ساندویچ نوعی غذاست که شکل ساده آن از سبزیجات، برشهای گوشت، پنیر یا سایر مواد غذایی در لابلای دو برش نان، تهیه میشود. انواع ساندویچ ها که نوعی خوراکی هستند، در قرن ۱۸ میلادی به خاطر جان مونتاگو، ارل چهارم ساندویچ، به این نام درآمد. برای مونتاگو در هنگام قمار برشهای نان و گوشت آورده میشد تا او ضمن قمار بازی کردن بتواند غذا هم بخورد.
بزودی خوردن ساندویچ در تمام قاره اروپا همهگیر شد و نام آن به زبان فرانسه هم راه یافت، از آن هنگام ساندویچ، به دلیل سادگی در تهیه کردن، قابلیت همراه بردن با خود و تنوع بسیار آن، تقریباً به همه دستورهای غذایی در کشورهای غربی راه یافت. وآشنایی این مطالب با فارسی خوان همراه باشید.
انواع مختلف ساندویچ ها
انواع گوناگونی از ساندویچها در کشورهای مختلف وجود دارند بهطوریکه در قالب سرد و گرم و از انواع مختلف نان که لابلای آن مواد غذایی از قبیل ژامبون، مرغ، تخممرغ، ماهی، گوجهفرنگی، خیار، کاهو و غیره گذارده باشند، تشکیل میشوند. همبرگر به عنوان یک ساندویچ فوری و گرم یکی از غذاهای اصلی مردم آمریکا محسوب میشود.
ساندویچ سبزیجات
ساندویچ سبزیجات، یکی از معروف ترین انواع ساندویچ در کشور هند به شمار می رود. این نوع ساندویچ از انواع سبزیجات تهیه می شود. اغلب، گوجه فرنگی ماده اصلی این ساندویچ را تشکیل می دهد. البته سیب زمینی، چغندر و پیاز هم مورد استفاده قرار می گیرد. این ساندویچ را با نان و انواع مواد افزودنی تهیه می کنند. مثلاً ساندویچ تست سبزیجات و ساندویچ پنیری سبزیجات، دو نوع از این ساندویچ می باشند.
ساندویچ تورتا آهوگادا
تورتا آهوگادا، غذای مخصوص منطقه ای مكزيكی كه در ادبيات به معنی ساندويچ غرق شده است گزينه ای سرشار از فلفل است كه درمان برخی از دردها برای ساكنان دومين شهر مكزيک يعنی گوادالاجارا است. ماده اصلی تشكيل دهنده آن بيروت سالادو است كه يک نان باگت نازک نمک دار رول مانندی است.
كه قسمت سفت بيرون آن مانع از فروريختن محتويات داخلي آن كه كارتينای گوشت سوخاری و سس تند گوجه فرنگی است، وهمچنين برش هايی از پياز و تربچه در قسمت فوقانی آن قرار داشته و بايستی اين حقيقت را پذيرفت كه خوردن ساندويچ تورتا آهوگادا كاری لذت بخش است.
ساندویچ چيويتو
چيويتو بزغاله كوچک كه در يك كافه رستوران اروگوئه ای ابداع گرديده، در حال حاضر تبديل به غذای ملي كشور و طبق نظر مردم اين كشور، مشهورترين دستور غذايي صادراتی كشور اروگوئه شده است. با اين حال، همانطور كه از نام اين غذا پيداست مقداری گوشت بزغاله در تركيبات اين ساندويچ نسبتا معمولی وجود دارد، مواد پروتئين دار اين ساندويچ گوشت گاو، گوشت و ژامبون است كه با پنير، كاهو، گوجه فرنگی و تخم مرغ های آبـپز، اين تركيبات تكميل می شوند. سس مايونز و سيب زمينی های سرخ شده در كنار اين ساندويچ، جزء بايدهاست.
ساندویچ سابيچ
برخلاف باور عمومی، نبايستی نان پيتا هميشه با گوشت كباب پر شود. ساندويچ معروف اسرائيلی، سابيچ، را كه در آن نان پيتای آردی با آبرجين بادمجان سرخ شده، تخم مرغ آب پز، حمص، سس تاهينی و خيارشور پر شده است، ميل كنيد.اگرچه مردم محلی اين ساندويچ ساده را برای صبحانه صرف می كنند، اما شما می توانيد در تمام طول روز در كنار خيابان های شهر تل آويو آن را پيدا كنيد.
ساندویچ بانمی
بانمی تبديل به يكی از معروف ترين گزينه های انتخابی در بين غذاهای ساندويچی شده است. در ويتنام كه مبدأ اين ساندويچ است، اين اسنك سبک به همراه نوعی ظرف مايع سرو می گردد، در حاليكه اين نوع غذاها در كشورهای غربي به تنهايی به عنوان ناهار صرف می شود. در حاليكه نان باگت توخالی نوعی احساس فرانسوی بودن غذا را ارائه می كند، محتويات داخل آن حاوی مواد سنتی ويتنامی مانند دايكون و كيلانترو بعلاوه تركيب گوشت سرد و گرم است.
ساندویچ جميتا
شايد بزرگترين منشا افتخار دستپخت محلی و منطقه ای ايالت پابلا در كنار چيله پابلانو، ساندويچ كنار خيابانی جميتا باشد. اگرچه در حال حاضر می توانيد برخی از انواع مختلف اين ساندويچ را در خارج از مكزيک بيابيد، جميتاها تركيباتی محلی فوق العاده ای را در بر می گيرندمانند نان ساندويچی های كنجدی و همچنين گياه پاپالو كه مزه فلفلی در خود دارد.
اين تركيبات تشكيل دهنده، درست كردن جميتا در جاهای ديگر را تقريباغيرممكن كرده و توليدات هم با وضعيت عالی فاصله بسياری دارند. پنير رشته ای، گوشت سرخ شده و گياه آواكادو را به تركيب اضافه كرده و نهايتايک جميتای لبريز از تركيبات مختلف و با كيفيت را تهيه كرده ايد.
ساندویچ گاتسبی
ساندويچ برجسته كِيپ تاون راه طولانی را پيش از ايجاد مترو طی كرده و خيلی بهتر از آن انجام گرديد. در حاليكه نام گاتسبی زيبايی و لطافت قديمی و شايد يك داستان مرموز را به ذهن متبادر می كند، اما نسخه افريقای جنوبی آن هر چيزی به جز چيزهای براق است. وقتي تكه های سيب زمينی سرخ شده در سركه، ماده اصلی تهيه آن است، اين غذا چگونه می تواند باشد؟ گزينه انتخابی خود از گوشت، سس فلفل و پياز سرخ شده را به آن افزوده و فراموش نكنيد كه اين ساندويچ بزرگ ترد را با عزيزترين دوست نزديكتان تقسيم كنيد.
ساندویچ بکاديلودتورتيلا
به غذاهای سنتی اسپانيايی فكر كنيد و احتمالا پائلا را تصور می كنيد. يا شايد شما فردی با ذائقه ای بسيار لطيف بوده و املت گوجه فرنگی سنتی (يك بکادتورتيلا دپتاتا) به ذهنتان متبادر گردد. به معنای واقعی كلمه فقط و فقط اين است؛ خوشمزگی تكه های سيب زمينی و تخم مرغ، مسلماتنها راه برای بهبود بر روی يک تورتيلای اسپانيايی خوب تهيه شده، از طريق پيچاندن آن در يک نان ساندويچی است. بوكاديلوس دتورتيلا كه مشابه گواجالاتو مكزيكی (يك تاميل در كيک چای) است، به ساندويچ مورد علاقه بعدی شما تبديل خواهد شد.
ساندویچ كروک مانژير
كرانچی ميستر فرانسه، يا كروك مانژير كه بهترين نام برای آن در روز يكشنبه است، اسنک فرانسوی بوده است و به عنوان جزء اصلی هر كافه رستورانی، همچنان از شهرت خاصي برخوردار است. كروک مانژير كه تهيه شده از دومين نان معروف فرانسوی يعنی بريوچه بوده و با ژامبون پر شده و سپس با لايه نازكی از پنير چاشنی دار پوشانده می شود گاهي مقداری سس بِچامل به آن اضافه می شود، با اضافه كردن تخم مرغ سرخ شده، تبديل به يك مادام می شود.
ساندویچ چاكاررو
گوشت تكه تكه شده نازک گوشت گاو، انتخاب با شمابا تكه های نازک فلفل سبز، گوجه فرنگی و لوبيای سبز، احساس سلامتی را برای مصرف كننده ترتيب می دهد. چاكاررو برای كسانی كه تمايل به كاكراس دارند و تلويحاً برای دام يا مزرعه به صورت عبارت كوكويا ترجمه شده است، مدت زمان طولانی است كه حومه شهر را ترک كرده و در بخش های مختلف شيلی نفوذ كرده است.
ساندویچ فرانجسينها
پورتو با تعداد زيادی از پيشنهادات براي سنين مختلف و ذائقه های متفاوت، در حال تبديل شدن به مقصدی رو به رشد است، اما وقتی زمان صرف غذا فرا می رسد، يک غذای لذيذ برای پيوند تمام نسل ها وجود داردفرانجسينها گوشت، گوشت و باز هم گوشت، تشكيل دهنده محتويات داخلی است لينكوئيشا سوسيس پرتغالي، ژامبون و استيک مرطوب در حاليكه پنير آب شده و يك تخم مرغ نيمرو به مانند ساندويچ كروك مادام بر روی كل ساندويچ قرار می گيرد.
به هرحال، نكته خوب در مورد فرانجسينها در واقع سس مخفی درون آن است كه بر روی كل محتويات درون ساندويچ سرازير می شود. درست همانند روز آفتابی كه دارای رنگی نارنجی غيرطبيعی است، هيچ كس نمی داند كه اين سس مخفی چه تركيباتی دارد، اما با اين وجود همه از آن لذت می برند.
ساندویچ چوريپان
همانطور كه از نام آن پيداست، چوريپان آرژانتينی، سوسيس كوريزو كه در مركز ساندويچ ريخته می شود و با هر گازی كه از ساندويچ می گيريد، سس از كناره ها بيرون نمی ريزدو يك نان ساندويچی سفت را در كنار هم قرار می دهد. اين ساندويچ ها را در مسابقات فوتبال امريكايی يا باربيكيوها پيدا كنيد و چاشني سس چيميچوری را برای يك تجربه غذای آرژانتينی به آن اضافه كنيد. به عنوان گزينه ای ديگر در مرز بين آرژانتين و برزيل غذای مشابه با آن يعني سالچيپائو را امتحان كنيد.
ساندویچ پاسترامی
گر تا به حال غذای پاسترامی را در غذاخوری هری مت سالی سفارش نداده ايد، واقعاً احساس می كنيد كه در نيويورک اقامت داشته ايد؟ خوب، شايد. امتحان كردن چيزی غير از فقط غذاهای تكراری غيرمعروف و بسيار گران غذاخوری كاتز را مد نظر داشته باشيد و سری به تمامی غذاخوری های حلال طبق شريعت دين يهود نيويورك بزنيد، رستوران هايی كه در آنها اين ساندويچ های با نان گندم سياه را كه با گوشت گاو نازک پوشيده با سس خردل پر شده اند، ارائه می دهند.
ساندویچ شاوارما
درحاليكه شاوارما در ارائه منوهای بعد از نيمه شب در انواع شبيه سازی ها سلام، تاكوس ارابس مكزيكی برای خود نامي دست و پا كرده است، بسياری از مردم ممكن است بر سر مبدأ غذاها اختلاف نظر داشته و معتقد باشند كه بهترين ها در لبنان يافت می شوند. برای تجربه كردن واقعی ترين مزه محلی، مرغ شاوارما را سفارش داده و آن را با تووم و فلافل تركيب كنيد يا پا به جهانی متنوع از گوشت های خرد شده تركيبی بگذاريد.
ساندویچ جومبون بيور
يك نان فرانسوی سنتی، با كره پخش شده بر روی آن و يك تكه كوچك از ژامبون، منجر به در كنار يكديگر قرار گرفتن دو بخش تشكيل دهنده باكيفيتِ معروف به پاريسی و جومبون بيور ژامبون كره می گردد. به شهرت اين كشور برای ظرافت بی دريغ بكار گرفته شده در تركيب يك نان ساده و گوشت كومبو در پيكره دستپخت محلی اين كشور اعتماد كنيد.
ساندویچ وادا پاو
وادا پاو، غذای مورد علاقه خيابانی در هند، با قيمت مناسب و شكم پر، ثابت می كند كه گوشت جزء تشكيل دهنده اصلی ساندويچ نيست. يك تكه سيب زمينی كاملاً سرخ شده ادويه دار قبل از پر شدن با ترشی ادويه دار و احتمالا يك يا دو فلفل در قلب وادا پاو نان ساندويچی قرار گرفته و طرفداران زيادی در خيابان های شهر بمبئی دارد.
ساندویچ پو بوی
پو بوی ساندويچي است كه به خاطر تنوعات بسيار و استفاده روبه افزايش نام آن امروزه نام پو بوی را می توان از تگزاس تا فلوريدا پيدا كرد به سختی می توان از خوردن آن گذشت. به هرحال، از آنجائيكه انواع گوشت گاو خوشمزه هستند، مسلماتنوع غذاهای دريائی سرخ شده، معروف ترين هستند، مانند ميگو و صدف در هماهنگی كامل، قبل از اضافه كردن ترشيجات و كَره، به همراه برخی از سالادهاست.
ساندویچ اسكاگن ماكا
ساندویچ های رو باز قطعاً می توانند از نظر زیبایی نسبت به نوع در بسته دلپذیرتر باشند، اگرچه از نظر عملی تهیه آنها مشكل می باشد. بنابراین اگر شما طرفدار و دلباخته ساندویچ رو باز هستید، ساندویچ اسكاگن ماكای سوئدی برای شما بسیار خوب خواهد بود گاهی با عنوان اسكاگن تست یا تست اسكاگن ما کا شناخته می شود.
علی رغم نام آن كه از نظر جغرافیایی كمی سردرگم كننده است .اسكاگن در واقع نام یك شهر بندری در كشور همسایه یعنی دانمارک است این ساندویچ تست ابداعی كه حاوی میگو و خامه با توت فرنگی بر روی آن است، كاملا سوئدی است. اگر علاقه به خوردن ساندویچ رو باز دانماركی دارید، به جای این ساندویچ، یك اسموربرود سفارش دهید.
ساندویچ بيک اند شارک
اگر آماده امتحان كردن ساندویچ دریایی بعدی هستید، خودتان را به جزایر كارابیئن ترینیداد و توباگو برسانید تا از خوردن، غذاهای مورد علاقه تان یعنی بیک اند شارک در خیابان های ساحلی لذت ببرید. درحالیكه نام این ساندویچ در نگاه اول ظاهراً شبیه به یك منبع مبهم است، اما در واقع كاملاً معنی می دهدبیک یعنی توپ های خمیری كه در هنگام سرخ شدن به صورت توخالی پف كرده و شارک هم یعنی همان چیزی كه انتظارش را داشتید.
ساندویچ گوا بائو
ساندویچ ها نباید به شكل هیجان انگیزی برای جلب توجه، بزرگ باشند، به طوریكه این مسئله در گوابائوتایوانی كاملامشخص می باشد. این ساندویچ كه به اندازه یك گاز می باشد، به خاطر طعم خمیر نان پخته شده جلب توجه می كند كه با تكه های سرخ شده گوشت شكم خوك، سبزیجات خردل خردشده، بادام زمینی پودر بادام زمینی و گشنیز پوشانده شده است.
ساندویچ مالوركا
تنوعات در ساندویچ های ژامبونی و پنیری بسیار ساده، قبلادر این لیست مالورکا ارائه شده است، اما نسخه پورتوریكویی از ساندویچ تركیبی استاندارد، مسلما شما را برای امتحان كردن آن متقاعد می كند. این اسنک كه در یک نان ساندویچی شیرین سنتی پورتوریكویی پیش از تست شدن و اضافه كردن شكر یخ زده به آن، خط شیرین و طعم داری را با خود به همراه دارد.
ساندويچ اسپاگتی
ساندویچ اسپاگتی ژاپنی به همراه ساندویچ گوشت ، به همان شكلی كه تبلیغ می شود، ارائه می گردد: اسپاگتی پخته شده و چاشنی دار، كه در داخل یك نان ساندویچ زیردریایی نرم قرار دارد. این اسنك مورد استفاده در ایستگاه های مترو می تواند هم به صورت گرم و هم به صورت سرد، با پنیر یا بدون پنیر، در نان برش خورده یا سیر سرو گردد. بعلاوه، هیچ قانون خاصی ندارد، اینهایی كه در ساندویچ قرار دارد، اسپاگتی است.
ساندویچ برووج كروكت
كبوتر فروتن نام ساندویچ رشدی مشكوك در هلند داشته و به مدت طولانی به خاطر محتویات سوال برانگیز آن به عنوان یك اسنک كم ارزش، پیش از آنكه تبدیل به یكی از پرطرفدارترین غذاهای اسنكی كشور شود، مورد بی اعتنایی قرار می گرفت. امروزه ساندویچ های كروكت، یكی از گزینه های غذای خیابانی ملی هستند. برخلاف وادا پاو هندی، برووج كروكت از وجود سس یا چاتنی هایی سود می برد.
ساندویچ ميتريليت
میتر یلیت كه نوع تجملی بلژیكی سیب زمینی سرخ شده بریتانیایی است، معمولاً با نان باگت ترد سرو می شود و نه با نان های نرم، و با محتویات سرخ شده و سس ها و گوشت های سرخ شده تركیب می گردد. میترِیلیت در رقابت با طرفداران سیب زمینی پیروز می گردد.
ساندویچ مورتادلا
برزیلی ها كارها را نصفه و نیمه انجام نمی دهند، و این در مورد ساندویچ های كنار خیابانی آنها دو برابر هم می شود. مورتادلا به خاطر مقدار زیاد گوشت سوسیس ایتالیایی مورد استفاده در آن تقریباً بیش از نیم پوند در هر ساندویچ تبدیل به غذای مورد علاقه شهر سائوپائولو شده و معمولاً با پنیر، خردل و سس مایونز تزئین می شود. از خوردن آن به شدت لذت ببرید.
ساندویچ لامپردوتو
طرفداران سیرابی برای خوردن یک شكم به معنای واقعی كلمه در كنار هم جمع می شوند. یك طرح ابداعی سنتی فلورنتین كه با نام دلپذیر لامپردوتو نام گذاری شده است در واقع از گوشت شكم ادویه دار و آهسته پخته شده گاو تهیه شده كه سپس با یک سس فلفلی ریخته شده روی خمیر نان نرم همراه می گردد. برای كسانی كه علاقه به سیرابی ندارند، لامپردوتو می تواند پنجره ای روبه جهان غذاهای مخصوص شكمی باشد.
ساندویچ نوعی غذاست که از نان و مواد داخل نان موادی مانند یک یا دو برش گوشت، مرغ، سوسیس، کالباس، همبرگر، پنیر، سبزیجات، ادویه جات و سس تشکیل یافته است. در بیشتر کشورها، ساندویچ دارای دو یا چند برش نان است که لابلای آن مواد داخل ساندویچ که در بالا ذکرشد قرار می گیرد. در اسکاندیناوی، ساندویچ ها تنها یک برش نان دارند که روی همان یک برش، مواد ساندویچ قرار می گیرد.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید