خواص شلغم

حالت شب

خواص شلغم

شلغم خواص تغذیه‌ای و درمانی زیادی دارد و در کتب طب سنتی نیز درخصوص مصرف این سبزی توصیه‌های زیادی شده و اگر روزی یک شلغم بخورید هرگز بیمار نخواهید شد. شلغم املاح معدنی زیادی همچون کلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم و گوگرد دارد و یکی از منابع پیشگیری‌کننده از پوکی استخوان است و مصرف آن برای رشد و نمو استخوان کودکان و نوجوانان و کمک به استحکام استخوان سالمندان توصیه می‌شود.با فارسی خوان همراه باشید تا به بررسی نکات اساسی در این مورد بپردازیم.

خواص شلغم ۱) خواص شلغم برای سلامتی

شلغم کم کالری است و از این رو کاملا مغذی است. شلغم، حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها و فیتوشیمیایی می باشد که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد شلغم برای جلوگیری از ابتلا به سرما خوردگی مفید می باشد.شلغم مقوی است.شلغم اشتها آور است.شلغم ضعف جنسی را درمان کرده و اسپرم را زیاد می کند.شلغم سرفه را تسکین می دهد.ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است.

همچنین بخوانید : خواص زنجبیل

زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است.آب شلغم قند خون را پائین می آورد.تخم شلغم را اگر سرخ کرده و بخورید برای ضعف جنسی موثر است.اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره کنید.خوردن آب شلغم درمان کننده جوش صورت است.آنهایی که حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا ثابت شده است که شلغم حافظه را تقویت می کند.شلغم شب کوری را درمان می کند.

خواص شلغم-بهترین روش مصرف شلغم

خواص شلغم ۲) نکات مهم در مورد شلغم

نکات مهم در مورد شلغم – پیشگیری از سرطان

شلغم در رده گیاهان چلیپایی قرار می گیرد که حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان و فیتونوترینت هاست و ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.برگ های شلغم سرشار از ماده ای به نام گلوکوزینولات است. در پژوهشی نشان داده شد با مصرف گیاهانی که دارای این ترکیبات(آلی گوگردی) هستند می توان به کبد در مراحل دفع سموم کمک کرد و با تاثیراتی که مواد سرطان زا بر بدن می گذارند مبارزه کرد و حتی مانع رشد تومورهای سرطانی شد.

نکات مهم در مورد شلغم – کمک به سلامت قلب

شلغم دارای خاصیت ضد التهابی و درد است که یکی از نکات کلیدی در زمینه جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و حمله های قلبی به شمار می رود. افزون بر این شلغم در پایین نگه داشتن سطح کلسترول به بدن کمک می کند و با دارا بودن مقادیر بالایی از فولیک اسید که جزو ویتامین های B محسوب می شود، نقش مهمی در سیستم گردش خون و قلب دارد.

نکات مهم در مورد شلغم – منابع غنی از آنتی اکسیدان ها در شلغم

شلغم مجموعه گسترده ای از انواع آنتی اکسیدان ها را در اختیار دارد که شامل دسته ای از ویتامین های C،E،A و همچنین منگنز و بتاکاروتن است. در حالی که تنها خود شلغم دارای منابع عظیمی از ویتامین C است برگ های این گیاه سرشار از تمام آنتی اکسیدان های مذکور است علاوه بر این شلغم به علت داشتن منابعی از فیتونوترینت های پیچیده که با فعال سازی عملکرد آنتی اکسیدان ها و همچنین با افزایش نتایج مثبتی که از مبارزه با رادیکال های آزاد به دست می آوردند مانع تخریب DNA در سلول ها می شود.

نکات مهم در مورد شلغم – خاصیت ضدالتهابی و درد

برگ های شلغم منابع فراوانی از ویتامین K و اسیدهای چرب امگا۳ را در خود ذخیره کرده اند. این دو عنصر دارای خاصیت ضدالتهابی فوق العاده بالایی هستند. ویتامین K تنظیم کننده موثری برای سیستم واکنش التهابی بدن محسوب می شود.در یک تحقیق نشان داده شد که اسیدهای چرب امگا۳ به عنوان عناصری بنیادی برای جلوگیری از تورم در بدن بسیار ضروری اند و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و ورم مفاصل کمک کرده و همچنین از بیماری هایی که منجر به التهابات شدید در بدن می شوند جلوگیری می کنند.

نکات مهم در مورد شلغم – تسهیل در عملکرد دستگاه گوارش

برگ های شلغم حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند که همین امر به سیستم گوارش بدن کمک شایانی می کند.بهترین زمان خرید شلغم پاییز است. بیشتر دنبال شلغم های کوچک بگردید که لک و زدگی نداشته باشد. سر شلغم های کوچک معمولا سبز است.شلغم نفاخ و دیر هضم است بهتر است آن را با مصلح آویشن یا زیره مصرف کرد.

نکات مهم در مورد شلغم – کمک به رشد و استحکام استخوان ها

شلغم دارای منبع وسیعی از کلسیم، پتاسیم و مواد معدنی ضروری برای بدن است که تمام این عناصر برای سلامت و رشد استخوان ها مفید بوده و از بیماری هایی همچون پوکی استخوان جلوگیری می کنند..خوردن شلغم خام و پخته به نفع چشم است.

همچنین بخوانید : خواص زنجبیل

نکات مهم در مورد شلغم – بهترین روش شلغم

بهترین شیوه برای تهیه شلغم که ویتامین و خواص درمانی آن حفظ شود بخارپز کردن شلغم است. در این شرایط تمام خواص درمانی شلغم حفظ می شود.در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می شود از شلغم خارج می شود.شلغم یا شلجم بیابانی و کاشتنی دارد. شلغم کاشتنی از بیابانی کم غذاتر است. طبیعت هر دو نوع مرطوب و گرم است. شلجم پخته با گوشت چرب، سینه و گلو را نرم می کند. شلغم در معده زیاد ماندگار است آبش ادرار آور است. خواص شلغم -مضرات شلغم

خواص شلغم ۳) مضرات شلغم

۱- در صورتی که از قرص‌های رقیق‌کننده خون مانند کومادین (وارفارین) استفاده می‌کنید، نباید به‌طور ناگهانی مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین K که موجب غلظت خون می‌شوند را در برنامه غذایی خود کم یا زیاد نمایید.
۲- در صورت نگهداری شلغم در شرایط نامناسب، ممکن است آب آن که حاوی نیترات است به جایگاه مناسبی برای تجمع باکتری‌ها تبدیل بشود. یعنی نیترات را به نیتریت تبدیل کرده و مملو از آلودگی بشود.
۳- اگر از بیماری‌های قلبی عروقی یا مشکلات مشابه رنج می‌برید، پیش از آغاز رژیم غذایی سرشار از نیترات با پزشک خود مشورت کنید. رژیم غذایی سرشار از نیترات با داروهای خاصی همچون نیترات‌های آلی یا داروهای نیتریت که برای آنژین، فشار خون بالای شریان ریوی، اختلالات جنسی استفاده می‌شود، فعل و انفعالات منفی نشان می‌دهد.

 می توانید آن ها را در یک کیسه پلاستیکی تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.از ریشه و برگ شلغم در آشپزی برای پختن انواع آش و سوپ استفاده کنید.قبل از پختن آن ها را به خوبی بشویید. می توانید از برس استفاده کنید تا گل و ذرات خاک و کودهای شیمیایی از آن ها زدوده شود. آن ها را پوست بکنید. بسته به اندازه شلغم می توانید آن ها را درسته، حلقه حلقه، یا مکعبی خرد کنید و بپزید.مواظب باشید هنگام پخت شلغم زیاد له نشود چون بیشتر خاصیت خود را از دست می دهد. هر چند از آب آن هم می توانید به عنوان یک داروی درمانی استفاده کنید.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام