پاپایا میوه درختی کم ارتفاع است که بومی آمریکای مرکزی است.و برای دسر پاپایا استفاده می شود.به معنای میوه شیرین و در ایران به نام خربزه درختی و انبه هندی نیز مشهور است.امروزه پاپایا در سراسر مناطق استوایی کشت می شود،میوه پاپایا شکل کشیده ای دارد و در رنگ های مختلف سبز و زرد و نارنجی و صورتی دیده میشود.
شمامی توانید پاپایا را داخل سالاد میوه استفاده کنید. ولی اگر میخواهید بیشتر لذت ببرید می توانید پاپایا را خرد کرده و فریز کنید و با آن نوشیدنی هایی مثل اسموتی پاپایا و هلو درست کنید.با فارسی خوان همراه باشید و برای آشنایی بیشتر مطالب زیر را بخوانید.
مواد لازم جهت تهیه دسر پاپایا
۱- پاپایا متوسط رسیده : ۱ عدد
۲- کیوی : ۲ عدد
۳- موز متوسط : ۱ عدد
۴- آب لیمو : ۱ قاشق غذاخوری
۵- پوست ریز رنده شده لیمو : ۱ قاشق غذاخوری
۶- سفیده تخم مرغ متوسط : ۲ عدد
۷- کاستارد کنسروی کم چرب : ۴۲۵ گرم
۸- اسانس وانیل : نصف قاشق چای خوری
۹- میوه پشن فروت : ۲ عدد مواد لازم جهت تهیه دسر پاپایا می باشند.
طرز تهیه دسر میوه پاپایا
۱- برای پوست کندن پاپایا , گوشت آن را برش دهید و هسته آن را در بیاورید . میوه آن را پس از پوست کندن درشت خرد نموده و درون غذا ساز یا مخلوط کن بزنید تا صاف و نرم شود یا با چنگال آن را له نمایید.
۲- کیوی را پوست گرفته , آن را به قطعات کوچک خرد نمایید و درون یک کاسه بریزید . موز را پوست کنده و خرد نمایید و به کاسه اضافه نمایید . میوه ها را با آب و پوست لیمو مخلوط نموده و خوب هم بزنید.
۳- در یک کاسه غیر چرب و تمیز , سفیده تخم مرغ ها را هم بزنید تا سفت شود.سپس به آرامی کاستارد و اسانس وانیل را داخل آن ریخته , هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
۴- میوه های خرد شده و پوره انبه با مخلوط کاستارد را یکی در میان در ۴ لیوان بلند ریخته و روی آن را با یک لایه خامه بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک شود.
۵- پشن فروت را نصف نمایید , با یک قاشق دانه های خوراکی آن را درآورده و روی دسر میوه های استوایی بریزید.طرز تهیه دسر میوه پاپایا می باشد.
نکاتی درباره پاپایا
۱- پاپایا میوه بومی مکزیک است با این حال در کارائیب و فلوریدا هم رشد می کند.
۲- طبق گزارش سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، هند بیشترین میزان پاپایا را در سال تولید می کند که بیشتر از ۵ میلیون تن است.
۳- می توانید پاپایا را به سالاد، کیک و اسموتی تان اضافه کنید.نکاتی درباره پاپایا می باشند.
تاثیر میوه پاپایا بر پوست
میوه پاپایا منبعی غنی از ویتامین A است، با شکستن پروتئینهای غیرفعال، به ازبینبردن سلولهای مرده پوست کمک میکند.پاپایا میوهای کامل است و نسبت به میوههایی نظیر سیب و موز سبز، کاروتن بیشتری دارد.استفاده از خمیر پاپایای خام روی پوست صورت به مدت ۲۵ دقیقه، هرگونه جوش و یا لکه ناراحتکننده پوستی را از بین میبرد. هم خوردن پاپایا و هم استفاده از آن به صورت ماسک، پوست صورت را صاف و نرم میکند.
استفاده منظم از میوه پاپایا به صورت خوراکی یا ماسک صورت، پوست صورت را برای مدت زیادی شفاف و درخشان نگه میدارد. پاپایای لهشده را میتوان برای ازبینبردن درد و ترک پاشنه پا استفاده کرد.میوه پاپایا یک لایهبردار طبیعی و بدون ضرر است.
فواید پاپایا برای بدن
۱- مقادیر بالای فیبر موجود در میوه پاپایا باعث کاهش قند خون افراد می شود.
۲- فشار خونمقادیر بالای پتاسیم موجود در میوه پاپایا اثرات سدیم خون را کنترل کرده.
۳- پاپایا یکی از میوه های با کالری پایین می باشد، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در پاپایا باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
۴- مقدار بالای فیبر موجود در پاپایا به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.فواید پاپایا برای بدن می باشند.
اثرات جانبی میوه پاپایا
۱- می تواند باعث سقط جنین، زایمان زودرس، ناهنجاری های نوزاد می شود بنابراین افراد باردار از ان استفاده نکنند.
۲- اختلالات تنفسی، آنزیم موجود در پاپایا، یک آلرژن قوی است. مصرف بیش از حد پاپایا اختلالات مختلف تنفسی ایجاد می کند.
۳- خوردن بیش از حد پاپایا ممکن است سیستم گوارش را دچار مشکل کند مثلا باعث درد معده و درد شکم , حالت تهوع شود
۴- اگر اختلالات تنفسی مانند آسم یا هر گونه بیماری آلرژی دارید، لطفا در استفاده از پاپایا احتیاط کنید.نیز اثرات جانبی میوه پاپایا می باشند.
ریشه پاپایا برای دارو
ریشه تازه پاپایا قرمزکننده پوست است ولی وقتی خشک میشود،.از ریشه پاپایا به تنهایی و یا در ترکیب باسایر داروها برای درست کردن مشمع دارویی استفاده میشود که برای معالجه تومورهای رحمی مفید است، همچنین به عنوان مدر برای معالجه سنگ کلیه مصرف میشود. در اندونزی از ریشه و تخم پاپایا به عنوان ضد کرم استفاده میشود. در فیلیپین از جوشانده ریشه پاپایا برای تقویت معده استفاده میشود.از برگهای تازه پاپایا پمادی درست میکنند و مانند ضماد.و ریشه پاپایا برای داروها نیز کاربرد دارد.
پاپایا با طعم خوب و حالت لطیفی که دارد در سالاد میوه بسیار فوق العادهاست. از پاپایا پوره نیز تهیه میکنند و از آن در کباب برگ نیز استفاده میشود. همچنین پوست کردن و خارج کردن دانههای آن آسان است. پاپایاهای هاوایی از نوع مکزیکی آن معمول تر و خوشمزه ترند. نوع زرد آن که راحت تر ثمر میدهد به محض رسیدن آماده خوردن است و بهتر است خنک مصرف شود. نوع سبز پاپایه در اتاقهای حرارتی پس از چند روز به عمل میآید و آماده خوردن میشود.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید