فلافل از غذا های خوشمزه ای است که با نخود تهیه میشود. فلافل در اصل غذای بومی کشور های شرقی دریای مدیترانه و خاستگاه اصلی آن کشور لبنان است. و در این بخش از مجله فارسی خوان دستور تهیه و طریقه پخت فلافل و طرز تهیه فلافل لبنانی در منزل را یاد میگیرید پس با ما همراه باشید.
دستور تهیه فلافل لبنانی
مواد لازم:
- نخود آبگوشتی ۲ پیمانه
- بلغور گندم۱/۳ پیمانه
- پودر نخود ۱/۳ پیمانه
- آب ولرم ۱/۴ پیمانه
- جعفری خرد شده۱/۲ پیمانه
- پودر تخم گشنیز ۱ قاشق سوپ خوری
- زیره سبز ۱ قاشق چاب خوری
- پودر فلفل قرمز وزرد چوبه ۱/۲ قاشق چای خوری
- روغن برای سرخ کردن
دستور پخت فلافل لبنانی
مواد اولیه سس مخصوص:
- خیار ۱ عدد
- ماست ۳/۴ پیمانه
- زیره سبز ۱/۲ قاشق غذا خوری
- نعناع خشک ۲ قاشق غذا خوری
- ارده ۲ قاشق سوپ خوری
- سیر۱ حبه
طرز تهیه فلافل لبنانی در منزل
- نخود آبگوشتی از قبل خیس شده را در دستگاه غذا ساز کاملا له کنید. سپس جعفری و ادویه ها شامل زیره،تخم گشنیز و زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله پودر نخود خام و آب ولرم را اضافه کنید. مواد را ورز دهید تا چسبناک شوند.
- حالا از مواد درون قالب مخصوص فلافل ریخته و آن را در روغن داغ سرخ کنید.
- طرز تهیه سس: سیر را له کنید. حالا سیر را با همه مواد اولیه سس مخلوط کنید و همراه با فلافل سرو کنید.
دستور تهیه فلافل لبنانی
ارزش غذایی فلافل
ماده اصلی فلافل با سس ارده، نخود است . نخود ارزش غذایی بالایی برای بدن دارد همچنین اگر در تهیه مواد اولیه و پخت فلافل با سس ارده خوب دقت شود این غذا خاصیت دارویی هم پیدا میکنید. فلافل با سس ارده حاوی پروتین،روی،فولات،منیزیم،فسفر،پتاسیم،کلسیم،سدیم،نشاسته،روغن های گیاهی مانند زیتون و کنجد،اسید آمینه های مختلف،انواع ویتامین های گروه b مانند b1وb2 است.
فلافل با سس ارده کبد،طحال و کلیه ها را تقویت میکند و برای دستگاه تنفسی به ویژه ریه ها بسیار مفید است. مواد استفاده شده در تهیه این غذا هم خواص آنتی بیوتیکی دارند.
طرز تهیه فلافل لبنانی در منزل
البته میتوانید فلافل لبنانی را با برگ های تازه کاهو و گوجه فرنگی حلقه شده نیز میل کنید و نوشیدنی مناسب این غذا با توجه به ذاعقه خود میتوان یک شربت آبلیمو طعم دار باشد.
طریقه پخت فلافل لبنانی
در این مقاله سعی کردم طرز تهیه فلافل لبنانی را که یکی ازغذاها ی خوشمزه است و به آسانی پخت می شود را برایتان شرح دهم. امیدوارم توانسته باشم در شادیهایتان سهمی داشته باشم. ما را از نظرات ارزشمند خود بی نصیب نفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید