۱۶ شخصیت. تا کنون معروفترین آزمون تست شخصیت همین تست ۱۶شخصیت است. تمامی تیپ های شخصیتی را در برد میگیرد و هریک را به تفصیل شرح میدهد. شاید برایتان عجیب باشد که ۸میلیارد آدم روی کره زمین همگی و همگی فقط در ۱۶ دسته قابل دسته بندی هستند؛ چرا که بی آنکه خودمان خبر داشته باشیم فارغ از جنسیت،سن،محل تولد،دین،مرزهای سیاسی و شغل حدودا ۹۶درصد از ژن ما انسانها یکسان است و همین باعث میشود عملکرد مغز ما تقریبا شبیه به هم باشد.
زیباترین قسمت آن این است که هنگامی تیپ شخصیتی خودتان را پیدا میکنید میتوانید آدمهای هم تیپ خود را نیز بیابید.فارسی خوان امروز با شما همراه است تا بدانید جز کدامیک از این ۱۶شخصیت هستید.
شخصیت تحلیلگران
شخصیت مجادلهگر
(ENTP-A / ENTP-T)
گونه شخصیتی مجادلهگر بهراستی وکیل مدافع شیطان است، یعنی نابود کردن استدلالها و اعتقادات و در معرض دید همگان قرار دادن حاصل این تلاش. مجادلهگران بر خلاف شخصیتهای مصممتر، این کار را به این دلیل انجام نمیدهند که میخواهند به هدفی عمیقتر یا استراتژیک برسند، بلکه فقط به این دلیل ساده چنین کاری را میکنند که برایشان سرگرمکننده است.
هیچکس به اندازه مجادلهگران نبرد ذهنی را دوست ندارد، چرا که این کار به آنها فرصتی برای بهکار بستن شوخ طبعی خود بدون اینکه به زحمت بیفتند، نشان دادن دانش گسترده خود و ظرفیت ربط دادن ایدههای پراکنده برای اثبات حرفشان را میدهد. ایفای نقش وکیل مدافع شیطان به افراد دارای گونه شخصیتی مجادلهگر کمک میکند تا نه تنها درک بهتری از استدلال دیگران کسب کنند، بلکه درک بهتری از عقاید مخالف بیابند – چرا که مجادلهگران هستند که در تأیید چنین عقیدههایی استدلال میکنند.
مجادلهگران که تا حدودی از اینکه طرف شکستخورده بحث باشند لذت میبرند، عاشق تمرین ذهنی به پرسش کشیدن نظام غالب اندیشه، بیارزش کردن آنها در حین بازسازی نظامهای موجود یا به هم ریختن امور و طرح آنها به شیوههایی تازه هستند. با این حال از توضیح روال معمول اجرای پیشنهادهای خود در عالم واقع عاجز هستند.
شخصیتهای مجادلهگر عاشق این هستند که “ایده آفرینی” کنند و افکار بزرگی داشته باشند، اما از اینکه به هر قیمتی گرفتار انجام “کارهای سنگین” شوند، پرهیز میکنند. مجادلهگران تنها حدود سه درصد از جمعیت را تشکیل میدهند که هیچ اشکالی هم ندارد زیرا میتوانند ایدههای اصیلی را پدید بیاورند، سپس کنار بکشند و اجازه بدهند شخصیتهای رایجتر و سختکوشتر زحمت تدارکات مربوط به اجرا و نگهداری را بکشند.
شخصیت فرمانده
(ENTJ-A / ENTJ-T)
فرماندهان، رهبرانی بالفطره هستند. افراد دارای این گونه شخصیتی تجسم کاریزما و اعتماد به نفس هستند و قدرت را طوری به نمایش میگذارند که دیگران را برای هدفی مشترک گرد هم میآورند. اما فرماندهان برخلاف همتای حساستر خود یعنی پیشگامان، سطح اغلب بیرحمانهای از عقلانیت دارند و از انگیزه، اراده و ذهن تیز خود برای رسیدن به هر هدفی که برای خود تعیین کردهاند، استفاده میکنند.
شاید خیلی خوب باشد که آنها تنها سه درصد از جمعیت را تشکیل میدهند تا مبادا به پایمال کردن سایر گونههای شخصیتی ترسوتر و حساستر بپردازند که بقیه جمعیت جهان را تشکیل میدهند – اما باید بهخاطر بسیاری از شرکتها و مؤسساتی که هر روز با آنها مواجهیم باید قدردان فرماندهان باشیم. اگر فرماندهان عاشق چیزی باشند، آن چیز چالشی خوب اعم از بزرگ یا کوچک است و عمیقاً معتقدند که اگر زمان و منابع کافی در اختیارشان باشد، میتوانند به هر هدفی دست یابند.
این کیفیت باعث میشود افراد دارای گونه شخصیتی فرمانده به کارآفرینانی درخشان تبدیل شوند و توانایی آنها برای تفکر استراتژیک و داشتن تمرکز طولانیمدت در حین اجرای هر مرحله از برنامههای خود با اراده و دقت، باعث میشود به رهبرانی قدرتمند در کسب و کار تبدیل گردند. این اراده اغلب نوعی رسالت درونی است، چرا که فرماندهان با اراده مطلق خود به سمت اهدافشان حرکت میکنند حال آنکه دیگران ممکن است تسلیم شوند و مهارتهای اجتماعی آنها به این معنا است که به احتمال زیاد سایر افراد را با خود همراه میکنند و در این روند به نتایجی چشمگیر دست مییابند.
بیان عاطفی در مورد هیچ گونه شخصیتی در گروه نقش تحلیلگر صادق نیست، اما فاصله گرفتن فرماندهان از احساسات خود به دلیل ماهیت اجتماعیشان کاملاً مشهود است و این مسئله بهطور مستقیم توسط طیف بسیار گستردهتری از افراد احساس میشود. به خصوص در محیط حرفهای، فرماندهان بهسادگی حساسیت خود را نسبت به کسانی که آنها را ناکارآمد، بیکفایت یا تنبل میدانند، سرکوب مینمایند.
در مورد افراد دارای گونه شخصیتی فرمانده، نشان دادن عواطف به معنای ضعف نشان دادن است و با این رویکرد بهراحتی میتوان برای خود دشمن تراشید – فرماندهان بهخوبی این مسئله را به خاطر دارند که کاملاً به داشتن تیمی مؤثر وابسته هستند، نه فقط برای رسیدن به اهداف خود، بلکه همچنین در خصوص اعتبار و بازخورد خود، چیزی که فرماندهان نسبت به آن بسیار حساس هستند. فرماندهان بهراستی منبع نیرو هستند، و اغلب تصویری که از خود ارائه میدهند تصویری فراتر از افراد عادی است – و اغلب اوقات خود نیز چنین هستند.
هرچند افراد دارای این گونه شخصیتی باید به یاد داشته باشند که جایگاهشان فقط ناشی از اعمال خودشان نیست، بلکه در عین حال ناشی از اقدامات تیمی است که آنها را سرپا نگهداشته است و مهم است که کمکها، استعدادها و نیازهای شبکه حمایتی خود را به ویژه از منظر عاطفی تشخیص دهند.
اگرچه شخصیت فرمانده باید ذهنیت “تظاهر کن که داری تا وقتی که بتوانی آن را داشته باشی” را در پیش بگیرد، اما اگر قادر به در نظر گرفتن تمرکز عاطفی مناسب در کنار نقاط قوت فراوان خود باشد، روابطی عمیق و رضایتبخش را کسب خواهد کرد و
شخصیت منطقدان
(INTP-A / INTP-T)
گونه شخصیتی منطقدان نسبتاً نادر است و تنها سه درصد از جمعیت را شامل میشود که قطعاً خبر خوبی برای آنها است چرا که هیچ چیزی به اندازه “رایج بودن” باعث نارضایتی آنها نمیشود. منطقدانان به نوآوری و خلاقیت، دیدگاه منحصر به فرد و عقل نیرومند خود مباهات میکنند. منطقدانان که معمولاً بهعنوان فیلسوف، متفکر، یا استاد رؤیاپرداز شناخته میشوند، مسئول بسیاری از اکتشافات علمی در طول تاریخ بودهاند
افراد دارای گونه شخصیتی منطقدان عاشق الگوها هستند و تعیین اختلافات بین عبارات تقریباً نوعی سرگرمی برایشان به حساب میآید که باعث میشود دروغ گفتن به منطقدانها فکر خوبی نباشد. این مسئله باعث میشود دیگران نتوانند عبارتهای منطقدانان را بهراحتی هضم کنند – مسئله این نیست که منطقدانان صادق نیستند، بلکه شخصیت آنها بهگونهای است که افکار کاملاً شکل نگرفته را در میان میگذارند و از دیگران به عنوان یک جایگاهی برای طرح ایدهها و نظریهها در بحث علیه خودشان استفاده کنند، و نه بهعنوان طرفهای مکالمه واقعی.
ممکن است این مسئله باعث شود این گونه شخصیتی غیرقابل اعتماد به نظر برسد، اما در واقع هیچ کس به اندازه منطقدانان مشتاق و قادر به تشخیص مشکل، بررسی عوامل و جزئیات بیپایانی که موضوع آنها را شامل میشود و تدوین راه حلی منحصر به فرد و ماندگار نیست – فقط نباید انتظار داشت که گزارشهای پیشرفت را به موقع تحویل بدهند!
افرادی که دارای گونه شخصیتی منطقدان هستند به فعالیتها و نگهداریهای عملی و روزمره علاقهای ندارند، اما وقتی منطقدانان محیطی را پیدا میکنند که نبوغ خلاق و تواناییهای بالقوهشان میتواند در آنجا ابراز شود، هیچ محدودیتی از نظر صرف زمان و انرژی برای تدوین راهحل نکتهسنجانه و بیطرفانه خود ندارد.
شخصیت معمار
(INTJ-A / INTJ-T)
معماران بهتنهایی در نوک قله قرار گرفتهاند و یکی از کمیابترین و توانمندترین گونههای شخصیتی از حیث تواناییهای استراتژیک هستند و بهخوبی از این امر آگاهند. معماران تنها دو درصد جمعیت را تشکیل میدهند و زنان این گونه شخصیتی بسیار نادر هستند و فقط ۰.۸% جمعیت را تشکیل میدهند – به همین دلیل اغلب اوقات پیدا کردن افراد همفکر که قادر باشند با روشناندیشی بی حد و حصر و مانورهای شطرنجوار آنها برابری کنند کار دشواری است.
افراد دارای گونه شخصیتی معمار اهل تخیل و در عین حال قاطع، بلندپرواز و در عین حال گوشهگیر و به شکلی شگفتآور کنجکاو هستند، اما انرژی خود را بیهوده هدر نمیدهند. هیچ چیز نمیتواند منش و رویکرد صحیح را از دستیابی به اهدافش بازدارد معماران به دلیل تشنگی ذاتیشان برای کسب دانش که خود را در اوایل زندگی نشان میدهد، اغلب کودکانی “خرخوان” لقب داده میشوند.
اگرچه ممکن است این لقب از نظر همسالان نوعی توهین تلقی شود، اما آنها به احتمال زیاد با آن همدلی کرده و حتی به آن افتخار میکنند و از مجموعه گسترده و عمیق دانش خود بهره میبرند.
معماران همچنین از اینکه آنچه را میدانند به دیگران بگویند لذت میبرند، از تسلط خود به موضوعات مورد انتخابشان مطمئن هستند، اما این شخصیتها ترجیح میدهند به طراحی و اجرای طرحی درخشان در حوزه کاری خود بپردازند تا اینکه دیدگاههایی در مورد مسائل فرعی “غیرجذاب” همچون شایعات را بپذیرند.
شخصیت دیپلمات ها
شخصیت پیکارگر
(ENFP-A / ENFP-T)
شخصیت پیکارگر یک روح بهراستی آزاد است. آنها اغلب به مهمانیها جان میبخشند، اما کمتر به هیجان محض و لذت بردن از لحظه علاقهمند هستند تا بهرهگیری از ارتباطات اجتماعی و عاطفی که با دیگران دارند. این افراد جذاب، مستقل، پرانرژی و دلسوز را که ۷% درصد جمعیت را تشکیل میدهند مطمئناً میتوان در هر جمعیتی شناخت.
پیکارگران تنها افرادی خوش مشرب نیستند که به دنبال خشنود کردن مردم باشند، بلکه ماهیت رؤیاپردازشان آنها را شکل داده و به آنها اجازه میدهد با کنجکاوی و انرژی به دنبال ناگفتهها باشند. آنها معمولاً زندگی را مثل یک پازل بزرگ و پیچیده میبینند که در آن همه چیز با هم مرتبط است، اما پیکارگران – بر خلاف شخصیت های گروه نقش تحلیلگر که معمولاً چنین پازلی را مجموعهای از سازوکارهای نظاممند تلقی میکنند – آن را از طریق منشوری از احساسات، شفقت و رمز و راز میبینند و همیشه به دنبال معنایی عمیقتر هستند.
بسیاری از گونه های شخصیتی دیگر به احتمال زیاد قادر به مقاومت در برای چنین ویژگیهایی نیستند، و اگر پیکارگران علتی برای روشن کردن چراغ تخیل خود بیابند، آنقدر انرژی صرف آن میکنند که اغلب در کانون توجه قرار میگیرند و همتایانشان آنها را بهعنوان رهبر و مربی برمیگزینند – اما پیکارگران استقلالدوست نمیخواهند همیشه در چنین موقعیتهایی قرار بگیرند. بدتر از آن وقتی است که این شخصیتها ببینند درگیر کارهای اداری و رویههای معمول شدهاند که ممکن است با جایگاه رهبری همراه باشد.
عزت نفس پیکارگران به توانایی آنها برای دستیابی به راه حلهای اصیل وابسته است، و آنها باید بدانند که این آزادی را دارند که دست به نوآوری بزنند – اگر در نقشی خستهکننده گیر بیفتند ممکن است بهسرعت صبر خود را از دست بدهند یا افسرده شوند.
خوشبختانه افراد گونه شخصیتی پیکارگر میدانند چگونه به آرامش برسند و کاملاً قادر به تبدیل کردن خود از آرمانگرایی پرشور در محل کار به روحی آزاد و خیالپرداز و مشتاق در هنگام رقص هستند، و این امر اغلب چنان بهطور ناگهانی رخ میدهد که حتی میتواند نزدیکترین دوستانشان را متعجب کند. بودن در جمع به آنها فرصت برقراری روابط عاطفی با دیگران را نیز میدهد و باعث میشود انگیزه دوستان و همکاران خود را درک کنند.
آنها بر این باورند که هر کس باید زمان صرف کند تا احساسات خود را بشناسد و ابراز نماید و همدلی و اجتماعی بودن آنها باعث میشود بهطور طبیعی این مسئله به موضوع گفتگویشان تبدیل شود.
با این حال افراد دارای شخصیت پیکارگر باید مراقب باشند – اگر بیش از حد به شهود خود تکیه کنند یا انگیزه دوستان خود را مفروض بگیرند یا پیشبینی کنند، ممکن است نشانههای دریافتی را به اشتباه تعبیر کنند و باعث نابودی برنامههایی شوند که با روشی سرراستتر بهراحتی قابل انجام بود. این نوع استرس اجتماعی هراسی است که باعث میشود این سنخ شخصیتی که بر هماهنگی متمرکز شبها خوابش نبرد. پیکارگران بسیار عاطفی و حساس هستند و وقتی باعث رنجش شخص دیگری میشوند، هر دویشان آن را احساس میکنند.
پیکارگران قبل از پیدا کردن چیزی که واقعاً برایشان درست به نظر برسد، زمان زیادی را صرف کنکاش در روابط اجتماعی، احساسات و ایدهها میکنند. اما زمانی که این شخصیتها سرانجام جایگاه خود را در جهان پیدا کردند، تخیل، همدلی و شجاعتشان به احتمال فراوان نتایجی باورنکردنی پدید خواهد آورد.
شخصیت قهرمان
(ENFJ-A / ENFJ-T)
قهرمانان رهبرانی بالفطره و سرشار از عشق و شور و جذبه هستند. این شخصیتها که حدود دو درصد از جمعیت را تشکیل میدهند اغلب سیاستمداران، مربیان و معلمان ما هستند که الهامبخشیدن دیگران برای برای موفقیت و انجام کارهای خوب در جهان هستند. قهرمانان بهطور طبیعی دارای اعتماد به نفس هستند که موجب پدید آمدن نفوذ میشود، از هدایت کردن دیگران برای همکاری با یکدیگر و بهبود بخشیدن خود و جامعهشان دچار غرور و شادی میشوند.
مردم جذب شخصیتهای قوی میشوند، و قهرمانان اصالت، دغدغه و نوعدوستی از خود ساطع میکنند و از به پا خاستن و صحبت کردن در هنگامی که احساس میکنند چیزی باید گفت نمیترسند. آنها بهراحتی میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند، بهخصوص به صورت حضوری و ماهیت روشنگرانه افراد دارای گونه شخصیتی قهرمان به آنها کمک میکند تا به ذهن همه دسترسی پیدا کنند، چه از طریق حقایق و منطق یا احساسات خام. قهرمانان بهراحتی انگیزههای افراد و رویدادهای به ظاهر مجزا را مشاهده میکنند و قادر هستند این ایدهها را در کنار هم قرار دهند و ارتباط آنها را بهعنوان هدفی مشترک با فصاحت و نوعی مسحورکنندگی بیان کنند.
علاقه قهرمانان به دیگران واقعی و تقریباً نوعی نقص است – وقتی افرادی با این گونه شخصیتی به کسی باور داشته باشند، ممکن است بیش از حد در مشکلات آن شخص درگیر شوند یا بیش از حد به وی اعتماد کنند. خوشبختانه، این اعتماد معمولاً نوعی رسالت درونی است، زیرا نوعدوستی و اصالت قهرمانان الهامبخش کسانی است که به بهتر شدن خود اهمیت میدهند. اما اگر این شخصیتها مراقب نباشند، ممکن است خوشبینی خود را بیش از حد توانشان تعمیم دهند و گاهی اوقات دیگران را وادار به حرکت کنند حال آنکه ممکن است این افراد آمادگی تا تمایلی به این کار نداشته باشند.
قهرمانان نسبت به دام دیگری نیز آسیبپذیر هستند: آنها ظرفیت فوقالعادهای برای تأمل و تجزیه و تحلیل احساسات خود دارند، اما اگر بیش از حد در وضعیت فرد دیگری گرفتار شوند، ممکن است دچار نوعی مالیخولیای عاطفی شوند، مشکلات افراد دیگر را در خود ببینند، و بکوشند اشکالی را برطرف کنند که واقعاً وجود ندارد.
اگر این شخصیتها به نقطهای برسند که محدودیتهای شخص دیگری آنها را متوقف سازد، ممکن است توانایی آنها برای مشاهده گذشته معضل از دست برود و در نتیجه هیچ کمکی نکنند. وقتی چنین اتفاقی رخ داد، مهم است که قهرمانان خود را عقب بکشند و با تأمل در خود بین آنچه واقعاً احساس میکنند و آنچه که مسئلهای جداگانه است و باید از منظری دیگری به آن نگریست تمایز قائل شوند.
شخصیت میانجی
(INFP-A / INFP-T)
شخصیتهای میانجی آرمانگرایانی واقعی هستند، همیشه به دنبال نشانههایی از خوبی در حتی بدترین افراد و حوادث میگردند و در جستجوی راههایی برای بهتر کردن اوضاع هستند. ممکن است میانجیگران را افرادی آرام، کمحرف یا حتی خجالتی تصور کرد، اما شعلهای درونی و شور و شوقی دارند که واقعاً میتواند بدرخشد.
گونه شخصیتی میانجی فقط ۴% جمعیت را تشکیل میدهد و متأسفانه خطر بروز سوءتفاهم برای آنها بالا است – اما وقتی افراد همفکر خود را پیدا میکنند تا وقتشان را با آنها بگذرانند، هماهنگی که احساس میکنند سرچشمه شادی و الهامبخشی است. میانجیگران براساس اصول خود عمل میکنند تا منطق، هیجان، یا عملی بودن مسائل.
آنها در هنگام تصمیمگیری برای حرکت رو به جلو، در پی افتخار، زیبایی، اخلاق و فضیلت هستند – میانجیگران به واسطه خلوص نیت خود هدایت میشوند نه پاداش و مجازات. افراد دارای گونه شخصیتی میانجی بهدرستی به این کیفیت افتخار میکنند، اما همه افراد محرک پشتوانه این احساسات را درک نمیکنند و این امر میتواند به انزوا منجر شود.
شخصیت حامی
(INFJ-A / INFJ-T)
گونه شخصیتی حامی بسیار نادر است و کمتر از یک درصد از جمعیت را تشکیل میدهد، با وجود این، آنها جای پای خود را در جهان باقی میگذارند. این افراد دارای حس ذاتی آرمانگرایی و اخلاق هستند، اما آنچه آنها را از سایر گونههای شخصیتی آرمانگرایانه جدا میکند قاطعیت و اراده آنها است – حامیان افرادی رؤیاپرداز و منفعل نیستند، بلکه کسانی هستند که قادر به برداشتن گامهایی عینی برای تحقق اهداف خود و ایجاد تأثیر مثبت پایدار هستند.
در واقع حامیان ترکیب بسیار منحصر به فردی از صفات را دارند: آنها هرچند نرم و ملایم سخن میگویند اما عقاید بسیار راسخی دارند و بهطرزی خستگیناپذیر در راه اندیشهای که به آن باور دارند مبارزه میکنند. افراد دارای این گونه شخصیتی قاطع و بااراده هستند، اما بهندرت از این انرژی برای منافع شخصی استفاده میکنند – حامیان کارهای خود را با خلاقیت، ابتکار، اعتقاد راسخ و حساسیت انجام میدهند اما نه در پی خلق مزیت بلکه در پی ایجاد تعادل هستند.
مساواتطلبی و مفهوم کارما تفکرات بسیار جذابی برای حامیان است و آنها معتقدند هیچ چیز همانند استفاده از عشق و شفقت برای نرم کردن دل ظالمان به جهان کمک نمیکند. حامیان بهراحتی میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و استعداد زیادی برای سخن گفتن با زبانی گرم و حساس با استفاده از اصطلاحات ملموس انسانی دارند تا با منطق محض و واقعیت.
منطقی است که دوستان و همکاران حامیان آنها را شخصیتهایی نسبتاً اجتماعی بدانند، اما بهتر است همگی به یاد داشته باشند که حامیان نیاز به تنهایی دارند تا خود را از فشار رها کرده و دوباره نیرو بگیرند، و وقتی بهطور ناگهانی پا پس میکشند بیش از حد نگران نشوند. حامیان به احساسات دیگران توجه دارند و انتظار دارند در مورد خودشان هم همین اتفاق بیفتد – این امر بدان معناست که باید گاهی اوقات چند روز فرصتی که نیاز دارند به آنها داده شود.
هر چند واقعاً مهم است که شخصیتهای حامی به یاد داشته باشند که باید از خودشان مراقبت کنند. شور و شوق ناشی از باورهای راسخشان میتواند کاری کند که از ظرفیت خود فراتر بروند و اگر مهار حمیتشان از دست خارج شود، ممکن است در نهایت خود را بیرمق، بیمار و دچار استرس بیابند.
این مسئله بهخصوص هنگامی آشکار میشود که حامیان در مقابل مجادله و انتقاد قرار میگیرند – حساسیتشان آنها را وادار میکند هر کاری که میتوانند انجام دهند تا از این حملات به ظاهر شخصی اجتناب کنند، اما وقتی شرایط غیرقابل اجتناب باشد، ممکن است به شیوههایی بسیار غیر منطقی و غیرسودمند به مبارزه بپردازند.
این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.
دیدگاهتان را بنویسید