واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم

حالت شب

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم

سرخک مثل اغلب بیماری‌های عفونی یک دوره نهفته ۱۲ـ۱۰ روزه بعد از تماس با شخص مبتلا دارد و پس از آن علائم مقدماتی تب، احتقان ملحتمه، آبریزش از بینی و چشم، سرفه خشک، و ایجاد نقاط سفید در زمینه قرمز بر روی سطح مخاطی دهان ظاهر شده و معمولاً در روز سوم تا هفتم بعد از شروع بیماری بصورت قرمزرنگ ابتدا در صورت (ناحیه خط مو) ظاهر می‌شود و سپس به تمام بدن از بالا به پائین گسترش می‌یابد و ۷ـ۴ روز باقی می‌ماند..با فارسی خوان همراه باشید تا به بررسی نکات اساسی در این مورد بپردازیم.

واکسن سرخرک را چه زمانی بزنیم ۱) چگونه از سرخک پیشگیری کنیم

سرخک یک عفونت مسری است که باعث بروز راش های پوستی در سراسر بدن شده و به راحتی منتقل می شود و گسترش پیدا می کند. عامل سرخک، ویروسی بنام پارامیکسوویروس است. وقتی فرد مبتلا به سرخک، سرفه یا عطسه کند، ویروس سرخک را توسط ذرات کوچک در هوا پخش می کند.رپورتاژاین ذرات تا دو ساعت در هوا یا روی سطح اجسام به صورت فعال باقی می مانند. کودکی که با این ذرات تماس داشته باشد.

چه از طریق هوا یا اجسام، مبتلا خواهد شد. اگر فرزند شما تا کنون واکسن سرخک را دریافت نکرده یا به بیماری سرخک مبتلا نشده باشد در صورت تماس با فرد بیمار ۹۰% شانس ابتلا به این بیماری را دارد.معمولاً ۱۸ روز طول می کشد تا فرد بعد از اینکه در معرض تماس با ویروس قرار گرفت اولین علائم بیماری را نشان داد.بیشترین احتمال سرایت این ویروس به دیگران، ۴ روز قبل از بیرون ریختن دانه ها و جوش ها و چهار روز بعد از آن است.

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم-علایم بیماری سرخک

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم ۲) علائم بیماری سرخک

اولین علائم سرخک شبیه به علائم سرماخوردگی شدید مانند تب شدید، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه های خشک است. ممکن است غدد لنفاوی در گردن شما ورم کنند. همچنین ممکن است احساس خستگی شدید، اسهال و قرمزی و درد در چشم ها داشته باشید.در حالی که کم کم این علائم رو به بهبود می روند شما با لکه های قرمز کوچکی در داخل دهانتان مواجه می شوید.و هنگامی که افراد بزرگسال به سرخک مبتلا می شوند، علائم آنها نسبت به کودکان شدید تر بوده و احساس ناراحتی بیشتری می کنند.علائم سرخک معمولا ۸ تا ۱۰ روز بعد از روزی که در معرض ویروس قرار گرفته اید بروز خواهند کرد.

همچنین بخوانید : حصبه چگونه درمان می شود

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم ۳) واکسن سرخک چه زمانی صورت گیرد

واکسن سرخک حاوی ویروس زنده ضعیف شده می باشد. آنتی بادی علیه سرخک در تقریباً ۸۵ %کودکان واکسینه شده در سن ۹ ماهگی و ۹۵ %کودکان واکسینه شده در ۱۲ ماهگی و ۹۸ %افراد واکسینه شده در ۱۵ ماهگی ایجاد می گردد. واکسن سرخک ایمنی طولانی مدت ایجاد می کند و افراد واکسینه شده ویروس واکسن را منتقل نمی کنند. واکسن های حاوی جزء سرخک می توانند بصورت ایمن و مؤثر در کودکان با بیماری حاد خفیف (از جمله تبپایین، اسهال و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی) تجویز شوند.

کودکان دارای بیماری شدید و تب بالا نباید تا زمان بهبودی کامل واکسینه شوند. والدین هر کودک در سال اول زندگی، باید پنج بار کودک خود را برای واکسیناسیون به مرکز بهداشتی درمانی ببرند و برای تقویت اثر واکسن ها نیز پس از یک سالگی مراجعات مجددی مورد نیاز می باشد. .

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم ۴) داروی زمان سرخک

سرخک درمان خاصی ندارد. اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوبروفن استفاده می شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علایم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده است. برخی افراد هم ممکن است به سینه پهلو و بیماری های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری ها برایشان تجویز خواهد شد.

واکسن سرخک را چه زمانی بزنیم ۵) عوارض واکسن سرخک

عامل سرخک، ویروسی بنام پارامیکسو ویروس است. اگر فرد مبتلا به سرخک، سرفه یا عطسه کند، ویروس سرخک در هوا پخش می‌کند. این ذرات تا دو ساعت در هوا یا روی سطح اجسام به صورت فعال باقی می‌مانند. کودکی که با این ذرات تماس داشته باشد، چه از طریق هوا یا اجسام، مبتلا خواهد شد.اگر فرزند شما واکسن سرخک را نزده باشد و یا به بیماری سرخک مبتلا نشده باشد، در صورت تماس با فرد بیمار ۹۰ درصد شانس ابتلا به این بیماری را دارد.

عوارض واکسن سرخک-اختلال عملکرد مغزی (آنسفالوپاتی) ناشی از واکسنعوارض واکسن سرخک ۱) اختلال عملکرد مغزی(آنسفالوپاتی)ناشی از واکسن

یک کسالت عمده با شروع حاد بدنبال واکسیناسیوناست که با دو علامت از علائم ذیل مشخص میشود: تشنج تغییرشدید سطح هوشیاری که یک روز یا بیشتر به طول انجامد.تغییر آشکار رفتاری که به مدت یک روز یا بیشتر ادامه یابد.این عارضه بطور متوسط ۱۰ روز (۱۵ -۶ روز)بعد از واکسیناسیون مشاهده می گردد.

عوارض واکسن سرخک ۲) -تورم مغزی (آنسفالیت) ناشی از واکسن

این حالت بوسیله علایم و نشانه های فوق الذکر و التهاب مغز،تغییرات مایع مغزی نخاعی(پلئوسیتوز) و یا جداسازی ویروس مشخص می شود .وقوع هر آنسفالیت درطی ۴ -۱ هفته پس از واکسیناسیون باید گزارش گردد.

عوارض واکسن سرخک ۳) کاهش پلاکت (ترومبوسیتوپنی)

کاهش تعداد پلاکت سرم به میزان کمتر از ۱۵۰۰۰۰ در میلیلیتر است ودر صورتی که به کمتر از ۵۰۰۰۰ در میلی لیتر برسد میتواند به کبودی یا خونریزی منجر گردد.وقوع آن۳۵ -۱۵ روز پس از واکسیناسیون می باشد.

عوارض واکسن سرخک ۴) واکنش افزایش حساسیت (آنافیلاکسی)

واکنش آلرژیک شدید و فوری (طی ۳۰ -۰ دقیقه )پس ازواکسیناسیون که از طریق بروز اختلال در سیستم گردش خون باعث تغییر سطح هوشیاری، کاهش فشارخون، ضعیف بودن یا از بین رفتن نبض وانتهاهای سرد شده و ممکن است با انقباض مجاری هوایی
(برونکواسپاسم) و یا ادم حنجره همراه باشد.

همچنین بخوانید : حصبه چگونه درمان می شود

عوارض واکسن سرخک ۵) واکنش شبه افزایش حساسیت (واکنش آنافیلاکتوئید)

واکنش حساسیت (آلرژیک) تشدید یافتهای استکه در طی مدت ۲ ساعت پس از واکسیناسیون اتفاق می افتد.

عامل سرخک، ویروسی بنام پارامیکسو ویروس است. اگر فرد مبتلا به سرخک، سرفه یا عطسه کند، ویروس سرخک در هوا پخش می‌کند. این ذرات تا دو ساعت در هوا یا روی سطح اجسام به صورت فعال باقی می‌مانند. کودکی که با این ذرات تماس داشته باشد، چه از طریق هوا یا اجسام، مبتلا خواهد شد.اگر فرزند شما واکسن سرخک را نزده باشد و یا به بیماری سرخک مبتلا نشده باشد، در صورت تماس با فرد بیمار ۹۰ درصد شانس ابتلا به این بیماری را دارد.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام