و کار کافی نیست میتوانم به زود بالغ شدن آنها اشاره کنم مرغ ها دوره ی حدود ۶ ماه را باید طی کنند برای بلوغ درحالی که بلدرچین ها طی دوره ی ۳۷ تا ۵۰ روزه ای به بلوغ میرسند.

آموزش پرورش بلدرچین ها حتی روی سلامت جامعه تاثیر مثبتی دارد گوشت این پرندگان بسیار مقوی و سالم است به طوریکه برای خانم های باردار و حتی در دوران شیردهی توصیه میشود گوشت بلدرچین زیاد مصرف کنند .

به نظر خود من این نکته بسیار مهم است که شما زودتر سوددهی کار خود را ببینید, باعث میشود انگیزه ی شما برای ادامه ی کار بیشتر شود.

حرف از انگیزه شد دوستان بگذارید باهم راحت باشیم اگر بلدرچین ها و کار با آنها را دوست ندارید یا از دسته افرادی هستید که اصلا توانایی تحمل موجودات زنده , سر و صدای آنها و دردسر هایشان را ندارید بهتر است کار دیگری را انتخاب کنید اگر فقط با فکر سود کاری این موضوع را سرچ کرده اید بهتر است به شما رک و روراست بگویم شما برای اینکار مناسب نیستید .چون حتی با وجود سود خوب زود دلسرد میشوید .

خب انرژی منفی ممنوع میدانم مصمم هستید که هنوز اینجایید پس برویم سراغ بلدرچین ها…

بلدرچین های گوشتی و تخمگذار

اینکه انتخاب کنید میخواهید بلدرچین هایی گوشتی را پرورش دهید یا تخمگذار بستگی به خودتان دارد ممکن است شما تجهیزات لازم برای برداشت تخم را نداشته باشید یا به دلایل مالی نتوانید آنها را تهیه کنید اینجاست که بلدرچین های گوشتی برای شما انتخاب بهتری خواهند بود پس فکر های خودتان را بکنید و انتخاب کنید.

بلدرچین های گوشتی بلدرچین های تخمگذار

سرمایه ی مورد نیاز برای نوع تخمگذار این پرندگان کمتر از نوع گوشتی آنهاست.

فضای مورد نیاز بلدرچین های تخمگذار
هر بلدرچین تخمگذار به فضایی حدود ۲۵۰ سانتی متر مربع نیاز دارد یعنی شما در یک سالن ۱۰۰متری ۴۰۰۰ بلدرچین تخمگذار را میتوانید روی بستر نگه داری کنید.

موضوع مهم دیگری که باید بدانید، این است که سود خالص حاصل از پرورش بلدرچین های تخمگذار در مقیاس کم مقداری بیشتر از پرورش بلدرچین های گوشتی است خب طبیعی است که هرچه مقیاس کار شما بزرگتر باشد تفاوت این سود نیز بیشتر میشود.

انواع پرورش بلدرچین

هرکدام از این روش ها معایب و مزایایی دارد با تیم فارسی خوان همراه باشید ما باهم معایب و مزایای هر روش را مرور میکنیم تا شما انتخاب درستی برمبنای سود بهتر برای کارتان داشته باشید.

  • جوجه های یک روزه
  • جوجه کشی بلدرچین
  • بلدرچین های مولد

۱. اگر دوره ی بازگشت سرمایه تان مهم ترین هدف شماست به شما بگویم جوجه های یک روزه دوره ی بازگشتی حدود ۴۵ روزه دارد و در مورد جوجه کشی ۱۷ روز جوجه کشی به آن روند ۴۵ روزه اضافه میشود و خب در مورد بلدرچین های مولد هم دوره ی بازگشت سرمایه ی شما حدود یک هفته است .

همچنین بخوانید : کارآفرینی با نان محلی

۲. اگرسالم بودن جوجه ها و تلفات کمتر برای شما موردی اساسی تر است پس جوجه های یک روزه انتخاب درستی هستند چون شما میتوانید از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید در روش جوجه کشی شما قطعا شاهد تلفات خواهید بود که میزان آنها بازم بستگی به شما دارد به توانایی های شما

۳. اگر سرمایه ی کمتر برای شما مهم تر است باید خدمت شما عرض کنم که جوحه های یک روزه از تخم های نطفه دار گران تر هستند در واقع تخم های نطفه دار بسیار ارزان هستند و راجع به بلدرچین های مولد شما هزینه های بالای قفس های مکانیزه را پیش رو دارین.

تجهیزات پرورش بلدرچین

خب ما آموزش پرورش بلدرچین ها را داریم پس جز مهم ترین نکات تجهیزات لازم برای این کار است.

  • سیستم تهویه یا هواکش
  • سیستم گرمایشی
  • سیستم سرمایشی
  • سیستم تامین رطوبت یا مه ساز
  • آبخوری
  • دانخوری
  • سیستم برق اضطراری
  • لامپ های خورشیدی
  • قفس های مکانیزه

۱.سیستم تهویه یا هواکش:

برای سیتم های تهویه, بهتر است از سیتم های دوطرفه استفاده کنید که هم هوای آلوده را خارج میکند هم برای شما هوای تمیز بیرون را وارد میکند.

۲.سیستم گرمایشی و سرمایشی: 

بلدرچین های روی دما بسیار حساس هستنذ تاحدی که با هر اشتباهی که شما در مورد دما انجام دهید استرس میگیرند. جالب اینجاست که در هر سنی به دمای متفاوت نیاز دارند نترسید آنقدرها هم سخت نیست تیم فارسی خوان الان برای شما به صورت یک نکته این موضوع را ساده میکند که شما فقط نیاز باشد آن را برای برای بلدرچین هایتان عملی کنید :

  • برای جوجه های یک روزه تا چند روزه دمای ۳۶ تا ۳۸ درجه سانتیگراد را فراهم کنید.
  • تا ۶ تا ۷ هفتگی کم کم به دمای ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد کاهش دهید.
  • بعد از ۶تا ۷ هفته دمای ۲۱ درجه سانتیگراد شرایط مناسبی برای آنهاست.

مولدها
دمای سالن نگهداری از مولد ها نباید از ۲۸ بالاتر رود و زیر ۱۸ درجه هم نیاید.

شما برای تهیه یک سیستم سرمایشی یا همان یک فن خنک کننده حدود ۲۰۰ هزار تومان نیاز دارید. همچنین برای خرید یک هیتر یا بخاری حدود ۱ میلیون تومان در نظر بگیرید.

۳.سیستم تامین رطوبت یا مه ساز

رطوبت عاملی بسیار مهم برای پرورش و رشد این نوع پرندگان است پس باید به فکر تهیه یک مه ساز باشید تا میزان رطوبت سالن شما را کنترل کند .

۴.آبخوری: 

آبخوری های نیپلی بهترین نوع آبخوری ها هستند این نوع آبخوری ها بهترین میزان صرفه جویی در آب را دارند .

آموزش پرورش بلدرچین ها

آبخوری های نیپلی
خود این آبخوری ها دو نوع پلاستیکی و استیل دارند که باید بگم اگر نوع پلاستیک آنها را انتخاب کنید پول کمتری خرج کرده اید اما ضرر میکنید چون خیلی زودتر خراب میشوند و بیشتر شرایط انتقال بیماری را دارند.

۵.دانخوری: 

دانخوری ها تکی و زنجیره ای هستند ممکن است فکر کنید که چون تعداد بلدرچین های شما کمتر است دانخوری های تکی برای شما مناسب تر هستند که اگر از من بپرسید به شما میگویم دانخوری های زنجیره ای انتخاب بهتری هستند چون دیرتر خراب میشوند و برای شما به صرفه تر خواهند بود .

قیمت هر دانخوری و آبخوری حدود ۳۵ هزار تومان است که در صورتی که قفس مکانیزه میخرید نیاز به آبخوری و دانخوری جداگانه نخواهید داشت.

۶.سیستم برقاضطراری

این مورد واقعا اضطراریست, فرض کنید برق سالن شما برای چند ساعت قطع شود خب بلدرچین هایتان سکته میکنند.

آرام باشید شوخی کردم..سکته نمیکنند ولی برای شرایط بدنیشان اصلا خوب نیست فکر کنید بلدرچین هایی که روی دما بسیار حساس اند ناکهانی مجبور به تحمل تغییر دمای بزرگی شوند پس سیستم برق اضطراری را جز اولویت هایتان قرار دهید.

۷.لامپ های خورشیدی

بلدرچین های تخمگذار نیاز به تحریک های نوری دارند به طوری که اگر زمان روشنی حدود ۱۸ ساعت باشد بازدهی برای جفتگیری آنها افزایش می یابد.

روشنایی و تاریکی
تا سن ۵هفتگی ۱۲ ساعت تاریکی و ۱۲ ساعت روشنایی برای جوجه های شما کافیست.

۸.قفس های مکانیزه:

قفس های با کیفیت دارای توری های سقف و کف و عمودی کناری هستند .فاصله و تقسیم طبقات آن ها کاملا درست رعایت شده.

بلدرچین های تخمگذار

این قفس ها برای تعداد ۲۰۰۰ بلدرچین حدود ۱۰ میلیون برای شما خرج برمیدارد.

نکات جالب راجع به آموزش پرورش بلدرچین:

شاید شما هم دوست داشته باشید بتوانید بلدرچین های تخمگذار را تشخیص دهید خب اینجاییم تا باهم روش های تشخیص را مرور کنیم:

  • بلدرچین های تخمگذار چشمانی درشت تر و براق دارند .
  • ناخن های سالم و بدون ایراد دارند.
  • مقعد آنها پهن سفید و مرطوب است.
  • پاهای آنها قوی و بدون انحراف است.
  • فاصله بین استخوان لگن آنها بیشتر از یک انگشت است.
  • فاصله ی استخوان سینه و لگن به اندازه ی ۲ انگشت است.

حالا میرسیم به اینکه چرا گفتیم بلوغ بلدرچین ها ممکن است از ۳۷تا ۵۰ روز باشد:

خب این پرندگان ممکن است بلوغ زودرس داشته باشند و شما طی بلوغ زودترس تخم های کمتری خواهید داشت.

پس معمولا کسانی که در این کار هستند سعی خود را میکنند که بلدرچین ها دچار بلوغ زودرس نشوند.

برای مکان سالن خود اگر در روستا زندگی میکنید شما بهترین مکان را در اختیار دارید اما توصیه میکنم این کار را در خانه های مسکونی در منطقه های شلوغ شروع نکنید سر و صدا همسایه های شما را آزار میدهد که البته موضوع بوی نامطبوع هم هست ولی راجع به آن اگر شرایط بهداشت محیط را رعایت کنید شما را اذیت نمیکند.

سود پرورش بلدرچین

قاعدتا در مقاله ای با عنوان آموزش پرورش بلدرچین ذکر سود شما از یادگیری این آموزش ضروری است.

آموزش پرورش بلدرچین ها ی تخم گذار گوشتی

با فرض اینکه شما حدود ۲۰۰۰ بلدرچین را پرورش داده باشید با فروش آنها حدود ۴میلیون درآمد خواهید داشت که برای یک دوره ی ۶۷ روزه خواهد بود .

  • قیمت هر بلدرچین بالغ در بازار حدود ۵۰۰۰ تومان
  • قیمت تخم آنها در بازار حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان
  • میزان درآمد برای پرورش بلدرچین ها چه تخمگذار چه گوشتی تقریبا در یک حد است.

تغذیه ی بلدرچین ها

تغذیه ی بلدرچین ها

هر بلدرچین از زمان تولد تا رسیدن به سن بلوغ تقریبا ۱ کیلو دان مصرف خواهد کرد پس با احتساب قیمت هر کیلو دان از ۲۰۰۰ هزار تومان شما برای گوشتی کردن این پرندگان به ۲ تن دان نیاز خواهید داشت که ۴ میلیون هزینه خواهد شد.

درآخر باید بگویم برای شروع شما حدودا ۱۵ تا ۱۷ میلیون تومان سرمایه نیاز دارید که تا حدود ۶ ماه به شما برگشت داده میشود.

اگر بعد از خواندن مقاله آموزش پرورش بلدرچین ها که توسط تیم فارسی خوان تهیه شده است از تصمیمتان مطمین شدید لطفا اول سعی کنید از بازار فروش تخم ها یا بلدرچین های گوشتی درمحل زندگی خود مطمین شوید سپس اقدام به گرفتن مجوز کار کنید چون بسیج سازندگی برای کسانی که بخواهند این شغل را شروع کنند و مجوز داشته باشند مبلغ ۱۵ میلیون وام اعطا میکند. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام