طرز صحیح نشستن

حالت شب

هنگامی که در مورد سلامتی صحبت بـه میان می‌آید، بی‌تردید وضعیت صحیـح قرارگیری بدن مانند شـما هنگام فعالیت‌های گوناگون مانند طرز صحیح نشستن در رأس فهرست عوامل مهم سلامتی قرار خواهد گـرفت، زیرا به اندازه تغذیه مناسب، ورزش، پـرهـیـز از مواد الکلی و سیگار در حفظ سلامتی بدن موثر است. وضعیت صحیح قرارگیری اندام‌ها کمک می‌کند تا کارهـا‌‌‌‌‌‌تان را با انرژی بیشتر و استرس و خستگی کمتر به انجام رسانید.

از مشکلات کمر درد، دردهای عضلانی و خستگی جلوگیری می‌کند و در نهایت در بهبود ظاهر شما موثر است. از این رو آگاهی از طرز صحیح نشستن ایستادن، راه رفتن و خوابیدن حائز اهمیت است.تیم فارسی خوان امروز به فکر سلامت جسمی شما بوده. ازین رو قصد دارد نحوه صحیح نشستن را به شما آموزش دهد.

شرایط لازم برای داشتن وضعیت صحیح بدن

عضلات قوی و انعطاف پذیر، حرکات طبیعی مفاصل، توازن قدرت عضلانی در دو سوی ستون فقرات، آگاهی از وضعیت بدن در حالات مختلف. مهمتـرین قسـمت بـدن که نقش بسزایی در داشتن وضعیت صحیح بدن ایفا می‌کـنـد، ستون فقرات است. ستون فقرات شما دارای قوس‌های طبیعی است که باید آن‌ها را در وضعیت طبیعی خودشان همواره حفظ کرد. تعداد مهره‌ها ۳۳ عدد است ولی در یک فرد بالغ به دلیل جوش خوردن مهره‌های خاجی و دنبالچه، ستون فقرات از ۲۶ قطعه تشکیل می‌شود. ۷ مهره گردنی، ۱۲ مهره پشتی، ۵ مهره کمری.

همچنین بخوانید : طرز صحیح خوابیدن

میـان مـهره‌های کمر دیسک کمـر واقع است، که در واقع نقش ضربه گیر را ایفا می‌کند. هنـگــامی که شما فشار بیش از حد و نامناسب به ستون فقرات اعمال می‌کنید بـه دیسک کمر فشار می‌آید، آن را از مکان خود جابجا کــرده و به اعصاب اطراف خود فشار می‌آورد که موجب ایجاد درد می‌شود.

نشستن1طرز صحیح نشستن

برای اینکه طرز صحیح نشستن را انجام دهید، صاف و قائم بنشینید، کمر راست و شانه‌ها به عقب باشد. باسن شما باید با پشت صندلی در تماس باشد، سـه قـوس طبیعی بدن باید حین نشستن حفظ گردند و وزن بدن را به طور مساوی روی دو سوی باسن خود توزیع کنید. زانوها باید هم سطح باسن و یا بـالاتـر از آن قرار گیرد برای این کار می‌تـوانید از یک چهار پایه استفاده کنید، پاها نباید روی یکدیگر قرار گیرند، سعی کنید در یک وضعیت بیش از ۳۰ دقیقه ننشینید. برخیزید و پس از انجام دادن چند حرکت کششی مجـددا بنشینید.

طرز صحیح نشستن روی صندلی کامپیوتر

ران موازی با سطح کف اتاق باشد، آرنج باید اندکی از ۹۰ درجه گشوده تر باشد. مچ دست‌ها باید مستقیم باشد و به سمت بالا و پایین زانـوها ۲ الی ۳ سانتیمتر بـاید از لـبـه صنـدلی جـلـوتر باشد. مونیتور باید ۴۵ الی ۵۵ سانتی متر از پیشانی فاصله داشته باشد.هنگام نشستن، ایستادن و خوابیدن به روش صحیح، کمترین فشار و استرس روی عضلات بدن شما اعمال می‌گردد.

فراموش نکنید
اگر وضعیت بدن شما به صحیح‌ترین شکل ممکن است و حتی بر روی بهترین صندلی دنیا نشسته‌اید که بقیه آدم‌ها برای نشستن بر روی آن با یکدیگر دعوا می‌کنند شما باید از روی صندلی خود بلند شوید و کش بیایید! 

وضعیت ستون فقرات در حالت استراحت و خنثی است، اعضاء حیاتی بدن (مانند قلب) در مکان صحیح قرار دارند، استخوان‌ها و مـفاصـل در وضعـیت صحیح خـود قرار دارند و کارایی عضلات در حداکثر است. تحلیل و سایش نابـهنجار مفاصل کاهش یافته و از التهاب مفاصل جلوگیری به عمل می‌آید

اهمیت صاف نشستن

این جمله را چند بار از مادرتان شنیده‌اید؟! در دوران کودکی، برای بیشتر انسان‌ها این تذکر همراه “لیوان شیر را تا ته سر بکش” یا جملات مشابه همراه بوده است. مادر شما حق داشته است، حداقل در مورد چیزی که به طرز بدن شما مربوط می‌شده است. مخصوصا امروزه که بییشتر انسان‌ها کل روز را بر روی صندلی می‌نشینند این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است که مطابق دستور العمل‌های صحیح رفتار کنند.

اگر برای زمان طولانی در طول روز بر روی یک صندلی می‌نشینید و این امکان وجود دارد، از یک صندلی با طراحی ارگونومیک استفاده کنید که به طور اساسی مناسب وزن و سایز شما باشد. اگر این امکان وجود ندارد از یک بالش، نازبالش،‌ کوسن یا متکا برای محافظت از ستون فقرات خود بر روی صندلی استفاده کنید. پشتی صندلی را مطابق بدن و میز کار خود تنظیم کنید.

همچنین بخوانید : طرز صحیح ورزش کردن

این به شما کمک می‌کند مجبور نباشید به پشت یا جلو متمایل شوید. دقیقا مانند طرز صحیح ایستادن باید شانه‌هایتان را مستقیم و بالا نگه دارید و کمی به سمت عقب متمایل کنید، سر بالا و گردن، کمر و پاشنه‌ها در امتداد یک خط باشند. اگر پاهای شما به روی زمین نمی‌رسد، حتما از یک وسیله کمکی برای قرار گرفتن کف پاها بر روی آن استفاده کنید و اجازه ندهید پاهایتان در هوا معلق باشد.

نشستن 4

تاثیر وضعیت صندلی بر صحیح نشستن

صندلی و وضعیت بدن خود را به گونه‌ای تطبیق دهید که دست‌های شما خم باشند و به لازم نباشد برای کار کردن آن‌ها را بکشید.زاویه بین بازو و دست شما باید بین ۷۵ تا ۹۰ درجه باشد. اگر زاویه دست شما بیشتر از محدوده ذکر شده باز باشد،‌ فاصله شما از میز کارتان زیاد است و اگر کمتر باشد یعنی اینکه شما با فاصله کم از صندلی نشسته‌اید.

در اطرافتان قدم بزنید، چند حرکت کششی انجام دهید و یا در نهایت یک دقیقه سر پا بایستید. بدن شما برای این ساخته نشده است که تمام طول روز بنشنید و تحقیقات علمی جدید برای دانشگاه سیدنی انجام دهید! همیشه در حرکت باشید.

نشستن2نحوه درست نشستن

ما ساعات زیادی از روز را در محل کار یا منزل بر روی صندلی می نشینیم. بنابراین درست نشستن از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به آن توجه شود. سعی کنید مطابق با دستور العمل های زیر درست نشستن را تمرین کنید تا برای شما عادت شود. سعی کنید صندلی مناسبی برای محل کار خود تهیه کنید.

صندلی هایی که دارای طراحی ارگونومیک بوده و با وزن و سایز شما تناسب داشته باشند، کمک زیادی به درست نشستن شما می کنند. اگر این امکان برای شما وجود نداشت می توانید از یک بالش یا کوسن بر روی صندلی خود استفاده کنید تا ستون فقرات شما در حالت مناسبی قرار بگیرد. پشتی صندلی خود را طوری تنظیم کنید که نیاز نباشد تا بر روی میز کارتان خم شوید.

نحوه درست نشستن روی صندلی

هنگام نشستن شانه هایتان را مستقیم و به سمت بالا نگه دارید و کمی به عقب متمایل کنید. همان طوری که در زمان ایستادن آن ها را نگه می دارید. سر، گردن، کمر و پاشنه های پا باید در یک راستا باشد و در درست نشتن شما هم کمک بسیاری خواهد کرد. پاهای خود را معلق نگه ندارید. اگر صندلی شما بلند است و پاهایتان به زمین نمی رسد، از یک زیرپایی استفاده کنید و پاهایتان را بر روی آن قرار دهید.

فاصله بین صندلی و میز کارتان را طوری تنظیم کنید که زاویه بین بازو و دستتان بین ۷۵ تا ۹۰ درجه باشد. این گونه لازم نیست تا در هنگام کار دست هایتان را بکشید. اگر زاویه دستتان بیشتر از ۹۰ درجه باشد، یعنی فاصله شما از میز کارتان زیاد است.

نشستن3

حتی در آموزش درست راه رفتن و درست نشستن اگر تمام نکات بالا را رعایت کردید، یعنی روی صندلی مناسب نشسته اید، فاصله را با میز تنظیم کرده اید و در حالت کاملا درستی نشسته اید، با این حال لازم است تا برای چند لحظه کار خود را رها کرده و از صندلی خود جدا شوید. حتی به اندازه یک دقیقه سرپا بایستید، چند قدم راه بروید و چند حرکت کششی انجام دهید و خستگی را از خود دور کنید.به یاد داشته باشید که سلامتی تان از همه چیز مهم تر است.

بدن شما طوری طراحی نشده است که ساعت های زیادی در طول روز به حالت نشسته بماند. پس به نکات بالا با دقت توجه کنید و در حفظ سلامتی خود بکوشید.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام