سالاد کرفس و لیمو
سالاد کرفس رژیمی از جمله سالادی می باشد که از طرفداران خاص خود را دارد.کرفس شما را از دردهای معده، فشار خون بالا، بوی بد دهان، یبوست، ناراحتی های اعصاب، عفونت مجاری ادراری، آرتروز، روماتیسم نجات می دهد.پیشینیان کشورمان در گذشته به کرفس، اسامی دیگری نسبت می دادند و این گیاه به کرسب یا کرفش معروف بود اما با گذشت زمان این اسامی تغییر یافته و این روزها همگی آن را با نام کرفس می شناسیم. کرفس انواع متفاوتی مثل ریشه ای، برگی، دمبرگی، آبی و کرفس مشک دارد.
مواد لازم برای تهیه سالاد کرفس رژیمی
سیب قرمز، پودر یا تکه شده : ۲ عدد
لیمو :۱ عدد
کرفس خرد شده در یک اندازه: ۱ – ۱/۲فنجان
پیازچه پیاز خرد شده :۱ساقه
کشمش : ۱/۲ فنجان
گردو خرد شده : ۱/۲فنجان
روغن زیتون : ۱/۴ فنجان
آب پرتقال: ۱/۲ فنجان
نمک و فلفل تازه : به مقدار لازم
اسفناج خرد شده بزرگ برای تزیین: 4 برگ
طرز تهیه سالاد کرفس رژیمی
ابتدا سیب های خرد شده را داخل یک کاسه ( هرکاسه ای به جز کاسه ی فلزی ) می ریزیم. و سپس کرفس، پیازچه، کشمش و گردو را به آرامی به آن می افزاییم.. برای تهیه سس این سالاد باید روغن زیتون، آب پرتقال، نمک لیمو و فلفل را داخل یک بطری شیشه ای ریخته و خوب تکان می دهیم تا به صورت مواد یک دست درآید و بعد از اینکه به خوبی مواد به خورد هم رفت و یک سس یکدست به دست آمد آن را به مواد می افزاییم .مواد را به خوبی با سس مخلوط می کنیم و آن را به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه داخل یخچال قرار می دهیم.سالاد را بعد از گذشت زمان معین از یخچال بیرون می آوریم و بر روی برگ های اسفناج برای سرو می ریزیم.
نکات تکمیلی در مورد سالاد کرفس رژیمی
سالاد کرفس رژیمی جزو انواع سالاد میباشد.زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا۱ ساعت و ۰ دقیقه است.سالاد کرفس رژیمی را می توانید در وعده نهار، شام، پیش غذا ،سرو کنید .همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .
مزایای کرفس برای بدن
کرفس نه تنها یک میان وعده با غذای کم کالری را فراهم می کند، بلکه دارای مزایای سلامتی زیادی نیز است.
مزایای کرفس برای بدن ۱) کاهش فشار خون بالا
برای جلوگیری از فشار خون بالا (همچنین درمان فشار خون بالا) اثرات کرفس به طور علمی ثابت شده است. آن شامل مقدار زیادی از فتالید است که ثابت شده فشار خون را کاهش می دهد و یک سیستم گردش خون سالم را فراهم می کند. فتالید ها فیتو شیمیایی هستند؛ به عنوان عصاره آن همچنین به عنوان NBP (یا بوتیل فتالید) شناخته می شود. فتالید “بافت های دیواره شریانی را افزایش می دهند تا جریان خون را افزایش داده و فشار خون را کاهش دهند.” همچنین کرفس دارای آنتی اکسیدان / فلاونوئید آپی ژنیم و امگا ۶ اسید چرب ضروری است که هر دو برای درمان فشار خون بالا و نرمال کردن فشار خون مفید هستند.
مزایای کرفس برای بدن ۲)کاهش سطح کلسترول
کرفس همچنین به دلیل کاهش کلسترول شناخته شده است. به گفته محققان در مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو، کرفس می تواند کلسترول را تا ۷٪ کاهش دهد”. تقریبا چهار ساقه کرفس خام، به لحاظ نظری، دوز روزانه فتالید را برای انسان فراهم می کند.” مقدار فتالید کرفس برای کاهش LDL (بد) کلسترول اثبات شده است، اما فتالید تنها دلیلی نیست که کرفس قادر است سطح کلسترول بدن را کاهش دهد. کرفس غنی از فیبر غذایی است، اما چربی و کالری کمی دارد. بدون شک این عوامل همچنین به کاهش توانایی کلسترول کمک می کنند.
مزایای کرفس برای بدن ۳) یبوست را از بین می برد
محتوای فیبر نامحلول کرفس نیز به جلوگیری و کاهش یبوست کمک می کند. یک فنجان کرفس شامل ۱۰ درصد فیبر است که هر روز به طور متوسط بزرگسالان نیاز دارند و فیبر نامحلول نوعی است که عبور غذا را از طریق دستگاه گوارش تشدید می کند و به مدفوع شما اضافه می کند. کرفس همچنین دارای درصد بالایی از آب است و بیشتر از فیبر در پیشگیری و کاهش یبوست اهمیت دارد. آب پروسه هضم را کاهش می دهد و بدون مصرف آب کافی فیبر نامحلول در واقع می تواند باعث یبوست شود.
مزایای کرفس برای بدن ۴) از زخم معده جلوگیری می کند
تحقیقات همچنین نشان می دهد که کرفس می تواند از زخم های گوارشی جلوگیری کند. زخم های گوارشی زخم های باز در تخریب معده، مری یا دوازدهه است. طبق گزارش منتشر شده در شماره ژوئیه سال ۲۰۱۰ زیست شناسی دارویی، مطالعه ای با استفاده از موش های آزمایشگاهی نشان داد که عصاره کرفس از پوشش معده محافظت می کند و بروز زخم ها را کاهش می دهد. نتایج ممکن است ناشی از اثر آنتی اکسیدانی مواد شیمیایی موجود در عصاره کرفس، مانند فلاونوئیدها و تانن ها باشد، اما یک نتیجه گیری قطعی گزارش نشده است. چند سال پیش اثبات شد که زخم ها توسط باکتری های H. pylori ایجاد می شوند. نشان داده شده است که کرفس و دیگر مواد غذایی غنی از فلاونوئید، مانع رشد H. pylori در مطالعات بالینی می شوند. با توجه به عواقب منفی که ممکن است از سوء مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها ایجاد شود، مصرف رژیم غذایی شامل کرفس و دیگر مواد غذایی غنی از فلاونوئید به نظر می رسد یک جایگزین خوب است.
دانستنی های بیشتر در مورد کرفس
کرفس گیاهی از خانواده ی چتریان است و در سراسر جهان می روید. کرفس سرشار از ویتامین B6، منیزیم، کلسیم و فسفر است. ویتامین های A و K، پتاسیم، منگنز و فیبر غذایی از دیگر مواد مفید موجود در کرفس هستند.کرفس را می توان تا هفت هفته در دمای ۰ تا ۲ درجه ی سانتی گراد نگه داشت؛ گیاه در این شرایط خواص غذایی خود را حفظ می کند.
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.
کرفس حداقل هشت ترکیب ضد سرطانی را در خودش جای داده است و از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می کند و می تواند تخریب ناشی از رادیکال های آزاد را به حداقل برساند.گیاه کرفس منبعی فوق العاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مصرف سبزیجات و میوه های غنی از ویتامین ث می تواند علایم سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد. بیش از ۲۰ نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان می دهد. که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکال های آزاد مقابله می کند.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید