راههای جلوگیری از ریزش مو

حالت شب

در راههای جلوگیری از ریزش مو میخوانید که موها یکی از نقاط بدن است که ارزش آن‌ها پس از ریزش برای فرد بسیار مشخص می‌شود. به همین خاطر اکثر افراد هنگامی به فکر جلوگیری از ریزش مو خود می‌افتند که حجم زیادی از موی خود را از دست داده باشند. به هر حال، اگر شرایط ریزش مو در مراحل اولیه آن باشد (مشابه زمانی که سر بیمار هنوز پر از مو است)، روش‌های درمان می‌توانند به سادگی و با هزینه به نسبت پایین مشکل بیمار را در این رابطه برطرف کنند. تیم فارسی خوان امروز قصد دارد بهترین راههای جلوگیری از ریزش مو را در اختیارتان قرار دهد.

برای مراقبت از موها لازم است به نکات زیر توجه شود

  1. – موهای کثیف به راحتی دچار عفونت و ریزش می‌شوند. به همین خاطر لازم است موها تمیز نگه داشته شوند.
  2. – خرید شامپوها و محصولات باکیفیت برای نگهداری از موها. هنگامی که موهای خود را شامپو می‌کنید، لازم است بر ناحیه روی سر و ریشه‌های مو تمرکز شود.
  3. – هنگامی که از حالت دهنده یا لوسیون برای موها استفاده می‌شود، بهتر است تمرکز بر روی نواحی انتهای موها باشد. این ناحیه از مو سریع‌تر از سایر نقاط مو خشک شده و بیشتر از بقیه نقاط مستعد وارد شدن آسیب هستند.

موها مشابه پوست و ناخن اغلب نشان دهنده وضعیت سلامت عمومی فرد است. به این ترتیب اگر بدن از سطح سلامت مناسب برخوردار باشد، موها احتمالاً ظاهر مناسب خواهند داشت. همچنین در صورتی که موهای شما دچار ریزش شده است، این شرایط می‌تواند نشان دهنده ایجاد مشکلات خاص برای شما باشد. بنابراین تمام اقدامات انجام شده برای حفظ سلامت بدن می‌تواند برای سلامت موها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مو1

اقدامات منجر به جلوگیری از ریزش مو

  1. – مصرف میوه و سبزیجات حاوی ویتامین B، آهن، کلسیم و روی می‌تواند تاثیر مناسب بر حفظ سلامت موها داشته باشد.
  2. – انتخاب رژیم‌های غذایی غنی از پروتئین (در حقیقت موها از مواد پروتئینی ساخته می‌شوند).
  3. – نوشیدن آب به مقدار کافی.

اقدامات منجر به ریزش مو

  1. – استفاده از حالت‌های مو که باعث وارد شدن فشار به موها و کشیدن آن‌ها می‌شود (برای مثال مدل موی دم اسبی). امروزه بسیاری خانم‌ها موی خود را از ناحیه ریشه به شدت می‌کشند. در صورتی که این کار به موقع متوقف شود، امکان بازیابی شرایط عادی مو وجود خواهد داشت. در غیر این صورت همواره ممکن است رشد مو برای همیشه متوقف شده و امکان درمان آن دیگر وجود نداشته باشد.
  2. – بسیاری از مواد شیمایی و حتی حالت دهنده‌های گیاهی می‌توانند باعث وارد شدن آسیب مشخص به موها شوند. برای مثال در این زمینه می‌توان از حالت دهنده‌ها، صاف کننده‌ها، روغن مو و اتوی موی نام برد.
  3. – خشک کردن مو با فشار هوا- انجام این کار می‌تواند به پوست سر و پیازهای مو آسیب وارد کند. به این ترتیب لازم است حداقل چند وقت یک بار اجازه دهیم موها در معرض هوای آزاد خشک شوند یا میزان دمای سشوار در کمترین حالت ممکن تنظیم شود.
  4. – شانه زدن به موها به صورت محکم یا در هنگامی که موها مرطوب هستند- انجام این کار باعث وارد شدن فشار به ریشه‌های مو و وارد شدن آسیب به آن‌ها می‌شود.
  5. – عادت کشیدن موها یکی از فعالیت‌هایی است که می‌تواند آسیب شدید به موهای فرد وارد کرده و حتی باعث طاسی وی شود.
  6. – اجتناب از مالش، فشار دادن یا حالت دهی به موها با فشار زیاد می‌تواند نقش موثر در پیشگیری از مشکلات مو داشته باشد.
  7. – شانه زدن و حالت دادن به موها به آرامی می‌تواند برای رشد مو مناسب باشد. به این منظور می‌توان از شانه‌های دارای دندانه‌های پهن برای اجتناب از وارد شدن فشار به موها استفاده کرد.
  8. – قرار گرفتن موها در معرض آلودگی، گرد و غبار، گرما و رطوبت می‌تواند در حفظ سلامت مو مناسب باشد. به این منظور بهتر است در هنگام خارج شدن از خانه، موها با یک روسری پوشانده شوند تا به این ترتیب از قرار گرفتن آن‌ها در معرض محیط نامناسب خودداری گردد.

مو2

درمان خانگی ریزش مو

– استفاده از ماده حنا، کشک، شنبلیله، گل ختمی، انگور فرنگی، و تخم مرغ (تمام آن‌ها یا یکی از آن‌ها) و قرار دادن آن‌ها بر روی مو و پوست سر برای حدود یک ساعت قبل از شامپو زدن به موها. با انجام منظم این کار، فرد می‌تواند موهای قوی‌تر و دارای ظاهر بهتر داشته باشد. به هر حال توجه داشته باشید استفاده از حنا فقط برای موهای دارای رنگ تیره مناسب است، زیرا این ماده باعث تغییر رنگ مو به رنگ قرمز خواهد شد.

لیمو
موهای خود را با عصاره چای یا یک مقدار لیموی فشار داده شده در آب به منظور خلاص شدن از دست شوره شستشو دهید.

– از روغن نارگیل یا بادام برای موهای خود استفاده کنید. در صورتی که انجام این کار به صورت روزانه نتوانست تغییر مناسب در وضعیت موها ایجاد کند، این روغن را بر روی سر خود در طول شب قبل از شامپو زدن موها قرار دهید یا از قطره‌های مخصوص به این منظور بر روی سر قبل از شانه زدن موها استفاده کنید.

تجویز دارو برای درمان ریزش مو

  1. داروهایی همچون ماینوکسیدایل و فیناستراید می‌تواند برای درمان ریزش مو و طاسی مناسب باشد.
  2. تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت (PRP): تزریق پلاسمای غنی شده با پلاکت یک روش درمان طبیعی است که در آن از فاکتورهای رشد موجود در بدن و سلول‌های بنیادی برای تحریک رشد مجدد موی فرد استفاده می‌شود.
  3. درمان با لیزر: درمان با لیزر یکی از روش‌های بسیار موثر برای مشکل ریزش مو یا تقویت موهای ضعیف است که به تدریج می‌تواند باعث تحریک رویش مو و از بین رفتن مواد زائد و مشکلات ایجاد شده در موها شده و بازیابی شرایط عادی رشد مو را به همراه داشته باشد.
  4. مزوتراپی: مزوتراپی یک روش درمان جایگزین برای مشکل ریزش موی مردانه و زنانه است. این درمان می‌تواند باعث تحریک تولید فاکتورهای رشد مورد نیاز برای مو، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها در بدن شده و به‌طور خاص مشکل ریزش موی سکه‌ای را درمان کند.
  5. کاشت مو: کاشت مو یک درمان موثر برای بازیابی موهای از بین رفته بر روی سر است. در عمل جراحی کاشت مو، پیازهای موی مورد نیاز معمولاً از ناحیه پشت سر گرفته شده و در ناحیه دچار ریزش مو کاشته می‌شود.

مو3

اهمیت ویتامین ها برای رشد مو

یکی از مهمترین ویتامین ها برای رشد مو ویتامین E است و حال شاهد هستیم که در اغلب روشهای درمانی طبیعی از ویتامین E استفاده می شود. اهمیت ویتامین E در رشد موها از سال ۱۹۶۰ کشف شده است زمانی که محققان دریافتند کمبود ویتامین E ریزش مو را تشدید می کند. محققان دریافتند برای سالم ماندن مو بایستی منابع خون بدن سلامت باشد و کمبود ویتامین E به این معناست که جریان خون ناکافی به مو و تارهای مو خواهد رسید.

از سوی دیگر، بر اساس تحقیقات انجام شده راه حل ریزش مو و استفاده از روشهای درمانی طبیعی قدیم و جدید . آتی است. بنابراین اگر دچار ریزش مو شدید به جای اینکه شتاب زده اقدام به استفاده از محصولاتی طبیعی شوید بهتر است ابتدا با پزشک متخصص صحبت کنید چون ریزش مو گاهی نشانه یک بیماری است که گاهی اوقات این بیماری ممکن است بسیار جدی باشد. مثلا ریزش مو ممکن است نشانه اختلال در سیستم ایمنی بدن باشد. در این راه توصیه می شود از مراکز معتبر تخصصی مشاوره بگیرید.

موها را قوی نگه دارید

موهای زیبا قوی هستند. با کمک شامپو و نرم کننده‏ای مانند Hair Fall Rescue داو از شکنندگی و ریزش موهای خود جلوگیری کنید. این محصولات، تارهای موی آسیب‏ دیده را قوی ساخته و احساس نرمی به آنها می‏ بخشد.

با موی خیس با ملایمت برخورد کنید.

موی ما هنگامی که خیس است بیش از همیشه آسیب پذیر است، در نتیجه پس از شستشو، مراقبت بیشتری از موها باید انجام داد. اگر موهایتان را با استفاده از حوله خشک می کنید با ملایمت این کار را انجام دهید: مالش حوله بر روی مو می تواند موجب آسیب و ریزش مو شود، پس حوله را با آرامی بر روی مو ها قرار داده و فشار دهید. همچنین، هنگام شانه کردن موی خیس از شانه‏ های دندانه پهن استفاده کنید.

مو4

به مدل مویتان تنوع بدهید

برای پرپشت به نظر رسیدن موها، مدل مو بسیار موثر است. از آرایشگرتان بخواهید که موهایتان را لایه لایه مرتب کند و تا ضخیم ‏تر و بلند‏تر به نظر بیایند.

رژیم غذایی سالم = موی سالم

همه می دانند که داشتن تغذیه سالم، سلامت جسمانی ما را هم بهبود می بخشد. ولی آیا می دانستید که به تقویت مو هم کمک می کند؟ برای این که مواد مغذی لازم را به موهایتان برسانید، موادی که پروتئین بالا دارند از جمله مرغ، ماهی و لبنیات مصرف کنید.

موهای خود را در برابر حرارت و مواد شیمیایی محافظت کنید حالت دادن موها با حرارت، درمان‏ های شیمیایی و رنگ کردن مو، همه موجب آسیب و شکنندگی موها می شود. پس برای مقابله با اینگونه آسیب‏ ها موهایتان را تقویت کنید. هنگام استفاده از ابزار حرارتی بر روی مو از سروم های محافظت کننده استفاده کنید و برای مراقبت از موهایی که با استفاده از مواد شیمیایی آسیب دیده‏ اند از محصولات مخصوص استفاده کنید.

همچنین بخوانید : کوتاهی مو

ماساژ کف سر را امتحان کنید باور بر این است که ماساژ کف سر، با تحریک گردش خود، به رشد مو کمک می کند. به علاوه، این کار راه بسیار خوبی برای کاهش فشار‏های عصبی، یکی از عوامل اصلی ریزش مو، است. پس حتما این کار را امتحان کنید، چیزی را از دست نمی دهید.

ریزش موی ارثی

ریزش موهای ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. این مشکلی است که ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند.

نشانه ها: نشانه های ریزش موی ارثی از اوایل ۲۰ سالگی آغاز می شود. اگر هر دو پدر و مادر این مشکل را داشته باشند، فرزند هم دچار آن خواهد شد. ریزش موها در برخی از افراد پراکنده است یعنی بخش های مختلفی از سر دچار ریزش مو می شود. برخی هم فقط بخش مشخصی ار سرشان می ریزد.

روش های درمان: با کمک ماینوکسیدیل می توانید تاحدی جلوی ریزش موها را بگیرید. برای این منظور باید روزی دومرتبه از این محلول استفاده کنید. داروهایی نیز برای جلوگیری از ریزش موها برای مردان و زنان وجود دارد. البته خانم ها باید مراقب عوارض جانبی این داروها باشید. مصرف ماینوکسیدیل برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است. برای مردان نیز از داروهای خوراکی و فاینستراید استفاده می شود.

کم کاری غده تیروئید و ریزش مو

میلیون ها نفر که بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که بدن شما خیلی کم هورمون تیروئید را ترشح کند، گفته می شود که دچار کم کاری غده تیروئید هستید. تیروئید هورمونی است که مسوول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن تیروئید زیادی تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسوول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.

نشانه ها: کم کاری غده تیروئید باعث افزایش وزن، خستگی، یبوست، افسردگی و اخلال در تمرکز می شود. مو، ناخن و پوست نیز مواردی هستند که در نتیجه این بیماری آسیب می بینند. این مساله بیشتر در خانم های بالای ۵۰ سال بسیار رایج است.

فراموش نکنید
پر کاری غده تیروئید نیز باعث کاهش وزن، تپش قلب نامنظم، عصبی بودن، پرخاشگری، اسهال، پوست مرطوب، ضعف عضلانی و تغییر حالت چشم می شود. در نتیجه این بیماری چون متابولیسم بدن زیاد می شود، ممکن است موهای خود را نیز از دست بدهید.

روش های درمان: برای بیماری های تیروئید باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای مناسب با دوز کافی را برای شما تجویز کند.

لوپوس (زخم پوستی) و ریزش مو

لوپوس نوعی بیماری مزمن خود ایمن است که خود سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم آسیب می رساند. حدود ۱.۵ میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری دچار هستند و بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند که در طول سال های باروری تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.

نشانه ها: لوپوس اصولا با خستگی مفرط، سردرد، زخم های دهانی و مفاصل متورم همراه است. بسیاری از مردم در قسمت استخوانی بینی خود دچار لکه پروانه ای شکل هستند و حساسیت بالایی به نور خورشید پیدا می کنند. از دیگر نشانه های آن باید به تب، ورم دست و پا و پف اطراف چشم ها، درد سینه و کم خونی اشاره کرد. بیشتر مردم نیز موهای خود را از دست می دهند. از آنجا که این نشانه ها در شرایط دیگر نیز ممکن است بروز کنند لوپوس را مقلد بزرگ نام نهاده ا ند.

همچنین بخوانید : خوراکی های مفید برای مو

روش های درمان: اگر دچار ریزش مو و درد مفاصل، خستگی و دیگر نشانه های لوپوس شدید حتما به متخصص روماتیسم مراجعه کنید. احتمالا پزشک برایتان داروهای خوراکی همچون پرد نیزون تجویز می کند. اگر لکه های در کاسه سر خود دارید باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا لوسیون های مناسب برایتان تجویز کند.

کمبود آهن و ریزش مو

خانم هایی که پریودهای سخت دارند یا غذاهای آهن‌دار مصرف نمی کنند ممکن است در خطر کمبود آهن قرار داشته باشند. کمبود آهن منجر به کم شدن سول های قرمز خونی می شود. گلبول های قرمز خون مسوول حمل اکسیژن و هموگولوبین هستند و انرژی لازم را به انسان می رسانند.

نشانه ها: کمبود آهن باعث خستگی مفرط، ضعف و رنگ پریدگی می شود. این بیماری ممکن است با سردرد، اختلال در تمرکز، دست و پای سرد و ریزش مو نیز همراه باشد.

روش های درمان: غذاهایی که حاوی آهن هستند همچون گوشت گوساله، ماهی، سبزیجات سبز، حبوبات و غلات زیادی مصرف کنید. این غذاها را به همراه غذاهایی که ویتامین c دارند مصرف کنید تا آهن آنها به خوبی جذب شوند. خانم ها به ۱۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند و پس از یائسگی نیز به ۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند. اگر قصد دارید از مکمل های آهن استفاده کنید حتما پیش از مصرف با پزشک خود هماهنگ کنید. برای جلوگیری از ریزش مو می توانید از قرص های آهن استفاده کنید.

مو5

کیست تخمدان و ریزش مو

خیلی از خانم ها از عارضه کیست تخمدان رنج می برند. این بیماری می تواند از ۱۱ سالگی آغاز شود و باعث عدم تعادل هورمونی می شود. PCOS اصولا منجر به ناباروری نیز می شود.

نشانه ها: PCOS می تواند باعث رشد موهای صورت، پریودهای نامنظم، اکنه و کیست تخمدان شود. اگر به ریزش موی سر دچار شده اید، ممکن است متوجه شوید رشد موهای دیگر قسمت های بدنتان افزایش یافته است. اینها نشانه های کیست تخمدان هستند.

روش های درمان: بیشتر بیماری های PCOS با قرص های ضدبارداری قابل درمان هستند. این داروها حاوی ضد استروئیدهای قوی هستند که مانع از ترشح تستوسترون می شود. اگر نمی توانید از قرص های ضدباراداری استفاده کنید، ممکن است پزشک، داروهایی همچون اسپیرونولاکتون برایتان تجویز کند که مانع از ترشح هورمون های مردانه می شوند. کاهش وزن نیز می تواند در کاهش تاثیرات هورمون های مردانه موثر باشد.

سلامت پوست سر و ریزش مو

پوست سری که سالم نیست می تواند باعث التهاب و مانع از رویش موها شود. مشکلات پوستی که باعث ریزش مو می شوند شامل چربی نابهنجار پوست، شوره سر، سوریاس و بیماری های قارچی هستند.

نشانه ها: چربی نابهنجار پوست باعث پوسته ریزی پوست سر می شود و شوره های زرد رنگ و چرب روی شانه های و لای موهای فرد کاملا مشخص هستند. شوره سر در نتیجه مخمری به نام مالاسزیا، تغییرات هورمونی بدن یا چربی بیش از حد سر به وجود می آیند. سوریاس نیز موجب تغییر پوسته سر می شود که پوسته های ضخیم و سفید ایجاد می کند که در نتیجه کشیده شدن ممکن است خون بیفتد. بیماری های قارچی در نتیجه تماس با حیوانات یا انسان های آلوده به انسان سرایت می کنند و نشانه های آن شامل لکه های قرمز رنگ در کف سر است.

روش های درمان: برای درمان شوره سر شامپوهای مختلفی در بازار وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. برای سوریاس و قارچ های پوستی نیز دارو وجود دارند که باید با تجویز پزشک آنها را مصرف کنید.

مو6

تاسی سر و مو

تاسی نوعی عارضه است که سیستم ایمنی بدن به پیازهای مو آسیب می رساند. این عارضه دامنگیر افراد بسیاری در جهان و در هر دو جنس زن و مرد یکسان است. دلیل این امر ناشناخته است اما ارتباط نزدیکی با استرس و بیماری ها دارد.

نشانه ها: این عارضه به سه شکل خود را نشان می دهد: تاسی عموما به صورت دایره ای در کاسه سر، ابروها یا پاها ظاهر می شود. ریزش موهای کف سر به نام تاسی توتالیس و ریزش بقیه موها به نام تاسی یونیورسالیس شناخته می شوند. برخی از بیماران اعتقاد دارند پیش از بروز تاسی، آنها در منطقه ای که دچار ریزش شده است چیزی همچون سوزش یا التهاب را حس می کرده اند.

روش های درمان: تاسی اصولا با کورتیکواستروئیدها درمان می شوند. در برخی موارد، ماینوکسیدیل نیز می تواند موثر باشد. اما مهم تر از همه این است که استرس کمی داشته باشید.

رسیدگی بیش از حد به موها

بیش از حد شامپو کردن، حالت دادن، سشوار کشیدن، رنگ کردن، کراتینه کردن و .. به موها آسیب می رسانند. حرارت و مواد شیمیایی به موها آسیب می رسانند و باعث شکستن و ریزش موها می شوند.

نشانه ها: موهایی که آسیب دیده اند خیلی راحت شکسته و خرد می شوند و وقتی می ریزند شما پیاز موها را نمی بینید.

روش های درمان: از وسایلی که باعث افزایش حرارت موها می شوند، استفاده نکنید. سشوار را روی باد سرد تنظیم کنید و تا حد امکان از اتوی مو استفاده نکنید. موها را تا دو یا سه درجه روشن تر از رنگ نرمال خود رنگ کنید. برای روشن کردن موها مواد شیمیایی زیادی نیاز است و در نتیجه آن، آسیب بیشتری به مو وارد می شود.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام