طرز تهیه کلوای لرستان

طرز تهیه کلوای لرستان

حالت شب

نان در سراسر دنیا یک غذای اصلی محسوب می شود یکی از انواع نان ها کلوای محلی نام دارد در این بخش از گفتگویمان میخواهم طرز تهیه کلوای لرستان زادگاه بنده حقیر را برای شما علاقه مندان به مجله فارسی خوان به اشتراک بگذارم و شما را به آموزش پخت این شیرینی سنتی دعوت کنم. امیدوارم بتوانم به خوبی دستور پخت و تهیه این نان محلی خوشمزه را به شما عزیزان آموزش دهم . کلوای محلی یکی از سوغاتی های  محلی ما لرستانی ها بحساب می آید حتما تهیه این نان و کلوای سنتی را امتحان کنید.

طرز تهیه کلوای لرستان

کلوا یکی از خوشمزه ترین نانهای محلی هر استان است در بیشتر استانهای کشورمان این شیرینی سنتی پخته میشود.

همچنین بخوانید : انواع شیرینی

ما در اینجا می خواهیم طرز تهیه کلوای لرستان را به شما آموزش دهیم.

هر نقطه از ایران عزیزمان که هستید اگر با دستور پخت این نان سنتی لرستان آشنا شوید و آن را امتحان کنید حتما از طرفداران این شیرینی خوشمزه خواهید شد با اینکه مواد زیادی برای طرز تهیه کلوای لرستان لازم نیست، اما اگر در حین پخت نکات آشپزی را رعایت کنید حتما دستور تهیه کلوای لرستان  برای شما آسان می شود.

مواد لازم برای طرز تهیه کلوای لرستان

مقدار مواد لازم برای دستور پخت کلوای محلی بسته به میزان شیرینی که می خواهید تهیه کنید متفاوت است اگر کمی هنر به خرج دهید می توانید میزان مواد را به اندازه اضافه کنید تا خمیری که بدست می آید، شکل منسجم تری داشته باشد.

مواد لازم برای پخت و طرز تهیه کلوای لرستان:

  1. آرد……………………….. ۱کیلوگرم
  2. شکر…………………….. ۵۰۰ گرم
  3. شیر…………………….. ۱ لیتر
  4. روغن جامد…………….. ۲۰۰ گرم
  5. زعفران دم کرده………..۳قاشق غذاخوری
  6. مایه خمیر………………. ۱۵ گرم
  7. کنجد…………………..  ۱۰۰ گرم
  8. زرده تخم مرغ…………..۴عدد

آموزش پخت کلوای لرستان

در مرحله اول آموزش پخت کلوای لرستان آرد و شکر را با هم مخلوط میکنیم سپس کم کم به آن شیر را اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم. شیر را بجای آب در تهیه کلوای سنتی بکار میبریم پس توجه کنید مقدار آن نباید کم یا زیاد شود تا خمیر یکدستی به دست آید وقتی مواد بخوبی باهم مخلوط شدند روغن را به آن اضافه میکنیم تا خمیر حالت چسبنده به خود نگیرد و سپس زعفران دم کرده و نصف زرده تخم مرغ را به مواد میافزاییم و خوب ورز میدهیم و در آخر مایه خمیر را به آن اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا خمیر یکدست شود.

سپس خمیر را در یک نایلون میریزیم و ۲ الی ۳ ساعت در دمای اتاق یا جای نسبتا گرم میگذاریم.

دستور تهیه و آموزش نان سنتی

توجه کنید این مرحله باید انجام شود تا خمیر ور بیاید و حجم آن زیاد شود.

پس از اینکه خمیر آماده شد خمیر را به چونه های مساوی تقسیم کرده و آنها را با کف دست تخت میکنیم و برای اینکه پف نکند با یک چنگال چند سوراخ در خمیرهای درست شده، ایجاد میکنیم و سپس  روی آنرا با زرده تخم مرغ و کنجد می پوشانیم. در مرحله بعد آنها را در تنور محلی یا در داخل فر که از قبل گرم شده به مدت نیم ساعت در دمای ۱۸۰ درجه میپزیم.  موادی که برای پخت این کلوای محلی  بکار می رود باعث میشود تا مدت زمان زیادی بتوان از آن استفاده کرد.

می بینید که طرز تهیه کلوای لرستان سخت نیست و میتوانید خیلی راحت نان محلی لرستان را تهیه کنید.

فوت و فن دستور تهیه شیرینی سنتی لرستان

کلوای لرستان یکی از شیرینی های سنتی بحساب می آید این شیرینی با ماندگاری بالایی که دارد به هیچ وجه کپک نمیزند و بسیار نرم و خوشمزه است از جمله علت هایی که باعث میشود تا  پخت این نان محلی لرستان هنوز هم انجام شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  1. در دسترس بودن مواد اولیه آن از جمله شیر،شکر،آرد،روغن و …
  2.   ماندگاری زیاد و پخت سریع و آسان
  3. مقوی بودن و بالا بودن ارزش غذایی و استفاده نکردن از مواد افزودنی

در بسیاری از کتاب های آشپزی آموزش پخت کلوای محلی با هم متفاوت است این نان سنتی در جای جای ایران پخته می شود و مردم بر اساس ذائقه خود موادی برای خوش طعم کردن آن اضافه میکنند مثلا در برخی از دستور پخت ها گلاب هم در طرز تهیه کلوای محلی بکار می رود .

 نکاتی که در آموزش پخت نان محلی و شیرینی سنتی لرستان باید رعایت کنیم

در دستور تهیه انواع شیرینی و نان های محلی نکاتی نهفته است که اگر به آن ها توجه کنیم حتما نتیجه خوبی را میبینیم در اینجا میخواهم نکاتی که در آموزش پخت نان محلی و طرز تهیه کلوای لرستان حائز اهمیت است را بیان کنم که عبارتند از:

  • اگر از مایه خمیر خشک برای پخت این شیرینی سنتی استفاده می کنید حتما تازه باشد
  • آردی که بکار میبرید حتما از نوع مرغوب آن انتخاب کنید و بهتر است از نوع سبوس دار باشد
  • شیر را بجای آب در دستور پخت این نان محلی استفاده میکنید توجه داشته باشید به مقدار لازم استفاده شود
  • روغن برای نرم شدن بافت کلوای محلی بکار می رود توصیه میکنیم حتما از روغن جامد استفاده کنید
  • زرده تخم مرغ باعث غنی تر شدن طعم و رنگ کلوای سنتی میشود حتما استفاده شود

پخت همه نان های سنتی شاید با امکانات خانگی ممکن نباشد اما بسیاری از شیرینی های محلی را میتوان در خانه تهیه کرد.

دستور پخت نان محلی کلوا سنتی

این بخش از مطالبمان به طرز تهیه کلوا و نان محلی لرستان اختصاص داده شد امیدوارم از این مطالب استفاده کنید و با دستوراتی ساده بتوانید این نان خوشمزه را تهیه کنید. شما علاقمندان به هنر آشپزی می توانید در زمینه پخت این شیرینی نظرات خود را در بخش دیدگاه ،با ما درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

06633335770

پشتیبانی در تلگرام