انواع نان

حالت شب

نان به آن دسته از غذاها  گفته می‌شود که با پختن، بخارپز کردن یا سرخ کردن خمیری که متشکل از آرد و آب است، تهیه می‌شود. ودر انواع نان بیشتر خمیرها نمک هم لازم است و معمولاً از یک ماده برای ورآمدن خمیر نان استفاده می‌کنند. در تهیه نان به غیر از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهی برخی ادویه جات، از انواع غلات استفاده می‌کنند و انواع بسیار متفاوتی از نان را عرضه می‌نمایند.

نان در سراسر دنیا، یک غذای اصلی محسوب می‌شود. معمولاً از آرد گندم خمیری تهیه می‌کنند که به کمک خمیر مایه، ور می‌آید و حجمش زیاد می‌شود و در نهایت درون تنور یا فر آن را می‌پزند.معمولاً از آرد گندم در تهیه  انواع نان در ایران استفاده می‌کنند، اما گاهی آرد گندم سیاه، جو، ذرت و جو دوسر هم یا به تنهایی یا مخلوط با آرد گندم در تهیه نان به کار می‌روند.برای آشنایی بیشتر با فارسی خوان همراه باشید.

نان لواش

انواع نان

نانها انواع مختلفی دارند که بر اساس آداب اقوام و ملل مختلف متفاوتند و هریک به تناسب و فراخور اقلیم مردم منطقه طبخ می‌شوند. به عنوان نمونه در مناطق سردسیر در ترکیب خمیر نان از چاشنی‌های گرم نظیر زنجبیل یا حتی فلفل استفاده می‌شود. همچنین در مناطق استوایی در ترکیب آرد یا خمیر نان از خرما استفاده می‌گردد. ودر زیر با انوع نان در ایران آشنا میشوید.

همچنین بخوانید : انواع شیرینی

۱- نان سفید : این نان از آرد سفید تهیه میشود؛ آرد سفید آردی است که در تهیه آن فقط از دانه غلات استفاده میشود.
۲- نان قهوه این نان به دلیل آنکه در تهیه آن، دانه و ۱۰ درصد پوسته دانه سبوس به کار میرود به نان قهوه ای معروف است.
۳- نان کامل : برای پخت نان کامل از آردی استفاده میشود که در تهیه آن، دانه کامل گندم به همراه سبوس به کار آرد شده است.
۴- نان جوانه گندم:به آرد این نان در هنگام پخت پودر جوانه گندم اضافه میشود.
۵- نان غلات : این نان که قهوه ای رنگ است انواع غلات را به صورت دانه کامل پوسته به همراه دانه اضافه میکنند.
۶- نان تابون : این نان مانند نان ساج است که توسط چادرنشینان پخت میشود با این تفاوت که در پخت این نان از تنورهای زیرزمینی استفاده میشود.

نان لواش
این نان که متشکل ازآرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه است بسیارنرم، تخت و نازک میباشد. گاهی برای خوش طعم کردن نان لواش از کنجد هم استفاده میکنند. این نان در سراسر دنیا به اشکال مختلفی پخت میشود اما نان لواش اصلی، بسیار نازک است. این نان در زمان نرم بودن بسیار شبیه به تورتیلا است. اما به محض قرار گرفتن در جریان هوا تازه به راحتی وسریع خشک میشود.ونان لواش سبک وزن می باشد.

نان سنگک

این نان دارای ضخامت بیشتری نسبت به نان لواش است و فقط در ایران پخت میشود. به نان سنگک نان خمیری نیز می گویند. نحوه پیدایش نان سنگک حکایت ها دارد نان سنگک را به جرات میتوان گفت پرطرفدار ترین نان در ایران میباشد و نانی است با ضخامت ۹ میلیمتر، که در شهرهای بزرگ متداول است و خمیر آن ورآمده است، نان سنگک را نان خمیری نیز می‌نامند. نان سنگک علاوه بر طعم لذیذ دارای بالاترین درجه کیفیت در بین بقیه نان ها را دارد.

نان بربری

نان بربری نسبت به نان سنگک و نان لواش سفت تر است.خمیر این نان نیز مانند نان سنگک ورآمده ‌است. به اعتقاد برخی افراد این نان متعلق به قبیله ای عشایری به نان بربر بوده است که توسط یکی از شاهان قاجار در سده گذشته در جنوب تهران اسکان داده شده اند.

نان دست‌ پیـچ 

یک خمیرخوب باید سبک و پوک باشد و درعین حال بتواند وزن مواد احتمالی را که قرار است داخلش قرار گیرد تحمل کند. خمیر خوب باید صاف و یکدست بوده و حباب‌های بزرگ مربوط به هوا داخل آن نباشد، زیرا  در نان دست پیچ وجود حباب موقع پخت، نان را خراب می کند. پخت خمیر برای مدت طولانی، سبب تشکیل زنجیره‌های گلوتن می شود و محصول نهایی را سفت می کند.و نان لواش مانند نان دست پیچ سبک است.

نان تافتون

این نان که اغلب در روستاه رواج دارد و به صورت گرد و به ضخامت ۵ میلیمتر پخت میشود زیرا پخت نان تافتون به مراتب آسان تر از   نان سنگک است .و بقیه مدل های نان میباشد اما در سطح شهر هم نان های تافتون زیاد میبینیم که بعضی از افراد به نام نان لواش میشناسند.

نان تافتون

نان شیرمال

این نان به شکل گرد و با قطر یک تا دو سانتی متر میباشد که روی نان را با طرح های گوناگون طرحی و پخت میکنند. نان شیرمال که بسیار لذیذ است و بیشتر به کیک شبیه است تا نان، اما جزء پرطرفدارترین نان ها میباشد که بیشتر برای صبحانه مصرف مشیود و همانطور که از اسم نان مشخص است برخلاف بقیه نان ها در بین ترکیبات آن از شیر و همچنین روغن، زرده تخم مرغ و شکر استفاده میشود.

نان، فرآورده‌ای محصول تفکر باستانیان است که هنوز هم به عنوان غذای اصلی انسان‌ها شناخته می‌شود. نان در کشورهای مختلف اسامی‌ گوناگونی دارد و مردم نقاط مختلف جهان با توجه به فرهنگ، سنت و رسم اجدادی‌شان نان‌های به خصوصی دارند.

نان باگت

آلمانی‌ها به این می‌بالند که متنوع‌ترین نان‌های دنیا را در کشورشان دارند. بیش از ۳۰۰ تا ۵۰۰ نوع نان باگت و بیش از هزار نوع نان و خمیر کوچک در آلمان تولید می‌شود. تخمین زده شده که بیش از ۱۶ هزار نانوایی محلی در آلمان وجود دارد که بیش از هزار نوع نان مختلف عرضه می‌کنند. در واقع ژرمن‌ها یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نان در سراسر دنیا محسوب می‌شوند.

 نان روتی و چپاتی

روتی و چپاتی نان‌هایی هستند بدون خمیر مایه که با آرد کامل گندم پخته می‌شود. این نان بیشتر همراه با کاری سرو می‌شود. در یکی از مشتقات نان روتی به جای آرد سفید، آرد ذرت به کار می‌رود. در مناطقجنوب آسیا هند، پاکستان خاور‌میانه نان معروف دیگری به نام پیوری هم وجود دارد که شامل یک لایه خمیر نازک است که آن را سرخ می‌کنند.

نان غلات و چاودار

از دوران قبل از میلاد مسیح چهار نوع نان در مناطق اسکاندیناوی و شمال اروپا  وجود داشته، نان‌ غلات و چاودار نسبت به نان گندم و جو قدیمی‌ترند. بعد‌ها زمانی که سربازان اسکاندیناوی در روم مشغول خدمت بودند پخت نان را یاد گرفتند و این روش را با خود به خانه بردند. امروزه نان در این مناطق با استفاده از آرد یک نوع گندم سرخ پخته می‌شود. ضمن اینکه فرهنگ مصرف نان‌های متنوع از آلمان به این کشورها هم سرایت کرده است.

 نان دانمارکی

در اواخر قرن ۱۹ میلادی نانوایی‌های دانمارکی در شهرهای بزرگ هر روز صبح نان تازه‌ و خوشمزه‌ای را با آرد گندم می‌پختند اما این نان‌های پر ادویه بیشتر به قشر مرفه جامعه تعلق داشتند. از آن زمان تاکنون نان‌های تازه و متنوعی در نانوایی‌ها پخته می‌شود و این نان‌های سنتی در کنار سایر محصولات کارخانه‌ای همچنان طرفدار دارند.

 نان دانمارکی

 نان مکزیک

در مکزیک به نان پن می‌گویند. علاوه بر این مکزیکی‌ها نان دیگری هم دارند به نام تورتیلا که با آرد ذرت پخته می‌شود و غذاهای گوشتی را با این نان می‌پیچند. این گوشت‌پیچ‌ها یکی از غذاهای اصلی مردم مکزیک به شمار می‌رود.نان لواش مانند نان مکزیک نرم می باشد.

نان چاودار 

کشورهایفنلاند و روسیه نان تیره‌رنگی دارند که با استفاده از چاودار و خمیرترش به عمل می‌آید. نان چاودار سنتی در فنلاند دایره شکل است که بخش مرکزی آن حفره‌ای دارد. این نان‌ها نسبت به نان گندم سفت‌تر هستند و به همین دلیل می‌توان آنها را در درازمدت نگهداری کرد. البته نان چاودار با رنگ روشن هم در این مناطق وجود دارد و از سایر غلات هم برای پخت نان استفاده می‌شود. در فنلاند نان گندم چندان رایج نیست و فقط برای تهیه کلوچه‌های ساده یا قرص‌های نان کوچک از آرد گندم استفاده می‌شود.

نان لوله ای و قرص

ایتالیا هم به داشتن نان‌های متنوع و خوشمزه معروف است. در واقع این کشور دستور آشپزی‌های مختلف و سنتی گوناگونی دارد و به همین دلیل تنوع نان در ایتالیا زیاد است. نان‌لوله‌ای بیشتر در مناطق شمالی دیده می‌شود و  نان قرص بزرگ بیشتر در جنوب ایتالیا مصرف می‌شوند.

همچنین بخوانید : انواع شیرینی

نان‌ها اغلب مقداری روغن زیتون، کره یا کمی ‌چربی دارند که با خمیر مخلوط می‌شود و نان را لذیذتر می‌کند. خمیر پیتزا هم از همین خانواده است که به دلیل گستردگی رستوران‌های ایتالیایی مردم بیشتر نقاط جهان با این طعم و مزه آشنایی دارند.

نان باگت فرانسوی

نان باگت فرانسوی یکی از نان‌های معروف است که در سایر نقاط دنیا هم دیده می‌شود اما گذشته از آن نان دیگری هم وجود دارد که کاملا برشته و شبیه نان تست است. به نظر می‌رسد که فرانسوی‌ها به نان خشک و برشته شده علاقه زیادی دارد چون در نانوایی‌ها نان را بدون پوشش و به صورت باز نگه می‌دارند تا سطح بیرونی آن خشک باشد.

 نان باگت فرانسوی

برای تهیه نان در خانه یا کارخانجات، معمولاً از خمیر ترش استفاده می‌شود. این گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبی به آن می‌دهد. خمیر ترش، طعم ترشی به خمیر می‌دهد و طی فرایند تخمیر، بخشی از هیدرات‌های کربن موجود در خمیر را تجزیه می‌کند. همین امر، باعث می‌شود که نان راحت‌تر هضم گردد. از دیگر خواص خمیرترش این است که نان را برای مدت زمان طولانی تری تازه نگه می‌دارد.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام