چرا چایی در فلاسک بدمزه میشود

چرا چایی در فلاسک بد مزه میشود

حالت شب

چای یکی از نوشیدنی های مورد علاقه ی ما ایرانی هاست. اینکه چرا چایی در فلاسک بد مزه میشود موضوع مهمی است چون دلایل تغییر مزه، رنگ، طعم و نوع هر چای برای ما مهم است. تیم فارسی خوان سعی میکند در این نوشته در مورد اینکه چرا چایی در فلاسک بدمزه میشود تحقیقی ارائه دهد که به حوزه ی سلامت و تغذیه مربوط است. احتمالاً شما قبلاً با این مشکل مواجه شده ایید که بعد از آماده کردن چای و ریختن آن در فلاسک طعم آن عوض شده است. اینکه چرا طعم چای در فلاسک بد میشود دلایل مختلفی دارد که آنها را بیان میکنیم.

برای اینکه یک چای خوش طعم در فلاسک داشته باشیم راه هایی وجود دارد:

چرا چایی در فلاسک بد مزه میشود

  • هیچ‌گاه آب داغ را به سماور اضافه نکنید و آب سماور را به دفعات عوض کنید.
  • کیفیت آب و املاح درون آن در مناطق مختلف یکسان نیست و کیفیت آب تاثیری مستقیم بر مزه، رنگ و بوی چای دارد.

دلایل تغییر مزه ی چای

  1. از فلاسک تنها برای تهیه چای آنهم از یک نوع استفاده کنید.
  2. چایی‌های گیاهی طعم و بوی خود را به فلاسک منتقل می‌کنند و تنها پس از چندین بار شستشو از بین می‌روند.
  3. کسانی که به‌ویژه مزه، طعم و عطر چای سیاه برایشان مهم است باید فلاسک مخصوصی برای دم کردن چای سیاه داشته باشند.

فرق مزه چای قوری و چای بدمزه فلاسک

هر قدر هم اصول دم کردن چای را رعایت کنیم باز هم طعم چای قوری و فلاسک با هم فرق دارند.

جنس قوری تاثیر مستقیمی روی طعم چای دارد. شاید باور نکنید اما برخی از ظروف باعث می شوند تا چای بیش از اندازه دم کشیده و کهنه یا جوشیده شود. که در نتیجه طعم و عطر خود را از دست می دهد.

۳- جنس های مختلف قوری، مزایا و معایبی دارند که در زیر نوشته شده:

  • شیشه ای: برای دیدن رنگ چای مناسب است اما گرما را در خود نگه نمی دارد.
  • سرامیکی: برخلاف قوری های شیشه ای، انواع سرامیکی به خوبی گرما را در خود نگه می دارند.
  •  به این مفهوم که می توانید در یک قوری انواع گوناگونی از چای ها را بدون نگرانی از مزه گرفتن آن ها
  • درست کنید.
  • چینی: قوری های چینی هم مزه به خود نمی گیرند.
  • اما از آنجا که قوری چینی از انواع سرامیکی نازک تر است، قادر نیست برای مدت طولانی گرما را در خود حفظ کند.
  • این قوری ها برای چای های سبک همانند چای سفید یا چای سبز مناسب هستند و کمتر برای چای های سبز یا دمنوش ها مورد استفاده قرار می گیرند.
  • سفالی: این قوری ها به خوبی گرما را در خود نگه می دارند
  • اما از آن جا که سریع بو و مزه محتویات خود را جذب می کنند، بهتر است فقط برای یک نوع چای از آن استفاده کنید.
  • چدنی: این قوری ها برای زمان بسیار طولانی می توانند چای را گرم نگه دارند،
  • اما در عین حال، ممکن است چای خیلی سریع بوی کهنگی گرفته و طعم جوشیده بگیرید.
  • این قوری ها برای چای سیاه و دمنوش های گیاهی مناسب هستند.

راه های تهیه چای در فلاسک

۱- یکی از مشکلات فلاسک های استیل و شیشه ای، سرد شدن چایی یا مایعات داغ داخل آن است.

۲-  بهره گیری از حداکثر عطر، طعم، رنگ و کیفیت مرغوب ترین چای

بستگی به عواملی از جمله کیفیت شیمیایی و PH و تراکم املاح موجود در آب، نقطه جوش و قلیان آب و بالاخره مدت زمان لازم برای حل شدن محتویات درونی سلولهای برگ های فراوری شده چای سیاه و چای سبز دارد.

۳- آب مورد استفاده برای دم کردن چای باید تازه و کاملاً زلال باشد.

آب رودخانه به علت دارا بودن املاح شناور برای دم کردن چای مناسب نیستند.

آب لوله کشی و فیلتر شده برای چای مناسب تر می باشد. از نقطه نظر شیمیایی میزان آهن و کلر آب باید پایین باشد.

۴- از آب کتری یا سماور که مدتی در حال جوشیدن و قلیان بوده برای دم کردن چای استفاده ننمائید.

زمانی که آب در داخل کتری و یا سماور شروع به جوشیدن نمود و اولین حباب ها در سطح آب پدیدار گردید، باید نسبت به آب گیری قوری اقدام نمود.

چرا چایی در فلاسک بد مزه میشود

۱- نی یکی از دلایل بد مزه شدن چای فلاسک است.

زیرا مکانی است که باکتری ها دوست دارند در آن جمع بشوند

همچنین بخوانید : چه غذاهایی سرطان زا هستند

بر خلاف درب فلاسک، می توانید نی را در ظرفی گذاشته تا با مواد شوینده کاملا خیس بخورد.

۲- اغلب مایع‌های ظرف‌شویی از دلایل بدمزه شدن چای هستند.

۳-  اصلی ترین چیزی که برای این کار به آن نیاز دارید یک براش است.

شما می توانید از یک برس و براش شیشه بچه، استفاده کنید.

توصیه به شما تمیز کردن روزانه فلاسک با صابون و آب گرم است. اما گاهی اوقات فلاسک و شیکر شما برای خلاص شدن از باکتری ها و لکه های سخت تر نیاز به نظافت عمیق تری دارند.

۴- برای تمیز کردن فلاسک خود، باید تمام قسمت های آن را از هم باز کنید.

اگر فلاسک شما نی دارد، حتما نی را از درب جدا کنید.
این نکته بسیار مهم است که برای تمیز کردن خوب، باید تمام اجزاء را بشویید؛ نه فقط دیواره ی خارجی بطری و درپوش آن را!

۵- قطعات مختلف فلاسک خود را به صورت جداگانه با آب گرم بشویید.

۶- برای تمیز کردن بیرون بطری، از یک اسکاج یا اسفنج استفاده کنید.

همانطور که در بالا اشاره شد داخل بطری خود را با یک برس بطری تمیز کنید. زیرا اسفنج و اسکاج قادر نخواهد بود انتهای فلاسک ها (خصوصا فلاسک هایی با ارتفاع بیشتر) را به خوبی تمیز کند.
۷- درب فلاسک را برای مدت طولانی در آب غوطه ور نگذارید.

خیس خوردن درپوش برای مدت زمان طولانی می تواند باعث نفوذ آب به جداره های آن شده و کارایی فلاسک را پایین بیاورد.

روش های از بین بردن چای بدمزه فلاسک

پس از دم کشیدن چای، قوری را از بخار سماور، گرم کن برقی یا شعله دور کنید.

چای درون آن را در قوری یا کتری دیگری بریزید تا تفاله یا پوره آن جدا شود.

چای بدمزه فلاسک

تمام قطعات فلاسک را روی سطحی بگذارید تا خشک شوند.

سعی کنید چای را در قوری چینی دم کرده و سپس آن را در فلاسک بریزید

چای را در فلاسک ریخته و روی آن آب جوش بریزید.

کمی شکر به چای اضافه کرده و آن را هم بزنید.

همیشه از آب داغ استفاده کنید.

برای معطر شدن چای از چوب دارچین هل ، گل سرخ ، گلاب یا برگ عطر چای استفاده کنید.

همچنین بخوانید : همه چیز درباره ی کرونا

تفاله را از چای جدا کنید و چای بدون تفاله را داخل قوری برگردانید

خشک شدن درب فلاسک ممکن است طول بکشد.

برای جلوگیری از ایجاد میکروب ها و باکتری ها، اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات قبل از استفاده مجدد به طور کامل خشک می شوند. خشک شدن کامل فلاسک مهمترین گام شستن آن است. پس نباید آن را از از قلم بیاندازید!

امیدواریم شما خواننده ی محترم از این مطلب استفاده کرده باشید. چنانچه نظر یا ایده ایی در این مورد دارید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام