از آنجا که، یکی از غذاهای پرانرژی با طرفدارن زیاد حلیم است. تیم فارسی خوان را بر آن داشت که آموزش و طرز تهیه بهترین حلیم خانگی با دارچین و حلوا شکری را برای شما خوانندگان و دوستداران حلیم آماده کند. درست کردن حلیم از جمله غذاهایی است که علاوه بر خوشمزگی دارای انرژی و کالری بالایی است که خورنده آن مدت زیادی از گرسنگی و ضعف در امان است.
ویدیوی تهیه حلیم خانگی
حلیم خانگی
حلیم غذایی است سنتی که بر سر سفره ما ایرانیها است. و با گندم و گوشت مرغ یا بوقلمون یا گوشت گوسفندی که بسته به ذائقه و رژیم غذایی فرد دارد، آماده میشود. حلیم معمولا برای صبحانه استفاده میشود. وقتی که نام حلیم می آید آدم یاد ماه رمضان و خوردن افطاری با کاسه ای حلیم می افتد.
مواد لازم برای تهیه حلیم خانگی
برای تهیه حلیم، میزان مواد لازم بسته به خود شما دارد که به چه تعداد میخواهید حلیم پخت کنید.
- گندم پوست کنده ۴۰۰ گرم
- گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
- پیاز متوسط یک عدد
- زردچوبه و نمک به میزان لازم
- کنجد، دارچین برای تزیین
- حلوا شکری
آموزش و طرز تهیه حلیم خانگی
مراحل تهیه حلیم بسیار خوشمزه و بهداشتی خانگی را به این صورت دنبال کنید:
- ابتدای کار، گندم پوست کنده شده را که معمولا به صورت بلغور در فروشگاهها موجود است را ۵ الی ۶ ساعت در آب گرم میخیسانیم.
- گوشت مورد استفاده که در اینجا گوسفندی است را به همراه یک قلمه گوسفندی داخل زودپز گذاشته و پیاز را اضافه میکنیم.
- پس از بستن در زودپز منتظر میشویم تا گوشت کاملا پخته شود.
- پس از پخته شدن گوشت، آب آنرا جدا گذاشته و گوشتش را به صورت رشته رشته در می آوریم.
- دقت کنید در هنگام پختن گوشت به آن نمک اضافه نکنید چون هم سفت میشود و هم دیر پخته میشود.
- به سراغ بلغورهایمان که الان کاملا خیس خورده اند میرویم.
- بلغورها را با مقدار کافی آب در داخل قابلمه میریزیم و روی اجاق میگذاریم.
- اجاق را روشن کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم.
- بلغورها که کاملا پخته شد ابتدا آبگوشت را میریزیم داخل آنها و میگذاریم دوباره به جوش بیاید.
- وقتی که مواد ما شروع به قل قل کردن کرد، آنگاه گوشت و نمک را اضافه میکنیم.
- میگذاریم تا خوب پخته شود و به اصطلاح قوام پیدا کند. در قابلمه را میبندیم و شعله را تا آخر کم میکنیم.
- بعد از دم کشیدن و به اصطلاح جا افتادن مواد کار حلیم درست کردن ما به پایان میرسد.
نکات مهم در حین تهیه حلیم خانگی
- در هنگام تهیه حلیم دقت کنید که بلغورتان از نوع مرغوبی باشد تا حلیم دلخواهتان درست شود.
- استفاده از زردچوبه در حلیم کاملا دلخواه است. و اگر خواستید استفاده کنید بهترین زمان استفاده از آن داخل گوشت در حال پخت است.
- درحین درست کردن و پخت حلیم، مدام مواد را هم بزنید چون هر چه بیشتر هم زده شود حلیم کش دار تر میشود.
- بعد از پخته شدن حلیم در آنرا با دمکن، برای چندین ساعت و بدون دست کاری، بگذارید تا دم بکشد.
- از ملاقه چوبی برای همزدن مواد حلیم استفاده کنید.
- در حین پختن بلغور گندم یعنی از زمان انداختن در آب تا زمان جوشیدن آب با بلغور مرتبا هم بزنید تا ته نگیرد و کشدار شود.
- در زمان پخت در ظرف را به هیچ عنوان نبندید زیرا باعث سر رفتن حلیمتان می شود.
- نمک را در مرحله آخر پخت اضافه کنید.
مواد لازم برای تزئین حلیم خانگی
پس از درست کردن و آماده شدن حلیم خوشمزه و کاملا بهداشتی که خودمان درست کردیم و از صحت و سلامت بهداشتی آن کاملا مطلع هستیم. آن را در داخل ظرف میکشیم.
در زمان خوردن حلیم سلایق افراد تعیین کننده میشود، که حلیم را با چه چیزی میل کنند. برخی افراد که ذائقه شیرینی دارند مقداری حلوا شکری به همراه حلیم استفاده میکنند و برخی فقط شکر. عده ای هم که شکر دوست ندارند حلیم را فقط با دارچین به همراه مقداری روغن که گرم کرده و روی حلیم میریزند نوش جان میکنند.
برخی هم به همراه حلیم کنجد و دارچین را برای تزئین استفاده میکنند. در کل هر کس با هر سلیقه ای که دارد و حلیم را با این روش درست کرده است نوش جانشان، و امیدواریم که این آموزش تهیه حلیم خانگی، برای خوانندگان عزیز مجله فارسی خوان مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید