انواع شیرینی

شیرینی به ماده غذایی گفته میشود که ماده اصلی آن شکر یا پودر قند یاقندهای مصنوعی باشد و تعریف انواع شیرینی آنقدر گسترده است که شکلات ها را هم در بر می گیرد. در اغلب شیرینی ها، آرد و تخم مرغ ماده اصلی دیگری علاوه بر ماده شیرین کننده بشمار می آیند.

تارت در شیرینی جات به نان زیرین شیرینی اطلاق می‌شود که در ترکیب آن شکر نیز به کار رفته است.شیرینی کشمشی مطابق میل اکثر مردم ایران است.  در شیرینی ماده اصلی کاکائو و شکر و روغن است. در برخی از انواع شیرینی آن آرد نیز به کار می‌رود.با فارسی خوان همراه شوید تا بیشتر با انواع شیرینی آشنا شوید.

انواع شیرینی یعنی شیرینی خشک و شیرینی تر

انواع شیرینی در مناسبت های مختلف مانند جشن ها و عروسی ها وغیره سرو می شود .شیرینی ها بسیار متنوع هستند و بطور کلی به دو دسته شیرینی تر و شیرینی خش

همچنین بخوانید : انواع نان

از شیرینی های خشک می توانیم به شیرینی بهشتی و شیرینی کشمشی و شیرینی قرابیه، شیرینی آلمانی وغیره اشاره کرد و از شیرینی های ناپلئونی و نان خامه ای و رولت خامه ای و غیره که جزو شیرینی های تر هستند نام برد . در اغلب شیرینی‌ها، آرد و تخم‌مرغ و شکر از ماده اصلی به‌شمار می‌آیند نیز انواع شیرینی می باشند.

باقلوای تبریز

مواد اصلی در ترکیبات شیرینی باقلوای تبریز خوشمزه آرد، شکر، تخم مرغ، هل و یک سری دیگر افزودنی هایی هستند که مردم تبریز به تجربه در خصوص بهبود طعم آن به آنها رسیده اند. برای کسانی که در ایران زندگی نمیکنند و به سفر در اینجا مشغول اند، شیرینی باقلوای تبریز به عنوان یک سوغاتی خوب و خوشمزه میتواند در نظر گرفته باشد.

شیرینی قرابیه تبریزی

این شیرینی در واقع محبوب تمام آذری های منطقه، از زنجان و تبریز گرفته تا باکو و ترکیه است. در تبریز قرابیه به عنوان یک شیرینی مجلسی و گران قیمت شناخته میشود و در واقع با طعم و ظاهر دلپذیری که دارد، در دل ایرانی ها جای بسیاری باز کرده است.محتوایات شیرینی قرابیه تبریزی شامل بادام، شکر، سفیده تخم مرغ و پسته است و در نوع نارگیلی آن به جای بادام از نارگیل استفاده می شود.

شیرینی کلیچه

نوعی شیرینی بومی است که در همه جای استان خوزستان از جمله؛ خرمشهر، دزفول و شوشتر پختش رواج بیشتری دارد. در خمیر این شیرینی معروف، زیره و ماست می ریزند و در بین خمیر آن، خرما می گذارند. بر روی آن هم کنجد می ریزند. کلیچه یکی از خوراکی هایی است که بسیار مورد اقبال گردشگرانی است که به استان خوزستان می آیند و اکثرا از این شیرینی به عنوان سوغاتی به همراه خود می برند.

شیرینی حاجی بادومی

شیرینی حاجی بادومی، یکی از سوغاتی های خوشمزه کاشان است که در اغلب فروشگاه های این شهر یافت می شود.این شیرینی در مراسم و مهمانی ها در کاشان بسیار کاربرد دارد و مواد اصلی آن از پودر بادام و پودر قند تشکیل شده است.شیرینی حاجی بادومی همان طور که نامی خاص دارد، دارای طعم خاصی هم هست و چون در آن بادام استفاده می شود، ارزش غذایی بالایی دارد.

شیرینی پنجره ای

شیرینی پنجره‌ای یا شیرینی‌ منقا، یکی دیگر از خوراکی‌های سنتی و محلی استان یزد محسوب می‌شود. برای شکل‌دادن به شیرینی هنگام سرخ شدن در روغن، مورد استفاده قرار می‌گیرد آشپزان این خطه از سرزمین‌مان برای تهیه و طبخ شیرینی منقا از نشاسته، گلاب، آب، آرد برنج، آرد سفید، تخم‌مرغ، زعفران، پودر قند و روغن استفاده می‌کنند. تهیه‌ی این خوراکی لذیذ و مطبوع بسیار آسان است و در مدت زمانی نه چندان زیاد، آماده می‌شود.

شیرینی برشتوک

برشتوک یکی از انواع شیرینی‌های سنتی ایرانی است که در شهر های مختلف کشور تهیه می‌شود. بر اساس نوع آردی که در تهیه‌ی آن به کار می‌رود برشتوک گندم و برشتوک نخودچی تولید می‌شود و به فروش می‌رسد. آرد نخودچی یا آرد گندم، روغن، شکر یا پودر قند و هل مواد تشکیل دهنده‌ی این شیرینی برشتوک خوشمزه است. برشتوک را به شکل لوزی برش می‌دهند و بسته بندی می‌کنند.

شیرینی نان برنجی

شیرینی نان  برنجی هم از آن شیرینی‌هایی است که در شهرهای بسیاری در ایران تولید می‌شود. مثلا کرمانشاه یکی از شهرهایی است که به نان برنجی‌هایش معروف است. برای تهیه‌ی این شیرینی لذیذ از موادی مثل زعفران، تخم‌مرغ، آرد برنج، گلاب و شکر ساییده شده استفاده می‌کنند. در اصفهان هم مثل کرمانشاه، کارگاه‌های زیادی برای پخت این شیرینی وجود دارد و محصولات آنها را می‌توانید بسته بندی شده از فروشگاه‌ها بخرید. برای تزیین این شیرینی از سیاه‌دانه استفاده می‌کنند. این جز شیرینی خشک است.

شیرینی جوز قندی

این شیرینی محلی یکی از گران‌ترین سوغاتی‌های ایران است. در بعضی از شهرهای کشورمان، این شیرینی سنتی تهیه می‌شود. برای تهیه‌ی شیرینی جوز قندی از یک میوه‌ی محلی به نام الگ استفاده می‌کنند که در واقع یک نوع هلو است. ابتدا پوست این میوه را می‌کنند و به جای هسته، مغز گردوی آسیاب شده و خاک قند می ریزند و در نهایت آنها را خشک می‌کنند. در شهرهای دیگر غیر از این هلوی محلی از میوه‌های دیگری مثل آلو، انجیر، گلابی وغیره هم استفاده می‌کنند.

شیرینی راحت الحلقوم

راحت الحلقوم شیرینی خوشمزه ای است که در بسیاری از نقاط ایران دیده می شود و بسیاری از افراد و به ویژه کودکان، آن را دوست دارند. این شیرینی از معروف ترین خوشمزه های تبریز است که از شکر، آب، گلاب و جوهر لیمو، آرد وغیره تهیه می شود و در اکثر شیرینی و آجیل فروشی ها به فروش می رسد. راحت الحلقوم یکی از خوراکی ها در شب یلدا و اعیاد به شمار می رود و بیشتر مواقع در کنار آجیل به چشم می خورد.

شیرینی لطیفه

لطیفه، یکی از انواع شیرینی های خامه ای و بسیار پرطرفدار است که در بسیاری از نقاط کشور در دسترس قرار دارد؛ اما در شهر تبریز عطر و طعم آن متفاوت است. این شیرینی از دو قطعه نان سبک و دایره شکل تشکیل شده که میان آن ها با خامه پر شده است.شیرینی لطیفه را از تخم مرغ، آرد، نشاسته ذرت، پودر قند، بکینگ پودر و وانیل تهیه می کنند و معمولا در میهمانی ها برای پذیرایی از مهمان از آن استفاده می شود.

شیرینی سوهان عسلی

عسل، کره، شکر، خلال بادام و پسته، آب، گلاب و زعفران دم کرده، مواد اولیه برای تهیه‌ی یک شیرینی سوهان عسلی خوشمزه و متفاوت است که می‌توانید آن را در اصفهان تهیه کنید. این شیرینی به شکل‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود. برخی سوهان عسلی به شکل ورقه‌ای و برخی دیگر برش خورده‌اند. این جز شیرینی خشک است.

شیرینی سوهان آردی

سوهان، از شیرینی‌های سنتی و بومی استان قم به شمار می‌آید.این خوراکی خوشمزه هم اکنون در سراسر ایران شناخته شده و روزانه سفارشات بسیاری از استان یزد به سراسر ایران و حتی خارج از مرزهای این کشور ارسال می‌شود. مردم این استان باستانی و کهن، برای طبخ و تهیه‌ی سوهان آردی از جوانه‌ی گندم، آرد گندم، روغن حیوانی، شکر، جوهر لیمو، پودر هل، زعفران، روغن مایع و عرق هل استفاده می‌کنند.

شیرینی نقل یزدی

شیرینی‌های سنتی موجود در استان یزد، خوراکی کوچک و نقلی که به همین نام شهرت دارد، مراسم و تشریفات ازدواج از جمله‌ زمان‌هایی است که بازار خرید و تهیه‌ی شیرینی  نقل یزدی را گرم و پرهیاهو می‌کند.

مردم استان یزد، که در شیرینی‌پزی مشهور هستند با ترکیب موادی مانند آب، شکر و تارتار و به آسان‌ترین روش ممکن به تهیه و طبخ نقل‌های دوست‌داشتنی و محبوب خود می‌پردازند. آن‌ها در برخی موارد از پودر هل، بادام، پسته و سایر تنقلات دلخواه به عنوان مغز نقل‌های تهیه شده‌ی خود استفاده می‌کنند.

شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی یک شیرینی خوشمزه و کم کالری است، سایز شیرینی کشمشی می تواند ریز یا درشت باشد. شیرینی کشمشی یک شیرینی سبک است که برای میل در کنار چای تازه دم بسیار مناسب است و مواد لازم آن شامل آرد و تخم‌مرغ و شکر و کشمش و غیره می باشد.

روش تهیه شیرینی کشمشی در منزل ساده است پس برای پختن خوشمزه ترین شیرینی کشمشی در منزل معطل نکنید و دست به کار شوید و در کمترین زمان و با ساده ترین مواد خوشمزه ترین شیرینی کشمشی در منزل را تهیه کنید. این جز شیرینی خشک است.

همچنین بخوانید : انواع نان

شیرینی ها در تمام ایران یافت میشود و این نشان از این دارد این هنر طرفدارانی بسیار پر و پا قرص دارد.با اینکه هزاران نان و شیرینی محلی در ایران وجود دارد شیرینی ها در حال حاضر تقریباً در تمام ایران پخت می شوند و استقبال زیادی از آن ها میشود.مخصوصا شیرینی های خشک. انواع کیک ها،پای ها،کوکی های خارجی که رقبای جدی شیرینیهای ایرانی هستند. ولی اصالت و طعم و رایحه بومی و ملی را نمی توان در هیچ یک از این شیرینی ها پیدا نمود.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

ساناز رشیدی

Avatar

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.