خواص چای دومین نوشیدنی معروف و محبوب در سراسرایران رتبه بعد آب می باشد که بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون فنجان چای هر روز در این کرهخاکی مصرف میشود. چای از تغییراتی که در مراحل مختلف روی برگ گیاه آن انجام میشود بهوجود میآید. چای یکی از شایع ترین نوشیدنی ها در جهان است.
کیفیت چای تولیدی شامل عطر، طعم و رنگ چای وابسته به اجزای سازنده شیمیایی آن است. کافئین، عصاره آبی، فیبر خام، مواد معدنی یا خاکستر و رطوبت از جمله فاکتورهای مهم کیفی هستند که در تشخیص کیفیت چای موثر هستند. کافئین یکی از اجزا مهم چای بوده که در خصوصیات چشایی چای نقش برجسته داشته و به عنوان یک پارامتر مهم برای ارزیابی تجاری چای تلقی می شود. تیم فارسی خوان امروز برایتان انواع چای را معرفی میکند.
انواع چای
چای یکی از پر طرفدارترین نوشیدنیهای دنیاست که در بین ایرانیان از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار است و معمولاً ایرانیان بعد از مصرف غذا از این نوشیدنی استفاده میکنند چای به عنوان نوشیدنی پیش غذا، پس غذا و در وعده صبحانه مصرف میشود و میتوان گفت که بعد از آب یکی از ارزانترین و پرطرفدارترین نوشیدنیها در دنیا انواع چای است.
خواص چای سبز
چای سبز برای بسیاری از بیماری ها و مشکلات سلامتی مفید است و می تواند درد آرتریت، التهاب و درد عضلانی بعد از ورزش را کاهش دهد. هم چنین برای کاهش نفخ مفید است چون چای سبز حاوی ماده فعال اپی گالوکاتچین گالات است. چای سبز بدن را از مواد مضر پاکسازی می کند و برای کاهش وزن مفید است.
خواص چای بابونه
اگر بعد از شام احساس گرفتگی می کنید، یک فنجان چای بابونه بنوشید. چای بابونه به شل کردن عضلات دستگاه گوارش و پراکنده کردن گازی که باعث نفخ می شود کمک می کند. هم چنین آرامش بخش است و به تسکین هرگونه ناراحتی معده کمک می کند. چای بابونه می تواند به تسکین بیماری های پوستی مثل پسوریازیس، اگزما، اکنه و تجمع رنگدانه ها در پوست کمک کند.
خواص چای نعناع
چای نعناع اثرات ضد درد و آرامش بخش دارد که برای درمان مشکلات گوارشی مثل نفخ بسیار مفید است. همچنین برای سردرد و گرفتگی عضلات در دوران قاعدگی مفید است که به دلیل خواص خنک کننده و ضد التهابی آن است.
خواص چای ترش
چای ترش حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است. چای ترش حاوی مقدار زیادی ویتامین سی و آنتی اکسیدان است که فشار خون را کاهش می دهد. هم چنین برای التهاب غشاهای مخاطی مثل گلودرد، بیماری لثه و التهاب مثانه مفید است.
چای اولونگ
خواص چای اولونگ شامل کاهش بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، اختلالات التهابی و کلسترول بالا می شود. هم چنین برای تقویت مهارت های فکری و هوشیاری روانی مفید است.
چای ماچا
چای ماچا سرشار از آنتی اکسیدان است که به تولید انرژی در بدن کمک می کند. هم چنین به تقویت سیستم ایمنی و زندگی پرانرژی تر کمک می کند. مقدار زیاد آنتی اکسیدان موجود در چای ماچا به دور نگه داشتن پوست از هر نوع بیماری کمک می کند و شما را به طور طبیعی از پرتوهای مضر فرابنفش حفظ می کند.
چای سیاه
چای سیاه از برگ بوته چای ساخته شده که به کنترل قند خون، درمان سردرد و مهار درد گرسنگی کمک می کند.
چای زنجبیل
چای زنجبیل قرن هاست که برای درمان ناراحتی معده استفاده می شود. این ادویه می تواند فشار شکمی را کم کند و نفخ را کاهش دهد. نوشیدن چای زنجبیل گرم به تسکین سیستم گوارش کمک می کند.
چای سبز
چای سبز برای بسیاری از بیماری ها و مشکلات سلامتی مفید است و می تواند درد آرتریت، التهاب و درد عضلانی بعد از ورزش را کاهش دهد برای کاهش نفخ مفید است چون چای سبز حاوی ماده فعال اپی گالوکاتچین گالات است. چای برای کاهش وزن مفید است.
چای سفید
در آغاز فصل بهار غنچه چای را پیش از آنکه باز شود میچینند و خشک میکنند. به این چای، چای سفید میگویند. این چای از جنبه قیمتی بسیار گرانقیمت است. چای سفید از مزارع چای ایران هم جمع آوری میشود. طبق تحقیقات بهترین خاک تولید چای سفید خاک ایران است. این چای از برگها و جوانه های تازه و بسیار جوان گیاه چای تهیه میشود و از آنجایی که فقط یک بار در سال برداشت میشود بسیار گران قیمت است.
پس از چای سبز، کمترین میزان فراوری روی این چای انجام میشود و همین امر سبب میشود بیشترین میزان کاتچین و در نتیجه خاصیت آنتی اکسیدانی را بین انواع چای داشته باشد. چای سفید سرشار از آنتی اکسیدان است و نقش مهمی در افزایش متابولیسم بدن دارد. وجود اسید آمینه ال تیانین در این چای به مبارزه با استرس و بهبود تمرکز و آرامش کمک می کند.
نکاتی در مورد چای
نکاتی در مورد چای افراد باید از مصرف چای داغ پرهیز کنند به دلیل اینکه موجب بروز سرطان میشود و بررسیها نیز نشان داده است افراد که چای بسیار داغ میخورند، بروز سرطان در آنها بیشتر است همچنین چای به دلیل داشتن انواع تانن، ضد باکتری و ضد ویروس است.
تاثیر چای بر دندان
به علت داشتن مقدار قابل ملاحظهای تانن و فلوئوراید، از فساد، پوسیدگی و ایجاد حفره در دندانها جلوگیری میکند. بررسیهای دانشمندان نشان داده تاثیر چای بر دندان کودکانی که چای مینوشند خیلی کم به پوسیدگی و کرم خوردگی دندان دچار میشوند.بهتر است چای را بدون قند بنوشید، یا قند یا شکر را به صورت حل شده در چای مصرف کنید و برای جلوگیری از پوسیدگی و رنگ گرفتن دندانها بعد از صرف چای دهان و دندانهایتان را با آب بشویید.
تاثیر چای بر قلب
نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه میشود. تاثیر چای بر قلب از ایجاد لختههای خطرناک خون که به حملات قلبی و سکته منجر میشود پیشگیری میکند سطح چربی خون و فشار خون بعضی مصرفکنندگان چای پایینتر از دیگران است.
تاثیر چای بر جذب آهن
مصرف چای بعد از غذا، به هضم غذا به ویژه غذاهای چرب کمک میکند. تانن موجود در تاثیر چای بر جذب آهن پیشگیری میکند، به همین دلیل نوشیدن روزانه یک فنجان چای به بیماران مبتلا به هموکروماتوز توصیه میشود نوشیدن چای ۲ ساعت بعد از غذا باشد.
تاثیر چای بر اعصاب
بعضیها چای مینوشند چون معتقدند چای خاصیت آرامبخش دارد اما بعضیها هم میگویند تاثیرچای بر اعصاب شادیآور و نشاطآور است.واقعیت این است که هر دوی این صحبتها درست است. چای تا پیش از دو دقیقه از دم کشیدن اثر محرک دارد اما پس ازمدتی به تدریج از خاصیت محرک بودن آن کمتر شده و خاصیت آرامبخشی آن بیشتر میشود. پس از گذشت ۵ دقیقه از دم کشیدن چای، بیشتر کافئین چای خارج میشود.
چای ضد سرطان است
چای ضد سرطان است ۳۰ نوع آنتی اکسیدان دارد و بررسیها نشان داده است که مصرف چای احتمال ابتلا به سرطان کلیه را کاهش میدهد و افرادیکه در روز یک فنجان چای مینوشند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشند ۱۵ درصد کمتر دچار سرطان کلیه میشوند.
فواید چای
۱. به سلامتی دهان و دندان کمک میکند.
۲. به داشتن قلبی بهتر کمک میکند.
۳. چای یک آنتیاکسیدان است.
۴. به پیشگیری از سرطان کمک میکند.
۵. برای سلامت استخوانها مفید است.
۶. فواید چای خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
۷. از استرس نجاتتان میدهد.
۸. سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد.
مضرات چای
۱. چای داغ ممکن است خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
۲. چای ممکن است باعث فلوئوروزیس استخوانی شود.
۳. مضرات چای ممکن است خطر سرطان پروستات را افزایش دهد.
۴. چای ممکن است دارای عوارض منفی کافئین باشد.
چای موجب تعدیل مزاج و تقویت اندامهای بدن میشود حرارت غریزی قوای بدن را تقویت میکند و بهخاطر قبض و عطری که دارد، موجب تقویت معده میشود، همچنین چای بهعلت حرارتی که دارد میتواند موجب افزایش قوای جنسی در افراد با مزاج سرد شود.برخلاف آب، نوشیدن یک فنجان چای پس از غذاهای سنگین، به برطرفکردن آثار زیانبار غذاهای چرب کمک میکند و موجب احساس راحتی در معده میشود.
همچنین چای بهخاطر حرارت مزاجی خود، اخلاط لزج را از مسیرهایی که در آن تجمع یافتهاند، پاک میکند و انسدادهای مجاری بدن را باز مینماید و تشنگی کاذب را برطرف میکند. نوشیدن چای، موجب افزایش ترشح عرق و ادرار است پس به دفع مواد زائد کمک میکند.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید