زندگینامه علی صیاد شیرازی

حالت شب

یکی از مسائلی که در هر جامعه ای از اهمیت زیادی برخوردار است زندگی افراد مهم آن جامعه است. برای همین بخش بیوگرافی نویسی فارسی خوان در این مقاله زندگینامه علی صیاد شیرازی را انتخاب کرده است تا برای شما عزیزان منتشر کند. امیدواریم در این مقاله بتوانیم شما را با نحوه زندگی و اطلاعاتی در مورد این شهید بزرگوار آشنا کنیم و همچنین قدم کوچکی در مورد احترام به صاحت پاک این شهید بزرگوار برداریم، تا بتوانیم دین خود را به شهدا هرچند کوچک ادا کنیم.

کودکی و نوجوانی شهید صیاد شیرازی

شهید علی صیاد شیرازی در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۳۲۳ در روستای کبود گنبد از توابع شهرستان درگز واقع در استان خراسان رضوی چشم به جهان گشود. وی دو خواهر و پنج برادر دیگر نیز داشت

کودکی و نوجوانی

نام پدرش زیاد خان و اصالتا از عشیره اخت افشار که در زمین های میان شیراز و کرمان امتداد دارد است. پدرش در کودکی به همراه برادرانش به درگز کوچ میکنند و در همان جا ازدواج میکند و  به زندگی ادامه میدهد، شهید صیاد تا حدود ۴ سالگی همراه خانواده در مشهد زندگی میکردند، اما به واسطه شغل پدرش که ژاندارم بود به گرگان رفتند و در همان جا تحصیلات ابتدایی را به پایان رساند. بعد به شاهرود رفتند و از آن جا به آمل و گنبد و از گنبد دوباره به گرگان برگشتند. و کودکی نوجوانی شهید صیاد اینگونه گذشت.

وی دوران متوسطه را در رشته ریاضی با موفقیت سپری کرد و بعد برای دانشگاه راهی تهران شد.

جوانی وخدمت در ارتش صیاد شیرازی

سال آخر دبیرستان را در دبیرستان امیرکبیر شهر تهران با موفقیت گذراند و بعد در سال ۱۳۴۳ وارد دانشگاه افسری شد، و در سال ۱۳۴۶ با درجه ستوان‌ دومی در رسته توپخانه از آن دانشکده فارغ‌ التحصیل شد و در طول سال‌ های تحصیل به جدیت در درس و پایبندی به مذهب شهرت داشت.

جوانی و خدمت در ارتش صیاد

او دوره‌های چتربازی و رنجر را نیز با رتبه یکم بین هم‌دوره‌های خود گذراند.

پس از طی یک سال دوره مقدماتی رسته توپخانه به لشکر ۲ تبریز رفت. در سال ۱۳۴۸ مأموریت استقرار در مرزهای غرب کشور قصرشیرین به لشکر ۲ تبریز داده شد. شهید صیاد شیرازی به عنوان افسر دیده‌ بان توپخانه و معاون آتشبار، حدود یک سال در این مأموریت به سر برد. لشکر تبریز در سال ۱۳۴۹ منحل شد و گردانی که صیاد در آن خدمت میکرد که گردان ۳۰۲ توپخانه بود به توپخانه لشکری لشکر ۸۱زرهی کرمانشاه انتقال یافت و شهید صیاد فرمانده آتشبار شد.

همچنین بخوانید : حضرت زینب

در اوایل ده ۵۰ با دختر عموی خود ازدواج کرد. (حاصل این ازدواج ۱دختر و ۲ پسر بود)

بعد از یک بار جابجایی و انتصاب در فرماندهی آتشبار در گردان ۳۱۶ توپخانه، برای گذراندن دوره آموزش زبان انگلیسی به تهران رفت. سپس با پذیرفته شدن در کنکور اعزام به خارج در سال ۱۳۵۱ برای طی یک دوره تخصصی توپخانه تحت عنوان دوره هواسنجی بالستیک توپخانه به امریکا رفت. وی در طول این دوره همچون یک مبلغ مذهبی در جلسات بحث و مناظره امریکایی‌ ها شرکت و آنها را به اسلام دعوت میکرد. او در بین تمام دانشجویان خارجی و امریکایی رتبه یکم دوره را کسب کرد.

علی صیاد شیرازی در زمان انقلاب و جنگ

فعالیت های انقلابی شهید صیاد چند سال قبل از انقلاب شروع و با ورودش به اصفهان شدت گرفت. این قسمت بخش مهمی از زندگینامه علی صیاد شیرازی است.

صیاد در زمان انقلاب و جنگ

او با ورود به اصفهان و قرار گرفتن در متن مردم متعهد و انقلابی این دیار شهید پرور در طی حدود پنج سال قبل از به ثمر رسیدن انقلاب، با فعالیت‌های مذهبی و انقلابی مخفی، خود را برای ورود به فضای نورانی انقلاب اسلامی آماده کرد و در پاییز سال ۱۳۵۷ همگام با اوج نهضت انقلاب اسلامی فعالیت انقلابی خود را در پادگان‌های اصفهان و سایر یگان‌ها همراه با دوستان انقلابی خود در ارتش گسترش داد.

سرانجام در روز ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ به دلیل فعالیت‌های انقلابی بازداشت انفرادی شد که در بامداد ۲۲ بهمن با پیروزی عظیم انقلاب اسلامی از بازداشت خارج شد و با درجه سروانی به خدمت در ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد شد و در سازمان‌دهی نیرو های مومن و انقلابی ارتش نقش موثری ایفا کرد.

نام امیر سپهبد علی صیاد شیرازی با تاریخ هشت ساله دفاع مقدس عجین شده است.

نام پرافتخار این شهید، ما را به لحظاتی سخت از تاریخ میبرد که با حضور افرادی، چون او با سرافرازی و سربلندی پیوند خورد و با نصرت و پیروزی به پایان رسید. در دوره‌ هایی حساس و طاقت‌ فرسا در جنگ تحمیلی، فرماندهی شهید صیاد شیرازی راهگشای جبهه‌ ها بود. او در مقاطع مختلف جنگ در بالاترین رده‌ های ارتش مسئولیت‌ های خطیری برعهده داشت.

افتخارات شهید سپهبد علی صیاد شیرازی:

  1. اثبات لیاقت خود در عملیات های آزاد سازی مناطق کرد نشین از دست کومله و ضد انقلاب
  2. فرماندهی قرار گاه غرب در زمان بنی صدر و بعد از آن شمال غرب بعد از فرار بنی صدر
  3. فرماندهی نیروی زمینی ارتش در سال های ۶۰ تا ۶۵
  4. شرکت در علیات های طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و…
  5. نماینده امام در شورای عالی دفاع تا پایان جنگ
  6. جانشین رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح

زندگی علی صیاد شیرازی بعد از جنگ تا شهادت

سپهبد شهید علی صیاد شیرازی پس از پایان جنگ تحمیلی، در تاریخ ۸ مهر ۱۳۶۸ بنا به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرماندهی کل قوا، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، به معاونت بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و از تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۷۲ به فرمان معظم له، با حفظ شغل معاونت بازرسی، در سِمت جانشینی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام وظیفه کرد.

حقیقتا صیاد و انقلاب گره خورده بودند و شهادت صیاد درد عظیمی برای کشور عزیزمان بود.

او در روز ۶ فروردین‌ماه ۱۳۷۸ مصادف با ۱۸ ذی‌الحجه ۱۴۲۹ و مقارن با عید غدیر خم، روز اعلام خلافت و امامت حضرت امیرالمؤمنین علی (ع)، از دست مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به درجه سرلشکری ارتقا درجه یافت. سرانجام شهادت بر این سرباز عارف آغوش گشود شهید علی صیاد شیرازی روز ۲۱ فروردین‌ ۱۳۷۸ توسط منافقین کوردل به شهادت رسید.

بعد از شهادت صیاد سپاه پاسداران درهمان سال اول ترور به انتقام مقر های منافقین را در عراق بمباران کرد.

این سخن در حاشیه یازدهمین مراسم سالگرد شهادت صیاد شیرازی به گفته سرلشگر رحیم صفوب فرمانده وقت سگاه پاسدارن انقلاب اسلامی بود.

وصیت نامه شهید علی صیاد شیرازی

بسم الله الرحمن الرحیم، ارحم الراحمین، رب العالمین و صلی الله علی محمد واله الطاهرین و سلم.

انالله و اناالیه راجعون…

خداوندا! این تو هستی که قلبم را مالا مال از عشق به راهت، اسلامت، نظامت و ولایتت قرار دادی. خدایا؛ تو خود می دانی که همواره آماده بوده ام آنچه را که تو خود به من دادی، در راه عشقی که به راهت دارم، نثار کنم. اگر این نبود، آن هم خواست تو بود. پروردگارا؛ رفتن در دست تواست، من نمی دانم چه موقع خواهم رفت، ولی می دانم که از تو باید بخواهم مرا در رکاب امام زمانم قرار دهی و آن قدر با دشمنان قسم خورده ات بجنگم تا به فیض شهادت برسم. از پدر و مادرم که حق بزرگی بر گردنم دارند می خواهم که مرا ببخشند؛ من نیز همواره برایشان دعا کرده ام که عاقبت به خیر شوند.

از همسر گرامی و فداکار و فرزندانم می خواهم که مرا ببخشند که کمتر توانسته ام به آن ها برسم و بیشتر می خواهم وقف راهی باشم که خداوند متعال به امت زمان ما عطا فرموده. آنچه از دنیا برایم باقی می ماند، حق است که در اختیار همسرم قرار گیرد. از همه ی آن هایی که از من بد دیده اند می خواهم که مرا به بزرگی خودشان ببخشند و بالاخره از مردان مخلص خودم به ویژه حاج آقا امیر رنجبر نیکدل، استدعا دارم در غیاب من به امور حساب و کتاب من برسند و با برادران دیگر، چون جناب سرهنگ حاج آقا آذریون و تیمسار حاج آقا آراسته در این باب، تشریک مساعی نمایند.

خداوندا! ولی امرت حضرت آیت الله خامنه ای را تا ظهور حضرت مهدی(عج) زنده، پاینده و موفق بدار.

آمین یا رب العالمین

من الله التوفیق علی صیاد شیرازی

۱۹ دی ماه ۱۳۷۱

سخن پایانی

در این متن سعی شد گوشه هایی از زندگینامه علی صیاد شیرازی برای شما عزیزان از کودکی و نوجوانی شهید صیاد و سپس جوانی وخدمت در ارتش و دیگر فعالیت های آن شهید والا مقام تا زمان شهادت صیاد شیرازی برای شما بیان شود. امیدواریم توانسته باشیم با نوشتن اجمالی زندگینامه علی صیاد شیرازی توانسته باشیم به نوبه خود تجلیلی از جایگاه والای آن شهید داشته باشیم.

امیدواریم این متن مورد رضایت شما واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام