شکر قهوه‌ای

حالت شب

شکر قهوه‌ای یک شیرین کننده بسیار محبوب است که در بسیاری از محصولات پخته و در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد اما همچنین دارای مزایای زیاد برای سلامتی انسان است که ممکن است شما را متعجب کند.بلورهای شکر سرخ شکر قهوه‌ای همان شکر سرخ نیست و فرق دارد یا شکر سرخ قند نیشکر است که به‌طور مشخص سرخ یا قهوه‌ای‌رنگ است.

علت رنگ سرخ وجود شیرهٔ قند ملاس است. هنگام پالایش قند نیشکر دو محصول به‌دست می‌آید؛ قند سکروز و شیرهٔ قند که به صورت تیره، معتدل و کم رنگ می‌آید. شکر نیمه پالایش شده که هنوز اثر شیرهٔ قند دارد همان شکر سرخ است.امروزه کارخانه‌ها شکر سرخ را با اضافهٔ شیرهٔ قند به شکر کاملا پالایش‌شده تهیه می‌کنند. بدین‌وسیله می‌توان تناسب شکر و ملاس و هم‌چنین اندازهٔ بلورهای شکر را به ‌صورت راحت‌تری کنترل کرد.برای آشنایی بیشتر با فارسی خوان همراه باشید.

شکر قهوه‌ای چیست

شکر قهوه‌ای نوعی شکر (ساکارز) است که به دلیل حضور رنگ قهوه‌ای در ملاس به دست می‌آید. به طور میانگین شکر قهوه‌ای حاوی حدود ۵٪ ملاس در وزن خود است. بسیاری از مردم فکر می‌کنند شکر قهوه‌ای و شکر زرد یکسان هستند، اما در واقع این نوع قند حاوی مواد معدنی بسیار کمتری نسبت به شکر زرد است که اخیرا از شکر نیشکر و یا شیره خرما به دست می‌آید. شکر قهوه‌ای به طور کلی سالم‌تر از قند سفید است زیرا این ماده غذایی حاوی ملاس است، اما در کل مواد مغذی آن تا حدودی کم است.

این قند دارای ملاس دارای یک قوام نرم است اما به هیچ وجه واقعا بد نیست. بعضی از طعم‌دهنده‌ها پس از ۲-۳ سال شروع به محو شدن می‌کنند، اما در دستورالعمل‌های شما هنوز هم مفید خواهد بود. عطر و طعم تست شده این قند چیزی است که آن را محبوب می‌کند و به همین علت است که تمایل بیشتری به آن نسبت به ساخارین طعم شیرین و یا نسبت به شکر معمولی در مصرف‌کننده این ماده غذایی وجود خواهد داشت.

شکر قهوه‌ای چیست

انواع شکر قهوه‌ای
انواع مختلفی از این قند وجود دارد، از جمله دمرارا، توربینادو، شکر قهوه‌ای تیره‌ای و موسکوادو، از جمله دیگر موارد این نوع شکر هستند.

همچنین بخوانید : طرز تهیه انواع کیک شکلاتی

۱- شکر قهوه‌ای روشن: در بعضی موارد، ملاس به سادگی به شکر معمولی اضافه می‌شود و باعث ایجاد رنگ قهوه‌ای روشن می‌شود. حدود ۳ درصد از وزن شکر، از ملاس تشکیل شده است.

۲- شکر قهوه‌ای تیره : به طور مشابه، نوع قهوه‌ای تیره حدود ۶ درصد مواد ملاس را در وزن دارد و طعم آن کمی قوی‌تر است.

۳-  شکر قهوه‌ایموسکوادو: این نوع، تیره‌ترین نوع از شکر است و از لحاظ طعم قوی‌تر است که عمدتا این مسئله به علت فرآیند خشک شدن آهسته است که اغلب در هنگام کامل بودن نور آفتاب انجام می‌شود.

۴-  شکر قهوه‌ایدمرارا: همان‌طور که قبلاً ذکر شد، شکر قهوه‌ای اغلب از نیشکر ساخته می‌شود و هنگامی که آب نوشیدنی استخراج و جوش داده شود، به جای آن کریستال‌های خام قهوه‌ای رنگی قرار می‌گیرد. سپس آن‌ها را در یک سانتریفیوژ خشک می‌کنند و شکر قهوه‌ای که حاوی طعم ملاس شکننده‌ای است به دست می‌آید.

۵-  شکر قهوه‌ایتوربینادو: تولید آن بسیار متفاوت با انواع دمرارا توربینادو است و همچنین این نوع دارای عطر و بوی عسل است و مصرف آن به همراه چای بسیار پرطرفدار است.

ارزش تغذیه‌ای شکر قهوه‌ای

هنگامی که صحبت از ارزش تغذیه‌ای می‌شود، شکر قهوه‌ای فقط مواد مغذی را به مقدار کمی بیشتر از شکر سفید به مصرف‌کننده ارائه می‌دهد. این نوع شکر حاوی کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است و غلظت بالای کربوهیدرات‌ها به صورت بیش از ۹۷ درصد وزن خود دارد. یک قاشق چای‌خوری از این نوع قند باعث تأمین ۱۷ کالری برای فرد مصرف‌کننده می‌شود.

مزایای مصرف شکر قهوه‌ای 

مزایای بهداشتی منحصر به فرد این نوع شکر شامل توانایی آن در افزایش سطوح انرژی در بدن، جلوگیری از ابتلای به سرماخوردگی، درمان عفونت‌های رحمی، بهبود فرآیند هضم، کاهش نفخ شکم و کمک به فرآیند کاهش وزن، تنها نام مورد از این مزایا است. بگذارید جزئیات آن‌ها را در مطلب زیر مورد بحث قرار می‌دهیم.

مزایای مصرف شکر قهوه‌ای 

کرامپ های قاعدگی

در طب سنتی و برخی از فرهنگ‌ها این نوع قند و زنجبیل را به چای سالم اضافه می‌کرده‌اند که می‌تواند ناراحتی از گرفتگی‌های  کرامپ های قاعدگی را از بین ببرد. در حالی که همچنین باعث کاهش در برخی از کرامپ ها و ناراحتی‌ها در دوران بارداری می‌شود.

سلامت پوست

استفاده از شکر قهوه‌ای به‌ عنوان یک نرم‌کننده پوست یکی از کاربردهای غیرمنتظره از این قند است. بافت خشن آن را برای از بین بردن لکه، چرک و سلول‌های پوست مرده از بزرگ‌ترین عضو بدن شما مزیتی ایده آل برای استفاده از این ماده غذایی است.

تقویت‌کننده انرژی

این قند مانند هر کربوهیدرات ساده دیگری دارای تأثیر انرژی بخشی بر بدن است و علاوه بر آن به خاطر محبوبیت به قهوه صبحانه نیز افزوده می‌شود.

چاقی

خوردن مقادیر بیش از حدی از این نوع قند یک ایده خوب نیست، اما ملاس به این صفت شناخته شده است که باعث افزایش متابولیسم و ​​گرسنگی می‌شود که همین امر می‌تواند به تلاش برای کاهش وزن کمک کند.

بارداری

پس از به دنیا آمدن کودک شما، این قند باعث کمک به بهبود سرعت بهبود می‌شود،از آن جایی که مصرف کردن مقدار متعادلی از شکر قهوه ای باعث افزایش گلبول های قرمز خون (RBC) زنان باردار می شود، به همین علت مانع بروز خطر کم خونی در بدن این افراد شده و در صورت وجود این مشکل، هم آن را بهبود می بخشد. همچنین، مصرف مقدار متعادلی از شکر قهوه ای می تواند ایمنی بدن مادران باردار و جنین داخل رحم این افراد را در برابر بیماری های مختلف عفونی بالا برده و انرژی لازم را برای مادران حامله در طی دوران انتظار فراهم کند.

استفراغ

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که این قند و ملاس آن حاوی می‌تواند باعث کمک به مهار خلط مایع در شکم که خطرناک نیست، اما می‌تواند برای فرد مبتلا شرم‌آور باشد، شود.

آسم

شواهد بی‌نظیری نشان می‌دهد که مخلوط کردن این قند در آب گرم و نوشیدن آن می‌تواند نشانه‌های التهابی بیماری آسم را سرکوب کند.

روش استفاده از شکر قهوه‌ای

این شکر را می‌توان در بسیاری از موارد در رژیم غذایی استفاده کرد و مصرف آن شبیه به روش مصرف شکر سفید، اما  شکر قهوه ای دارای عطر و طعمی متفاوت است که باعث می‌شود در برخی از دستورالعمل‌های غذایی به شکر سفید ترجیح داده شود. به احتمال زیاد این قند را در دسرها و محصولات پخته شده و همچنین در سس‌ها و ماریناد های معطر، در گوشت و در سایر غذاهای محبوب دیگر نیز پیدا خواهید کرد. شما همچنین می‌توانید از این نوع شکر در قهوه خود استفاده کنید.

روش استفاده از شکر قهوه‌ای

شکر قهوه ای منبع غنی از آنتی اکسیدان ها

به دلیل این که شکر قهوه ای دارای مقداری زیادی آنتی اکسیدان است، به همین دلیل مصرف آن در طی دوران بارداری فایده زیادی برای زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد خواهد داشت. در واقع، از آن جایی که مصرف گور در دوران بارداری فعالیت رادیکال های آزاد در بدن مادران را خنثی می کند، بنابراین مانع آسیب رسیدن به سلول های بدن این افراد خواهد شد. همچنین، مصرف مقدار متعادلی از شکر قهوه ای در طی دوران بارداری تخریب DNA و پادمان جنین را که به علت اثرات منفی رعایت نکردن بهداشت اتفاق می افتد، به میزان قابل ملاحظه ای کاهش خواهد داد.

فواید و مضرات قند و شکر قهوه ای

در مورد مصرف شکر قهوه ای باورهای نادرستی وجود دارد، اینکه شکر قهوه ای خواصی دارد توسط بسیاری از متخصصان تایید شده است اما این ماده عوارضی نیز دارد. آسمونی در این مقاله خواص شکر قهوه ای به همراه مضرات شکر قهوه ای را برای شما عزیزان شرح می دهد.

خواص شکر قهوه ای

گاهی اوقات از آن به عنوان شکر خام یاد می شود. دلیل آن هم این است که در هنگام تولید فرایند غنی سازی بر روی آن انجام نمی گیرد. بر خلاف شکر سفید، شکر قهوه ای به صورت مستقیم از طریق عصاره نیشکر به دست می آید.

به این شکل این ماده را حرارت می دهند سپس می گذارند در درجه حرارت خیلی پایین تا کریستالی شود.پروسه کریستالی شدن ماهها طول می کشد. مشخصه اصلی شکر قهوه ای رنگ قهوه ای آن و همینطور مزه خاصی است که دارد.دلیل این مزه هم این است که ملاس نیشکر در تولید شکر قهوه ای گرفته نمی شود.

معمولا شکر قهوه ای دارای ۳ الی ۷ درصد از ملاس نیشکر می باشد و نسبت به شکر سفید، شکر قهوه ای کمتر گرانول شده. شکر قهوه ای دارای کالری کمتری نسبت به شکر سفید می باشد. شکر قهوه ای یا شکر خام بسته به نوع تولید آن دارای انواع مختلفی می باشد.

همچنین بخوانید : طرز تهیه انواع کیک شکلاتی

شکر خام یا شکر قهوه ای در شیرینی پزی رژیمی و تهیه سس استفاده می شود و امروزه در جاهای مختلف دنیا جایگزین شکر سفید شده است. دلیل اصلی آن هم این است که دارای مواد معدنی غنی و پرباری است و مانند شکر سفید از خواص و مواد معدنی خود کاسته نشده جای بحث و تفکر در مورد خواص خوراکی و زیبایی شکر قهوه ای بسیار است. شکر قهوه ای مانند شکر سفید سمی نیست و مواردی که در تصفیه شکر سفید استفاده می شود را ندارد.

خواص شکر قهوه ای

شکر قهوه ای و بهبود گردش خون

شکر قهوه ای بسیار سودمند است و برای سلامتی مناسب. شامل مقدار زیادی مواد معدنی است موادی که مورد نیاز بدن است. دیده شده که مصرف شکر باعث بهتر شدن گردش خون و همچنین افزایش تولید سلول های خونی و همینطور آسان کردن هضم و گوارش مواد غذایی شده است. مصرف شکر قهوه ای به زنانی که تازه زایمان کرده اند نیروی دوباره می بخشد.

شکر قهوه ای و درمان سرماخوردگی

دهه هاست که مصرف شکر قهوه ای یک درمان خانگی برای سرماخوردگی محسوب می شود. شکر قهوه ای را در آب در حال جوشیدن با زنجبیل اضافه می کردند و به همان شکل داغ مصرف می کردند و مصرف آن باعث درمان علائم سرماخوردگی می شد. در برخی جاها از شکر خام یا شکر قهوه ای به جای عسل استفاده می کرده اند.

شکر قهوه ای و پوست 

همچنین اثرات مثبت شکر قهوه ای برروی پوست غیر قابل انکار است، طوری که در برخی لوازم آرایشی معتبر از شکر قهوه ای استفاده می کنند. شکر قهوه ای باعث کاهش ورم پوست می شود باعث مرطوب شدن پوست و همچنین از سلول های پوست در برابر رادیکال های آزاد دفاع می کند.

مضرات شکر قهوه ای

اپیدمی دیابت به بزرگترین نگرانی در حوزه سلامتی بدل شده است. سم شیرینی به نام شکر، اولین نامی است که به محض شنیدن دیابت به ذهن خطور می کند.تحقیقات جدید از هفت واقعیت در مورد شکر پرده برداری کرده است که همگان را شگفت زده می کند.

شکر در مغز مشابه موادمخدر 

شکر در مغز عملکردی همانند مواد مخدر دارد.اسکن مغزی نشان می دهد که پس از صرف غذای پر شیرینی، همان مناطقی در مغز تحریک می شوند که پس از مصرف کوکایین و هرویین فعال می شوند.آزمایشی در سال ۲۰۰۷ بر روی موش های معتاد به کوکایین نشان داد که آنان به آب قند تمایل بیشتری دارند و بیشتر تحریک می شوند.نتایج این آزمایش در PLOS۱ منتشر شده است.

شکر مهمترین عامل کندذهنی 

مقاله ای به عنوان ‘شکر احمقتان می کند. در نشریه Physiology در سال ۲۰۱۲ توجه همگان را بر انگیخت. این مقاله که حاصل سال ها مطالعه دانشمندان است نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی فروکتوز بالا در طول زمان باعث کاهش یادگیری و اختلال حافظه می شود.در این مقاله آمده است که استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ اثر عکس دارند و شکر مهمترین عامل کند ذهنی  بر خلاف شکرو غذاهای شیرین، باعث افزایش یادگیری و هوش می شوند.شیرینی باعث افزایش انرژی کودکان نمی شود.

همچنین بخوانید : شکلات تلخ

اکثر والدین بر این باورند که شیرینی و شکلات باعث افزایش انرژی و کارایی فرزندان می شود که باور اشتباهی است.

شکر مهمترین عامل کندذهنی 

شکر قهوه ای مضرتر از شکر سفید

برخی از افراد معتقدند که مضرات شکر قهوه ای کمتر از شکر سفید است، این تصور پایه علمی ندارد چراکه شکر قهوه ای حاصل تصفیه شکر سفید با ملاس است و حتی می تواند مضرتر باشد.

میزان شکر نانو سبوس دار 

نان سبوس دار به طور کلی بسیار مغذی تر از نان سفید است ولی متاسفانه برخی نانوایان بخاطر کاهش تلخی آرد سبوس دار، به آن شکر اضافه می کنند.قبل از خرید نان سبوس دار از عدم وجود شکر در آن مطمئن شوید.

 ماندگاری بیشتر شکر

تحقیقات اخیر نشان می دهد که وجود کمی شکر در خاک باعث افزایش غنچه گل وماندگاری آن می شود و رشد گیاهان تزیینی و ماندگاری آن می شود و دلیل آن فعل و انفعالات باکتری های موجود در خاک به دلیل شکر است. برخی از باغداران هلندی برای افزایش شکوه باغچه خود از این ترفند استفاده می کنند.

استفاده شکر قهوه‌ای در قنادی 

شکر قهوه‌ای دارای کریستال‌های درشت‌تری در مقایسه با شکر سفید است و بسیار آهسته‌تر از شکر سفید حل می‌شود. در نتیجه بسیاری از تولیدکنندگان شیرینی‌ها ترجیح می‌دهند از آن استفاده نکنند؛ اما طعم کاراملی مطلوب آن، شکر قهوه‌ای را گزینه مناسبی برای تولیدات قنادی و شیرینی‌جات می‌نماید. به گونه‌ای که استفاده از آن باعث ایجاد طعمی متفاوت و بکر می‌شود.

جذب شدن شکر قهوه‌ای در بدن

برای افراد دیابتی که در زمان‌های افت شدید قند خون، به شربت شکر احتیاج دارند، وضعیت شکر قهوه‌ای و شکر سفید مانند یکدیگر است و همانند شکر سفید، شکر قهوه‌ای نیز می‌تواند در مدت زمان کوتاهی، قند خون را افزایش دهد.

 تولیدشکر قهوه‌ای 

مخلوط کردن کریستال‌های شکر سفید با مقادیری از ملاس محلولی را تولید می‌کند که شکر قهوه‌ای نام دارد که بعد از فرآیند خشک کردن، کریستال‌های شکر قهوه‌ای تولید می‌شوند. شکرهای موجود در بازار که به رنگ قهوه‌ای می‌باشند، دارای مقادیر متفاوتی از ملاس هستند. شکر قهوه‌ای روشن، از ۳.۵ درصد ملاس و شکر قهوه‌ای تیره، از ۶.۵ درصد ملاس تشکیل شده است. شکر قهوه‌ای، به رنگ قهوه‌ای طلایی رنگ و روشن است که طعمی کاراملی و ملایم دارد. شکر قهوه‌ای به نسبت شکر سفید، رنگ کدرتر و بافت زبرتری دارد.

شکر قهوه‌ای  کم کالری 

شکر قهوه‌ای کالری کمتری به نسبت شکر سفید دارد و در کنترل چاقی موثر می‌باشد. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، کربوهیدرات‌هایی چون برنج، جو و شکر در شکل غیر تصفیه‌شده آن ارزش تغذیه‌ای بالاتری دارند و به نظر می‌رسد شکر قهوه‌ای به نسبت شکر سفید مزایای بیشتری برای سلامتی داشته باشد.

لازم به ذکر است که میزان شیرینی شکر سفید و شکر قهوه‌ای مشابه است. پس می‌توان با خیال آسوده شکر قهوه‌ای را جایگزین شکر سفید در رژیم غذایی نمود.شکر قهوه‌ای روشن، از ۳.۵ درصد ملاس و شکر قهوه‌ای تیره، از ۶.۵ درصد ملاس تشکیل شده است.

شکر قهوه‌ای کالری کمتری دارد

شکر قهوه‌ای طبیعی‌تر 

شکر قهوه‌ای به صورتی طبیعی‌تر تولید می‌شود. به گونه‌ای که با افزودنی‌های صنعتی مانند دی اکسید گوگرد، فسفریک اسید، کلسیم هیدروکسید و کربن اکتیو غنی نمی‌شود. درحالی‌که برای تولید شکر سفید از این مواد استفاده می‌شود و تولیدکنندگانی که برای تهیه شکر سفید تصفیه‌شده، تمام ملاس را از شکر جدا می‌کنند در حقیقت کلسیم، منیزیم، آهن، پتاسیم، فسفر و را از این شکر جدا می‌نمایند.

شکر خام 

نیشکری که از مزارع برداشت می‌شود، دارای مایع شیرینی می‌باشد. در کارخانجات بعد از استخراج این ماده شیرین، کریستال‌هایی ایجاد می‌شود که شکر خام نام دارد. این محصول که بعد از فیلتراسیون و شستشو با آب داغ به دست می‌آید، از ۹۶ درصد سوکروز تشکیل یافته است و تنها به عنوان منبعی از کربوهیدرات می‌باشد.

همچنین درصد بالای سوکروز در این محصول، باعث می‌شود که شکر خام به عنوان عامل خطر برای ابتلا به سندرم متابولیک معرفی شود. این شکر خام می‌تواند در این مرحله به دست مصرف‌کننده برسد و یا می‌تواند برای مراحل بعدی تولید شکر سفید، تصفیه شود.

بهترین شیوه استفاده از شکر قهوه ای

۱-  پودر: شکر قهوه ای را پودر کنید و به جای قند یا شکر سفید برای تهیه شیرینی به ویژه شیرینی خشک استفاده کنید. به این ترتیب بافت بهتری ایجاد می شود.

۲- ذوب کردن: شکر قهوه ای را با ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری آب همراه با ۲ قاشق آبلیمو مخلوط کنید و به آرامی حرارت دهید تا شکر آب شود. به این ترتیب شکر، شکرک نمی زند.

۳- کارامل: ذوب شده شکر قهوه ای را با خامه مخلوط کنید و برای تزیین بستنی یا دسرها از آن استفاده کنید. یادمان باشد درباره استفاده از شکر قهوه ای در شیرینی پزی به دو نکته دقت کنید

۱- بستن در جعبه شیرینی: اگر شیرینی با شکر قهوه ای تهیه شده باشد، پس از بازکردن در شیرینی آن را در جای مرطوب نگهداری کنید تا شیرینی به «کلوخ سفت» تبدیل نشود. شیرینی های خانگی را نیز در ظروف دربسته نگهداری کنید.

۲- برای دیابتی ها نیست: کالری شکر قهوه ای به نسبت سفید پایین است اما شکر «رژیمی نیست» بنابراین، این شیرینی ها فقط «کم کالری» است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.

شکر قهوه ای محصول نهایی کارخانجات کشت و صنعت قبل از تصفیه است. شکرقهوه ای را کارخانه‌ها با عمل تصفیه کردن به رنگ سفید تبدیل می‌کنند. وقتی شکرقهوه ای تصفیه می‌شود، ملاس موجود در آن جدا می‌شود که با این کار تمامی مواد معدنی طبیعی موجود در آن جدا می‌شود. کارخانه‌های تولیدکننده شکر سفید برای جبران کمبود مواد معدنی از دست رفته، از مواد معدنی مصنوعی و شیمیایی در ترکیبات شکر استفاده می‌کنند. از این رو، شکر سفید برای بدن مضر بوده و عامل ایجاد بسیاری از بیماری‌ها و سرطان است. شکر قهوه ای جایگزینی مناسب برای شکر سفید است و برای بدن مفید است.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام