ایمپلنت دندان چیست
از ایمپلنت ها برای جایگزین کردن یک یا تعداد بیشتری از دندان هایی که افتاده است استفاده می شود.ایمپلنت دندان یک ریشه مصنوعی است که در استخوان فک کاشته می شود. سپس دندانپزشک می تواند تاج ها یا پل ها را به این “ریشه ها” متصل کند تا جای دندانی که افتاده است پر شود. ایمپلنت ها به شکل پیچ هستند. ایمپلنت از جنس تیتانیوم است با قطر ۳ تا ۵ میلی متر و طول ۸ تا ۱۶ میلی متر. معموال ۳ تا ۶ ماه طول می کشد تا ایمپلنت محکم به استخوان بچسبد و بعد از آن می توان دندان مصنوعی را متصل کرد. در برخی موارد ممکن است بتوانید این کار را زودتر انجام دهید. از ۳ بخش تشکیل شده اند: جایگزین های دندانی ایمپلنت به شکل پیچ در استخوان، یک قسمت پل مانند که از داخل لثه بیرون زده است و تاج که در بالی آن قرار می گیرد. بسته به تعداد دندان های مورد نظر برای کاشت، این مراحل به ۴ تا ۸ جلسه ویزیت نیاز دارد که شامل بررسی های اولیه دندانی است.
ایمپلنت دندان چیست ۱) چرا باید از ایمپلنت استفاده کرد
از ایمپلنت ها برای جایگزین کردن دندان های افتاده در نتیجه جراحی، تخریب دندان ها، بیماری های لثه یا دندانی که افتاده اما دیگر در نیامده است (آژنسیس) استفاده می شود. اگر تعداد زیادی از دندانهایتان افتاده است پزشک می تواند چند ایمپلنت به عنوان پل بکارد یا اینکه از دندان کاشت ایمپلنت و اتصال آن به استخوان طول مصنوعی متحرک استفاده کند. این مراحل توسط دندانپزشک به سرعت انجام می شود اما معمولا طول می کشد. مدت زمان انتظار در بیماران مختلف با یکدیگر متفاوت است.
ایمپلنت دندان چیست ۲) مراحل انجام ایمپلنت دندان به چه صورت است
قالب گیری از دندان و مدل های استخوان آرواره (فک).
1 .یک بررسی کامل با استفاده از تصویربرداری اشعه X و احتمال
2 .ایمپلنت با کمک جراحی در جای خود قرار می گیرد و در طول ۳ تا ۶ ماه به صورت طبیعی به استخوان می چسبد.
3 .ممکن است دندانپزشک ایمپلنت را تا زمانی که به استخوان بچسبد در زیر لثه پنهان کند. در این صورت برای اتصال پل در داخل لثه به یک عمل جراحی کوچک نیاز است.
4 .بعد از اینکه ایمپلنت محکم وصل شد، دندانپزشک یک قالب دندان تهیه می کند و یک متخصص امور دندان قسمت های تاج، پل یا دندان مصنوعی را می سازد.
5 .دندانپزشک بخش های نهایی را درون دهان قرار می دهد.
6 .چک آپ های بعد از ایمپلنت توسط دندانپزشک یا متخصص بهداشت دهان و دندان انجام خواهد شد.
ایمپلنت دندان چیست ۳) انواع ایمپلنت دندان
اولین چیزی که بیمار نیازمند به ایمپلنت به ذهنش خطور می کند این است که کدامیک از انواع ایمپلنت بهتر است و گاها مبهوت از انواع ایمپلنت های دندانی موجود در بازار ( انواع ایمپلنت کره ای، آمریکایی، ایمپلنتیوم، ایمپلنت سوئیسی، ایمپلنت sic و … ) درمان خود را به تعویق می اندازد. غافل از اینکه غالب ایمپلنت ها خوبند به شرط آنکه توسط دندانپزشکی که کار را میداند انجام پذیرد. مهارت دندانپزشک در درمان ایمپلنت امری بس مهم و ضروری است.
ایمپلنت دندان چیست ۴) چرا هزینه ایمپلنت دندان گران است
علت گرانی قیمت ایمپلنت دندان به نسبت سایر درمانهای سنتی دندانپزشکی ، هزینه فیکسچر ( بخش کاشتنی انواع ایمپلنت دندانی ) و قطعات پروتزی … که به هزینه لابراتواری چند برابری پروتز ( روکش ایمپلنت ) نسبت به روکش دندانهای عادی اضافه میشود، میباشد.ایمپلنت دندان هزینه ای شامل فیکسچر، قطعات پروتزی، هزینه ی لابراتوار را دارد.
ایمپلنت دندان چیست ۵) مزایای ایمپلنت دندانی
در عین گران بودن درمان ، مزایایی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود. با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند. پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود. به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.
ایمپلنت دندان چیست ۶) مشکلات و عوارض ایمپلنت دندانی
از جمله معایب و مشکلات ایمپلنت قیمت آن است. هزینه ایمپلنت دندان نسبت به سایر درمانها برای جایگزین کردن دندان مانند پروتز ثابت یا پرتز متحرک بیشتر است. هزینه ایمپلنت یک دندان حدود دو تا دو و نیم میلیون تومان است. علاوه بر قیمت ایمپلنت دندان، زمانبر بودن درمان ایمپلنت نیز از معایب دیگر ایمپلنت های دندانی است. زمانی حداقل بین ۴ تا ۹ ماه برای این درمان لازم است. (مدت زمان ایمپلنت دندان ) از جمله مضرات ایمپلنت این است که یک جراحی بوده و ریسکهای مربوط به جراحی را نیز دارد. از جمله این ریسک ها میتوان به احتمال عفونت وشکست درمان یا از دست رفتن ایمپلنت دندان اشاره کرد که در این مورد نیاز به جایگزینی مجدد آن است. ایمپلنت نیازمند معاینات دوره ای توسط دندانپزشک است.
به طور کلی ایمپلنت دندان نوعی پروتز کاشتنی است که در دهان جایگذاری میشود. ایمپلنت در واقع یک پایه تیتانیومی (و گاهی اوقات زیرکونیا) است که در داخل استخوان فک در زیر لثه جایگذاری میشود تا همانند ریشه دندان عمل کرده و روکش دندان یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت و مستحکم نگه دارد. ایمپلنت دندان که امروزه بسیار رایج است، شکلی شبیه به پیچ دارد و در داخل سوراخی که در استخوان فک ایجاد میشود، قرار میگیرد تا ظرف چند ماه به استخوان فک جوش بخورد. از ایمپلنت دندان هم میتوان برای ثابت کردن دندانهای مصنوعی و هم به عنوان یک دندان تکی استفاده کرد.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید