طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

حالت شب

آشپزی یک امر بسیار مهم در بین زنان خانه دار میباشد، زیرا غذا باعث جمع شدن افراد خانواده به دور یکدیگر میشود و یک فضای صمیمی را به وجود می آورد. اما در این بین نوع غذا نیز اهمیت خاصی دارد. مرغ شکم پر، یکی از غذاهای محبوب در خانواده های ایرانی است که طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه را تیم فارسی خوان امروز به بخش آموزش های آشپزی خود اضافه میکند. شما مخاطبان عزیز نیز پخت مرغ شکم پر در قابلمه را به روش خودتان در بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا تجربیات ما نیز افزایش پیدا کند و از آن ها استفاده کنیم.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر همان طور که از اسمش پیداست، مرغی است که درون شکم آن را بسته به ذائقه فرد از مواد متفاوت پر میکنند و با گذاشتن در فر و یا قابلمه آن را پخت میکنند.اما طرز تهیه آن قواعد خاصی دارد .

طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

مرغ شکم پر برای میهمانی ها و مجالس خاص یک نوع غذای خاص و زیبا برای سفره ها میباشد. هر آشپزی متناسب با ذائقه خود از انواع ترشیجات و شیرینی های غذایی و یا مواد ملس کننده برای پر کردن شکم مرغ در طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه استفاده میکند، پس طرز تهیه آن علاوه بر تنوع در نوع پخت در نوع مواد نیز تنوع بسیاری دارد.

مواد لازم طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر برای ۶ نفر عبارتند از:

  • مرغ متوسط   ۱ عدد
  • پیاز              ۲ عدد
  • کره              ۵۰ گرم
  • سیر            ۴ حبه
  • هویچ           ۲ عدد متوسط
  • سیب زمینی ۲ عدد متوسط
  • رب انار         ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک         ۲ قاشق غذا خوری
  • زعفران        ۱ قاشق دم کرده
  • رب گوجه     ۱ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو      ۴قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
  • لیموی تازه یا آبلیمو به مقدار دلخواه

سبزی لازم در پخت مرغ شکم پر

سبزیها برای عطر و بوی مرغ میباشند و عطر خاصی به غذا میدهند.بهتر است از سبزی تازه استفاده شود.

  • جعفری   ۲۵ گرم
  • گشنیز    ۲۵ گرم
  • نعناع      ۲۵ گرم
  • پونه       در حد چند برگ

طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

اولین اقدام در طرز تهیه مرغ شکم پر شستن و آبکش کردن سبزی هاست بعد با یک چاقو آنها را ریز کنید. کره را با شعله کم بر روی اجاق گذاشته و پیاز خلال و یا رنده شده را به کره اضافه کنید.

همچنین بخوانید : طرز تهیه آش رشته

اجازه دهید که پیاز طلایی رنگ شود بعد از سرخ شدن پیاز، سیر ریز شده را به آن اضافه کنید و پس از یک تفت کوچک به همراه مقداری از ادویه ها، سبزیهای ریز شده را به آن اضافه کنید. بگذارید آب سبزی ها خوب بخار شود و بعد آن ها را سرخ کنید بعد از سرخ شدن سبزی ها میتوانید گردوی ریز شده و زرشک را به مواد اضافه کنید و رب گوجه فرنگی و رب انار را به مواد خود اضافه کنید و هم بزنید.

ادامه توضیحات در پخت مرغ شکم پر قابلمه ای

مرغ را پاک کنید و شکم آنرا تمیز کنید. به همراه مقدار کمی آب، مرغ را بگذارید تا پخت کوتاهی کند و بعد آنرا از قابلمه در بیاورید، درون شکم آن را نمک بزنید و موادی را که آماده کرده اید به درون مرغ انتقال دهید و با یک نخ تمیز شکم مرغ را ببندید.

همچنین بخوانید : طرز تهیه رشته پلو با مرغ

درون قابلمه یک سس درست کنید مقداری رب گوجه بهمراه زردچوبه و فلفل تفت دهید و کمی آبلیمو و نمک و آبجوش به آن بیافزاید و سیب زمینی و هویج خلال شده را در آن قرار دهید، سپس مرغ را درون آن قرار دهید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید سس به جوش بیاید.

پس از جوش زدن شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید بمدت ۶۰ الی ۹۰ دقیقه بپزد. بعد از پخت آن را به سلیقه دلخواه تزیین کنید و برای عزیزانتان سرو نمایید.این طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه میباشد.

نکاتی در مورد پخت مرغ شکم پر

  • زعفران را میتوانید به سس مرغ اضافه کنید و یا اینکه  نیم ساعت بعد از گذاشتن مرغ در قابلمه، آنرا به مواد اضافه کنید.
  • میتوانید از آلو خورشتی و گوجه نیز برای مواد شکم مرغ استفاده کنید.
  • افرادی که طعم شیرینتری از مرغ میخواهند میتوانند، کشمش به مواد خود اضافه کنند.
  • فراموش نکنید که بعد از پخت مرغ نخ های آن را باز کنید و از مرغ جدا کنید.

مرغ شکم پر قابلمه ای به روش خاله پز

 یک روز از خاله ی خودم که آشپزی خوبی دارد سوال کردم که طرز تهیه مرغ شکم پر قابلمه ای چطور میباشد. خاله جان یک راهکار ساده برایم پیشنهاد داد که کسایی که فر توی خونشون ندارند از طعم خوشمزه این غذا بی نصیب نشوند.

خاله جان بعد از درست کردن مواد و پر کردن شکم مرغ، مقدار زیادی نمک حدودا دو یا سه بسته نمک متوسط را به داخل قابلمه ریخت. همینجا کم کم عطر خوباین غذای خوشمزه در خانه میپیچد.

بوی بد
زمانی که نمک روی شعله است بوی نامطبوعی فضا را میگیرد نگران نباشید مرغ شما سالم است فقط این بوی نمک تحت حرارت میباشد

یه سه پایه یا همون سینی های سوراخ سوراخی بخار پز رو توی قابلمه گذاشت و مرغ روی اون سینی گذاشت و درب قابلمه رو بست شعله گاز رو زیاد گذاشت و یه بویی از مرغ بلند شد بعد از حدودا یه ربع شعله گاز رو کم کرد، حدودا مرغ ۲ یا ۳ ساعتی با شعله کم روی گاز بود.مرغ شکم پر آماده شد و نوش جان کردیم.

ویدیوی طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه

اینم یه روش جالب برای پخت مرغ بود که با استفاده از تجربیات خودم در اختیار شما قرار دادم شما نیز اگر روش های متفاوت و جالبتری رو میدونید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا تیم فارسی خوان در بخش آشپزی مجله خود از نظراتتان استفاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام