علت خورشید گرفتگی

علت خورشید گرفتگی

حالت شب

علت رخ دادن انواع خورشید گرفتگی با نام دیگر کسوف هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. از فضا به صورت نقطه تاریکی روی زمین هنگامی رخ می‌دهد که زمین و ماه  و خورشید به ترتیب در یک خط راست یا تقریباً در یک خط راست قرار بگیرند و این شرایط تنها در زمان مقارن یا محاق ماه ممکن است برقرار شود.

گرفتگی کلی خورشید، یکی از منظره‌های بسیار زیبای طبیعت است.برای آشنایی با خورشید گرفتگی با فارسی خوان همراه باشید.

علت خورشید گرفتگی

اغلب خورشید گرفتگی ها جزئی هستند.به طور متوسط، حداقل ۲ و حداکثر ۵ خورشید گرفتگی در هر سال به وجود می آید. خورشید گرفتگی کامل به طور متوسط هر ​​یک و نیم سال اتفاق می افتد.طولانی ترین خورشید گرفتگی کامل حدود هفت و نیم دقیقه طول می کشد.

به طور مستقیم نگاه کردن در هنگام خورشید گرفتگی کامل می تواند باعث کوری کامل شود.

انواع کسوف

هنگامی رخ می‌دهد که از سطح زمین اندازه ظاهری ماه کوچکتر از اندازه ظاهری خورشید دیده شود. در این وضعیت، در مکان‌هایی از کره ‌زمین که به خط واصل مرکز خورشید و مرکز کره ماه خیلی نزدیک هستند، تنها حلقه پر نوری از خورشید دیده می‌شود و درون حلقه کاملا تاریک دیده می شود.

انواع خورشید گرفتگی

هنگامی رخ می‌دهد که از سطح زمین اندازه ظاهری ماه اندکی بزرگ تر از اندازه ظاهری خورشید دیده شود. در این وضعیت، در مکان‌هایی از کره‌ زمین که به خط واصل مرکز خورشید و مرکز کره ‌ ماه خیلی نزدیک هستند، تمام سطح خورشید توسط روی تاریک ماه پوشانده می‌شود.

کسوف

انواع کسوف

در مکان‌هایی از سطح کره زمین که از خط واصل مرکز خورشید و مرکز ماه دور هستند، امکان رؤیت گرفت کلی یا گرفت حلقوی وجود ندارد. در چنین نقاطی دو قرص خورشید و ماه هم مرکز دیده نمی‌شوند و در نتیجه روی تاریک ماه، تنها قسمتی از قرص خورشید را می پوشاند که به این حالت گرفت جزئی می گویند.

دلیل خورشید گرفتگی

خورشید گرفتگی کامل زمانی رخ می دهد که ماه، خورشید و زمین همگی کاملاً در یک خط قرار می گیرند.ماه، بین خورشید و زمین است و به طور کامل جلوی خورشید را سد می کند.در یک خورشید گرفتگی کامل لازم است عوامل بسیار زیادی هماهنگ باشند. لازم است ماه اندازه و فاصله مناسبی از زمین داشته باشد.

خورشید گرفتگی در ماه نو اتفاق می افتد.

البته خورشید گرفتگی در هر ماه نویی اتفاق نمی افتد.

کسوف زمانی رخ می دهند که خورشید در گره قرار می گیرد و ماه هم ماه نو باشد.

علت کسوف

هرگز در طول خورشید گرفتگی بدون محافظ چشم به طور مستقیم به خورشید نگاه نکنید

میدونم ری بن دارید
عینک آفتابی محافظ چشم به حساب نمی آید.

بینندگان از عینک های آفتابی ای استفاده می کنند که تیره تر از عینک آفتابی عادی هستند.

همچنین بخوانید : نظریه نسبیت انیشتین

 تنها زمانی می توان با چشم غیر مسلح به آن نگاه کرد که جلوی خورشید به طور کامل توسط ماه سد شده باشد. تنها بخشی از خورشید گرفته شده باشد به محافظ چشم نیاز است.

علت خورشید گرفتگی -چگونه خورشید گرفتگی را رصد کنیم

حتی اگر یک هلال کوچک از خورشید در آسمان باقی بماند.این هلال می تواند یک سوختگی هلالی شکل در پشت چشم به جا بگذارد. همان طور که کسوف کامل یک سوختگی گرد به جای می گذارد. نباید فکر کرد که نگاه سریع امن است. در واقع، این نگاه های کوچک سریع به هم اضافه می شوند و انباشته می شوند تا نقطه ای که پشت چشم تان آسیب می بیند. مراقب باشید که عینک های قلابی خریداری نکنید.

چگونه رصد کنیم

خورشید گرفتگی را می توان تنها در حدود نیم درصد سطح زمین مشاهده کرد؛ یعنی در منطقه ای که تحت پوشش سایه ماه است. این پدیده در کل دو یا سه بار در سال رخ می دهد.از لحاظ تئوری حداکثر مدت زمان کسوف ۷ دقیقه و ۳۳ ثانیه است. چند روز قبل از وقوع خورید گرفتگی، به مکان مورد نظرتان بروید و مطمئن شوید که خورشید را بخوبی رصد می کنید. فراموش نکنید که با چشم غیرمسلح بسیار خطرناک است.

همچنین بخوانید : سفر بدون بازگشت به مریخ

در طول تاریخ همواره مورد توجه اقوام و ملل مختلف بوده است.

اغلب تمدنهای کهن کسوف را پدیده‌ای شوم می‌پنداشتند و درباره آن اعتقادات خرافاتی داشتند. چینی ها عقیده داشتند که هنگام کسوف اژدهایی خورشید را می‌بلعد. در بسیاری از فرهنگها کسوف بلایی آسمانی پنداشته می‌شده است. مردم هند در حلال گرفتگی خود را تا گردن در آب فرو می‌کردند و اعتقاد داشتند که با این کار به خورشید کمک می‌کنند تا در برابر اژدها از خود دفاع کنند.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام