خاصیت خرما
خرما گیاهی تک لپهای و گرمسیری جزو تیره نخلها است که میوهاش خوراکی و دارای هستهای سخت و پوست نازک و طعم شیرین که به شکل خوشهای بزرگ از شاخه آویزان میگردد و برگهای آن بزرگ است. ارتفاع نخل به ۱۰ تا ۲۰ متر یا بیشتر میرسد. به میوه نرسیده خرما، خارَک یا کنگ گفته میشود. رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرما می باشد که رطوبت بیشتر و قند کمتری نسبت به خرمای کاملاً رسیده دارد.میوه خرما جزو میوه های سته میباشد.
یعنی تمام قسمت بریکاری آن گوشتی و محتوی مواد غذایی است. خرما از دورانِ باستان در رژیم غذایی انسان وجود داشته است و یکی از قدیمیترین میوههای کشت شده توسط انسان بوده است.درخت خرما در نواحی گرمسیری و نیمهگرمسیری، از جمله ایران پرورش مییابد.با فارسی خوان همراه باشید تا به بررسی نکات اساسی در این مورد بپردازیم.
خاصیت خرما ۱) بهترین نوع خرما برای مصرف
از برگ و شاخه درخت خرما سبد و زیرانداز تهیه میکنند. از هسته آن نان و از میوه خرما شراب و عسل. مردم صحرا هسته درخت خرما را آرد کرده و از آن نان میپزند یا در این هسته را بو داده و از آن بهعنوان قهوه استفاده میکنند زیرا دم کرده آن بسیار مطبوع است و یا حتی این در را در آب برای چند روز خیس کرده و بهعنوان غذای مقوی به شتر های خود میدهند.
بهترین نوع خرما برای خوردن – مجول
ریشه آن در مروکو است، آنها بزرگ و خوشمزه هستند و یک عطر و طعم تافی مانند دارند. اگر خرما با شنبلیله خورده شود جهت سنگ مثانه مفید است. برای تقویت نیروی جسمانی خرما را در شیر تازه خیس کرده کمی دارچین بزنید و صبح به عنوان صبحانه بخورید و سپس کمی شیر بالای آن میل کنید. البته برای گرم مزاجان زیاد خوب نیست.
بهترین نوع خرما برای خوردن – بارهی
همچنین به نام خرمای زرد نیز نامیده می شود، این تنوع بومی مربوط به عراق است آنها نرم و دارای گوشت ضخیم تری هستند.کسانی که میخواهند سنگ مثانهشان خرد شود از دمکرده آن استفاده کنند (دمکرده هسته خرما) و دمکرده آن بسیار قابض است و کسانی که یبوست دارند سعی کنند در هنگام استفاده از دمکرده خرما از غذاهای ساده و ملین استفاده کنند.
بهترین نوع خرما برای خوردن – دایری
این خرما دراز، باریک و سیاه هستند.خرما شامل بهبود یبوست، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی، اختلال عملکرد جنسی، اسهال، سرطان شکم، و بسیاری شرایط دیگر می شوند.
بهترین نوع خرما برای خوردن – هالاوی
اینها فوق العاده شیرین و کوچک هستند.خرما میوه ای بسیار قدیمی است. این میوه ی پُر خاصیت برای مردم کشورهای اروپایی و آمریکایی تا حدی ناآشناست و آن را فقط در کیک و شیرینی مصرف می کنند، ولی در خاورمیانه و به خصوص در کشورهای عربی به عنوان یک غذای اصلی به کار می رود.
بهترین نوع خرما برای خوردن – دگلت نور
یکی از بهترین گونه های تونس و الجزایر می باشد. نیمه خشک و نه خیلی شیرین، این خرماها معمولا در آشپزی استفاده می شود.خرما می تواند با مهار رادیکال های آزاد، از تخریب مولکولی ناشی از این رادیکال ها جلوگیری کند. به نظر می رسد علت ابتلای بسیار کم ساکنان شبه جزیره عربستان در زمان های قبل به بیماری هایی نظیر: تصلب شرایین، مرض قند و سرطان که تصور می شود ناشی از رادیکال های آزاد هستند، مصرف فراوان خرما باشد.
بهترین نوع خرما برای خوردن – هایانی
در مصر، این خرماها نرم و قرمز به سیاه و قرمز هستند.خرما را به طور معمول در دسته میوه ها قرار می دهند، چرا که در میان تمامی آن ها، از نظر میزان انرژی بی نظیرترین است. از خرما به عنوان یک میوه انرژی زا نام برده می شود، به طوری که ۱۰۰گرم آن، حاوی ۱۶۰ کالری انرژی می باشد. در حالی که هیچ کدام از میوه ها در این حجم، این میزان انرژی را تولید نمی کنند، علاوه بر این که ممکن است از خرما هم گران تر باشند.
بهترین نوع خرما برای خوردن – میگراف
محبوب در جنوب یمن، اینها خرماهایی بزرگ و طلایی هستند.خرما همچنین مانند سایر میوه ها، فیبر نسبتا بالایی دارد که در رفع یبوست می تواند مفید واقع شود و از نظر انواع ویتامین ها مشابه سایر میوه ها می باشد و فرق چندانی ندارد. در واقع مزیت عمده خرما همین خاصیت انرژی زایی آن می باشد؛ یعنی در یک حجم کم، شما می توانید انرژی زیادی به دست آورید: مثلاً انرژی موجود در ۱۰۰ گرم خرما معادل انرژی موجود در ۱۰۰۰ گرم خیار، یا ۵۰۰ گرم هلو یا سیب یا گلابی، یا ۲۰۰ گرم انگور می باشد.
بهترین نوع خرما برای خوردن – ایتیما
این خرما بسیار شیرین می باشند و بزرگ و مستطیل اند.ترکییبات موجود در خرما، قادر به نابودی کامل رادیکال های سوپراکسیدانت است. این رادیکال ها که اصلی ترین رادیکال های آزاد در بیشتر سیستم های زیستی هستند، می توانند در بدن به گونه های فعالی، نظیر رادیکال هیدروکسیل، پروکسیل و الکوکسیل تبدیل شوند. شیره خرما حتی رادیکال های هیدروکسیل را نیز نابود می کند.
خاصیت خرما ۲) روش های مصرف خرما
۱- مصرف خرما به همراه آجیل مانند خرما و گردو، خرما و بادام زمینی و بادام هندی از میان وعده های عالی به شمار می رود.
2- می توان خرما را به همراه غلات صبحانه مصرف کرد.
3- خرما با ماست وانیلی نیز خوشمزه و مفید است.
4- می توان از شیره خرما یا شربت خرما استفاده کرد که خواص ضدباکتریایی قوی دارد.
خاصیت خرما ۳) فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن
خوردن خرما و بهبود دستگاه گوارشی می تواند سلامت دستگاه گوارشی شما را بهبود دهد. خرما یکی از غذاهای عالی برای سلامت دستگاه گوارش است.مصرف خرما یک درمان مناسب برای رفع عارضه “خستگی مزمن” و “کم خونی” به شمار می آید. انواع متنوع خرمای خشک شده غنی از آهن می باشد.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن – جوان سازی پوست صورت
میوه خرما حاوی مقادیر بالایی ویتامین های C و D بوده که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود. هسته نخل خرما دارای فیتوهورمون هایی است که اثرات ضد پیری دارد و از چین و چروک پوست جلوگیری می کنند.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن – تقویت و افزایش رشد مو
خرما آهن بالایی دارد که موجب افزایش گردش خون در پوست سر شده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، مصرف خرما از ریزش مو جلوگیری می کند.انواع خرما آن دارای حجم زیادی فیبر بوده و یک منبع غذایی از نظر پتاسیم به حساب می آیند.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن- کبد و کبد چرب
مصرف خرما برای بهبود سلامت کبد و پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید می باشد، خرما باعث افزایش سم زدایی از کبد می شود.خوردن ۱۰ عدد خرمای بدون هسته به وزن ۸۰ گرم، ۱۰ درصد از نیاز بدن به ویتامین نیاسین(B3) و ۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین های B1 و B2 را تامین می کند. نیاسین برطرف کننده مشکلات گوارشی، روانی و پوستی است. ویتامین های B1 و B2 نیز در حفظ سلامت اعصاب و دستگاه گوارش نقش دارند.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن – سرماخوردگی و گلودرد
مصرف خرما برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، تب و گلودرد مفید می باشد.پنج عدد خرما را له کنید و به یک کاسه شیر اضافه کنید و بجوشانید این شیر را برای درمان سرماخوردگی، تب و سرفه استفاده کنید.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن – دیابت و قند خون
خرما دارای شاخص گلیسمی پایینی بوده و پس از مصرف باعث افزایش قند خون افراد دیابتی نمی شود. روی و منیزیم موجود در خرما برای تنظیم قند خون افراد مبتلا به دیابت مفید می باشد.ویتامین A موجود در خرما باعث بهبود سلامت چشم ها شده و از نابینایی در افراد دیابتی جلوگیری می کند.
فواید دارویی و درمانی خرما برای سلامتی بدن – جنین و زنان باردار
مصرف روزانه خرما در دوران بارداری از یبوست در زنان باردار جلوگیری می کند.سطح بالای آهن موجود در خرما می تواند کم خونی زنان باردار را درمان کند، عضلات رحم را تقویت کرده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.
خاصیت خرما ۴) مضرات خرما
– مصرف خرما اگر به اندازه معمول باشد عوارض خاصی ندارد. اما مصرف زیاد خرما ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست شود.
– مصرف بیش از حد خرما با واکنش های آلرژیک پوستی و خشک شدن پوست همراه است.
– افراد مبتلا به آسم در مصرف خرما احتیاط کنند.
– مصرف خرما به دلیل پتاسیم فراوان موجود در آن، ممکن است باعث بروز هیپوکالمی شود.
– خرما برای نوزادان مضر است زیرا از میوه های سخت گوشت و دیرهضم است و نیاز به جویدن دارد، از سوی دیگر روده نوزادان هنوز به رشد کامل نرسیده و ممکن است منجر به عوارض خطرناکی در نوزاد شود.
خرما شامل بهبود یبوست، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی، اختلال عملکرد جنسی، اسهال، سرطان شکم، و بسیاری شرایط دیگر می شوند. مصرف خرما برای افزایش وزن نیز گزینه خوبی محسوب می شود. این ماده غذایی سرشار از ویتامین های مختلف، مواد معدنی و فیبر است. این میوه خوشمزه حاوی چربی، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، و منیزیم است که همگی برای سلامت انسان مفید هستند. مصرف خرما هم برای بزرگسالان و هم کودکان، به ویژه برای بهبود زخم یا بیماری، مفید است. فقط تعداد کمی خرما را در روز برای بهبود سلامت قلب خود بخورید ؛ آنتی اکسیدان ها در خرماها باعث جلوگیری از آترواسکلروز می شوند.خرما نیز شامل ایزوفلاون است که برای کاهش خطر بیماری قلبی عروقی می باشد.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید