دانشمندان ایرانی که به شهرت رسیدند

حالت شب

دانشمندان ایرانی که به شهرت رسیدند

شکی نیست که دانشمندان به پیشرفت جامعه کمک زیادی کردند. در این میان دانشمند ایرانی که به شهرت رسیدند بسیار خوش درخشیده اند. در جمع دانشمندانی که با اکتشافات خود جهان رو تغییر دادند، نام‌های بسیار زیادی از دانشمندان بزرگ ایران به چشم می ‌خورد. اگر به دنیای نوابغ و فیلسوفان و دانشمندان علاقه دارید در ادامه این مطلب فارسی خوان چند تن از بهترین دانشمندان بزرگ ایران رو به شما معرفی می کنیم.

دانشمندان ایرانی که به شهرت رسیدند

دانشمند ایرانی که در ایران به شهرت رسیدند

دانشمند ایرانی ابن سینا

یکی از همه چیزدانان ایرانی است که به عنوان یکی از مهم‌ ترین فیلسوفان بزرگ ایران، پزشکان، اخترشناسان، متفکران و نویسندگان عصر طلایی اسلامی شناخته شده است. او به عنوان پدر علم پزشکی اولیه مدرن شناخته شده است و از ۴۵۰ کار نوشته شده‌ی او حدود ۲۴۰ کتاب باقی ماندند که صد و پنجاه ‌تای آنان در مورد فلسفه و چهل‌ تای دیگر در زمینه پزشکی است.

همچنین بخوانید : فرق بین ریال و تومان

معروف ‌ترین آثار او عبارتند از: کتاب شفا، دانشنامه فلسفی و علمی، قانون در طب و دایره المعارف پزشکی است که جزء دروس اصلی پزشکی در بسیاری از دانشگاه‌ های قرون وسطایی و همچنان تا دسامبر ۱۶۵۰ قرار گرفتند. در کنار فلسفه و پزشکی، ابن سینا نوشته‌ هایی درباره نجوم، کیمیاگری، جغرافیا و زمین شناسی، روانشناسی، الهیات اسلامی، منطق، ریاضیات، فیزیک و شعر داشته است.

دانشمند ایرانی زکریای رازی

دانشمند بزرگی که نامش با کشف الکل خالص گره خورده است. از اهالی ری بود ودر ۷۱ سال عمر خود تلاش زیادی در علم کیمیاگری کرد که دست آخر به کشف بزرگ خودش یعنی الکل نایل آمد. او بین سالهای ۲۴۳ تا ۳۰۴ شمسی (مطابق با ۸۵۴ تا ۵ میلادی) زندگی کرد. او همدوره ابو نصر فارابی است.

دانشمند ایرانی محمود خوارزمی

از مفاخر علم ریاضی که در قرنهای هشتم و نهم میلادی زندگی کرد. یعنی قبل از ابن سینا و ابوریحان و حتی قبل از فارابی. او را پدر علم جبر نام نهاده اند. او متولد خوارزم (در ازبکستان امروزی) است اما بیشتر عمر خود را در خراسان زندگی کرد.

دانشمند ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی

منجم و ریاضی دان بزرگ قرن سیزدهم میلادی که دو قرن بعد از ابن سینا و ابوریحان پای به هستی گذاشت.زندگی او بین سالهای ۵۹۷ شمسی تا سال ۶۷۲ گذشت. (مطابق با ۱۲۱۸ میلادی تا ۱۲۹۳) او در توس خراسان متولد شد و در بغداد درگذشت و در کاظمین به خاک سپرده شد.

دانشمند ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشمند ایرانی خیام نیشابوری

یکی از دانشمندان بزرگ ایران خیام نیشابوری می باشد که از فیلسوفان و ریاضی ‌دانان و شاعران بزرگ قرن پنجم محسوب میشود. خیام به دو زبان فارسی و عربی شعر می‌ گفت و در علوم مختلف ،مقالات و کتاب‌ های بسیار باارزشی نوشته است. شهرت خیام بیشتر به خاطر شعر سرودن ‌اش می باشد اما در واقع خیام فیلسوف و ریاضی ‌دانی بود که به آثار ابن سینا پرداخت. خیام منجم بود و تقویم امروز ایران، حاصل محاسباتی است که او و عده‌ای از دانشمندانی دیگر، انجام دادند.

به عنوان یک محقق، بیش ‌تر او در رابطه با معادلات مکعبی و اصلاح تقویم خود مورد توجه است. عمر، در نیشابور در شمال شرقی ایران متولد شد. او در سن نوجوانی به سمرقند رفت و در آنجا تحصیل خود را شروع کرد، سپس به بخارا نقل مکان کرد و به عنوان یکی از ریاضیدانان بزرگ و ستاره شناسان عصر طلایی اسلامی شناخته شد. رباعیات خیام در جهان به دلیل ترجمه انگلیسی آن توسط ادوارد فیتزجرالد شهرت خاصی پیدا کرد.

دانشمند ایرانی ملاصدرا

فیلسوف، خداشناس و عالم شیعه اسلامی بود که رنسانس فرهنگی ایران را در قرن ۱۷ رهبری کرد. ملاصدرا، مسلماً یکی از مهم ‌ترین و تأثیرگذارترین فیلسوفان بزرگ ایران و جهان اسلام در چهارصد سال گذشته است. ملاصدرا یک بینش جدید فلسفی را در برخورد با ذات واقعیت ارائه داد و تغییر عمده‌ای از ذات باوری به اگزیستانسیالیسم در فلسفه اسلامی ایجاد کرد.

همچنین بخوانید : عجایب جهان باستان

ملاصدرا استاد تمام علوم زمان خود بود و در نظر وی، مهم‌ترین آن‌ها فلسفه بود. او زیر نظر استادانی از قبیل شیخ بهایی و میرداماد به تدریس مشغول بود. شیخ بهایی نه تنها متخصص علوم اسلامی، بلکه هم‌چنین استاد نجوم، ریاضیات نظری، مهندسی، معماری، پزشکی و برخی از زمینه ‌های علم ماورا الطبیعه بود.

دانشمند ایرانی ابونصر محمد بن محمد فارابی

فیلسوف مشهور و حقوقدان که در زمینه فلسفه سیاسی، متا فیزیک و اخلاق و منطق فعالیت داشته است. او همچنین یک دانشمند، کیهان‌ شناس، ریاضیدان و پژوهشگر موسیقی بود. محمد فارابی در غرب و شرق به دلیل حفظ متون اصلی یونانی در قرون وسطی و تفسیر رساله‌ هایش مورد ستایش فراوان است.

همچنین، او بر بسیاری از فیلسوفان مشهور مانند ابن سینا و میموناید تأثیر فراوانی داشته است. فارابی بیشتر عمر خود را در بغداد گذراند، او در نوشته ‌هایش نقل کرده است که مطالعه‌ی منطق، پزشکی و جامعه شناسی را با یوحن بن اللان انجام می ‌داده است و تمام دروس موجود تا قبل از زمان ارسطو را مطالعه کرده است.

دانشمند ایرانی ابوریحان محمد بن احمد بیرونی

یکی از فیلسوفان بزرگ ایران ، ابوریحان محمد بن احمد بیرونی است. وی در نواحی بیرونی کت، پایتخت سلسله آفریقایی خوارزم متولد شد. برای انجام تحقیق، بیرونی روش ‌های گوناگونی را در مقابله با زمینه‌ های مختلف علمی به کار می ‌برد.

بسیاری ابوریحان را به دلیل اکتشافات و روش ‌هایش یکی از بزرگ ‌ترین دانشمندان تاریخ و به ویژه اسلام می ‌شناسند. نود و پنج کتاب از ۱۴۶ کتابی که توسط بیرونی نوشته شده به نجوم، ریاضیات و موضوعات مرتبط مانند جغرافیات ریاضی اختصاص داده شده است.

دانشمند ایرانی که خارج از کشور به شهرت رسیدند

دانشمند ایرانی محمود حسابی

یکی از دانشمندان بزرگ ایران دکتر محمود حسابی می باشد.که به عنوان چهره برجسته علم و فرهنگ معاصر و بنیان‌ گذار فیزیک نوین شناخته میشه. دکتر حسابی به دریافت بالاترین نشان علمی فرانسه یعنی لژیون دونور مفتخر شد. او در سال ۱۹۹۰ به عنوان (مرد اول علمی جهان) برگزیده شد. از خدمات دکتر حسابی می توان به راه اندازی اولین آنتن فرستنده و اولین مرکز زلزله شناسی در ایران اشاره کرد.

دانشمندان ایرانی که خارج از کشور به شهرت رسیدند

دانشمند ایرانی لطفی زاده

پروفسور لطف‌الله عسکرزاده مشهور به لطفی زاده، از دانشمندان بزرگ ایران است که در علوم ریاضی، کامپیوتر و برق به درجه استادی رسید و مبدع نظریه منطق فازی و شاخه‌ های متنوع اون بود. پروفسور لطفی زاده ۲۵ مدرک افتخاری از دانشگاه‌ های بزرگ و معتبر دنیا دریافت کرده و بیش از ۲۰۰ مقاله علمی را به تنهایی به چاپ رسانده است.

دانشمند ایرانی کامران وفا

کامران وفا، از دانشمندان بزرگ ایران هست که به خاطر کشفی که به اتفاق همکارش دکتر اشترومینگر انجام داد به شهرت رسید. طبق نظریه ریسمان تمام نیروها و ذرات طبیعی از ریسمان ‌های بسیار کوچک و لرزان ساخته شده‌اند. این نظریه، کل درک انسان از جهان و به ‌خصوص سیاه‌ چاله‌ها را دگرگون میکند. البته این نظریه هنوز به اثبات نرسیده است.

دانشمند ایرانی فیروز نادری

فیروز نادری، دانشمند ایرانی آمریکایی هوافضا هست که به مدت ۳۰ سال در سازمان ناسا مشغول به کار بوده. اولین تجربه‌های کاری فیروز نادری در ناسا، مربوط به طراحی سیستمی بر پایه ارتباطات ماهواره‌ای بود که بتواند پوشش تلفن همراه را در کل آمریکا ایجاد کند. سازمان ناسا در سال ۲۰۱۶ یکی از خرده‌ سیاره‌‌ هایی که قبلا با نام ۵۵۱۵ شناخته می‌ شد رو به افتخار فیروز نادری به سیاره نادری، تغییر داد.

دانشمند ایرانی مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی یکی از دانشمندان بزرگ ایران است که در سال ۱۳۵۶ بدنیا امد. مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی آمریکایی بود که در زمینه‌ های هندسه هم‌ تافته، نظریه تایشمولر و نظریه ارگودیک تحقیقات انجام می‌ داد. او به دلیل کار روی دینامیک و هندسه، سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای موفق به دریافت مدال فیلدز شد و اسم خودش را به عنوان اولین زن نامزد این جایزه ثبت کرد. این مدال بالاترین جایزه در ریاضیات محسوب میشود.

دانشمند ایرانی مریم میرزاخانی

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام