درمان ترک کف پا

حالت شب

درمان ترک کف پا

ترک کف پا یا همان ترک پاشنه پا مسئله‌ای است که بسیاری از آدم‌ها مجبور هستند با آن کنار بیایند و حتی یک نفر هم از آن لذت نمی‌برد. داشتن ترک کف پا ، یا به عبارت دیگر چاک چاک شدن پاشنه پا ، یک ناراحتی دائمی است که کنار آمدن با آن دشوار است. از آن‌جا که راه‌ های زیادی برای به وجود آمدن این ترک‌ها وجود دارد، تقریبا همه در برابر آن آسیب‌پذیر هستند.

استفاده‌ی مکرر از صندل، بهداشت ضعیف، و کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی تنها تعداد کمی از دلایل ایجاد ترک پا در آدم‌ها است. در این مطلب فارسی خوان قصد داریم تا شما را با علل ایجاد ترک کف پا و راه های درمان ان آشنا کنیم.

چرا کف پا خشک می‌شود

چرا کف پا خشک می‌شود

عواملی مانند اضافه‌وزن، شرایط شغلی و… باعث به‌وجود آمدن ترک‌های کف پا می‌شوند. افرادی که مشکل اضافه‌ وزن دارند و در دسته افراد چاق قرار می‌گیرند به‌دلیل فشاری که روی پوست کف پا تحمیل می‌شود پاشنه پای‌شان مستعد به‌وجود آمدن ترک‌های عمیق می‌شود. به‌علاوه شغل‌هایی وجود دارند که به طریقی پوست کف پا در معرض خیسی و رطوبت یا مواد شوینده قرار می‌گیرد مانند مربیان شنا یا افرادی که در کارخانه‌های قالیشویی کار می‌کنند بیشتر مستعد خشکی پاشنه یا کف پا هستند.

بیماری‌هایی که با خشکی پا اشتباه گرفته می‌ شوند

همان‌طور که گفته شد یکی از علت‌های شایع ترک‌های کف پا، خشکی پوست است. اما برخی بیماری‌ها وجود دارد که علائم‌شان خشکی و ترک پاشنه و کف پاست، به‌همین دلیل در ذیل به چند مورد از این بیماری‌ها اشاره می‌کنیم:

صدف یا پسوریازیس

یکی از مشهورترین بیماری‌هایی که با ترک‌های عمیق و دردناک کف پا همراه است، بیماری صدف یا پسوریازیس است. البته این بیماری به‌طور نادر در کف دست یا کف پا مشاهده می‌شود اما چطور ترک‌ های کف پای ساده را که ناشی از خشکی پوست است را از بیماری پسوریازیس تمایز دهیم، باید گفت اگر ترک‌‌ های پا همراه با پوست قرمز و ملتهب باشد، این ترک‌ها ناشی از بیماری پسوریازیس است.

پوست حالت چرمی شکل دارد و چون قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد، پوست کف پا دچار ترک می‌شود که همراه با درد است.  این دسته از ترک‌های پا درمان متفاوتی نسبت به ترک‌های معمولی کف پا دارند. یعنی علاوه بر نرم‌کننده‌ها باید از کرم‌های مخصوص برای درمان ضایعات پسوریازیست استفاده شود.

بیماری قارچی

ضایعات قارچی یکی دیگر از بیماری‌ هایی است که ممکن است با مشکل ترک و پاشنه پا اشتباه گرفته شود. این بیماری بیشتر در سنین بالا و افراد مسن دیده می‌شود. در نگاه اول ممکن است فرد فکر کند به مشکل خشکی پوست ساده دچار شده است، اما اگر ترک‌ها با پوسته‌ریزی‌های چشمگیر همراه باشد و علاوه بر کف پا ناخن و اطراف ناخن را هم درگیر کند، آن زمان است که باید به بیماری قارچ پایی مشکوک شد.

بیماری قارچی

در این مواقع یک بررسی آزمایشگاهی برای کشف علت انجام می‌شود و اگر بیماری قارچی تایید شود، آن وقت داروهای مناسب تجویز می‌شود و بعد از مصرف طی مدت کوتاهی فرد بهبود پیدا می‌کند.

 اگزمای پوستی

اگزمای پوستی در بعضی مواقع ممکن است باعث به‌وجود آمدن ترک در کف پا شوند. اما در صورت وجود اگزما ابتدا باید علت اصلی ریشه‌یابی شود و بعد از به دست آوردن نتیجه درمان درست را به کار برد. البته یکی از علت‌های ایجاد اگزما می‌تواند ناشی از شغل فرد باشد. مثلا افرادی که پاهایشان دائما داخل مواد شیمیایی قرار دارد، در این مواقع باید پاها از این مواد دور نگه داشته شوند.

بیماری کراتودرمی

بیماری مادرزادی به‌نام کراتودرمی‌های کف پا وجود دارد که همان‌طور که اشاره شد علت اصلی به‌وجود آمدن این بیماری‌ها ژنتیک است. راه رفتن این افراد را می‌توان به کسانی که روی شیشه یا سنگلاخ راه می‌روند تشبیه کرد. برای همین پیاده‌روی و راه رفتن طولانی‌مدت برای این افراد مناسب نیست، چراکه با درد زیاد همراه است.

همچنین بخوانید : روش های سفید کردن دست ها

این بیماری هم جزو بیماری‌هایی است که نباید با ترک‌های پاشنه پا عادی اشتباه گرفته شود. با این حال چون این یک بیماری ارثی است، نمی‌توان انتظار بهبودی کامل را داشت، اما با کمک داروهای تجویزی می‌توان این بیماری را تحت کنترل گرفت.

ترک کف پا چگونه ایجاد می شود

اولین علایم ترک کف پا، پوست خشک و ضخیم شده در قسمت پاشنه پا است که به نام کالوس شناخته می‌شود. زمانی که راه می‌روید، چربی زیر پاشنه پا پخش می‌شود و باعث می‌شود که کالوس ترک بخورد. برخی عوامل دیگر هم وجود دارند که در ایجاد ترک پا نقش دارند از جمله: ایستادن طولانی مدت برای چند ساعت، پا برهنه راه رفتن یا راه رفتن با صندل و کفش‌های تابستانی، حمام طولانی با آب داغ، استفاده از صابون‌های قوی که ممکن است چربی طبیعی پوست را از بین ببرد.

ترک کف پا چگونه ایجاد می شود

پوشیدن کفش‌هایی که سایز درست ندارند یا در قسمت پاشنه نرم و راحت نیستند. گاهی هم خشک شدن پوست به دلیل آب و هوای محل زندگی مانند هوای سرد و رطوبت پایین اتفاق می‌افتد. ، با داشتن هر یک از این عوامل، در صورتی که رطوبت رسانی به پاشنه پا را در برنامه زیبایی و رسیدگی به بدن خود انجام ندهید بدون شک به ترک پا دچار می‌شوید.

از نظر پزشکی قند بالای خون و گردش ضعیف آن که از بیماری دیابت ناشی می‌شود، از دلایل رایج برای داشتن پوست خشک هستند. گاهی اوقات آسیب سیستم عصبی موجب می‌شود احساس درد، خشکی و ترک پا را متوجه نشوید. همچنین کمبود ویتامین، عفونت قارچی، کمک‌کاری تیروئید، بیماری پوستی درماتیت اتوپیک و پسوریازیس، چاقی، بارداری و پیری از دیگر عواملی هستند که موجب ترک پا می‌شوند. در ادامه برخی از علت های ترک کف پا را به صورت مختصر شرح می دهیم.

فشار جسمی

محیط داخل یک کفش می تواند خیلی داغ شود ، گاهی اوقات تا ۱۲۰ درجه فارنهایت می رسد.تغییرات گرما و رطوبت باعث کاهش آب پوست می شود و در نهایت منجر به ضخیم شدن لایه بالایی پوست می شود.

تمیز کننده های پوست

صابون می تواند روغن های حفاظتی را از پوست جدا کرده یا باقیمانده های آزار دهنده ای را که به داشتن پوست خشک کمک می کنند، ترک کند.

همچنین بخوانید : درمان پوستهای کدر

مشکلات پزشکی

دیابت، کم کاری تیروئید و سو تغذیه چند مشکل رایج هستند که می توانند باعث ایجاد پوست خشک شوند. کمبود ویتامین A یا اسیدهای چرب ضروری دیگر مثل اسید آلفا – لینولییک (ALA) و اسید گاما – لینولییک (GLA) نیز می تواند علت اصلی باشد. بیماری هایی نظیر بیماری های گواررشی یا بیماری سلیاک ممکن است منجر به کمبود ویتامین و اسیدهای چرب ضروری شوند.

پیری

تغییرات هورمونی و متابولیکی در طول زمان باعث کاهش بازده سلول های پوست می شوند که منجر به ضخیم شدن بیرونی ترین لایه پوست می شود. هم چنین، همان طور که سن ما بالا می رود، بخش چربی محافظ روی پا کمتر می شود.

 آب و هوای سرد

پوست خشک اغلب در ماه های زمستان، بیشتر به خاطر گرمایش داخلی و رطوبت کم، بیشتر می شود. به اندازه کافی آب نخوردن، مرطوب نکردن پاها، حمام بسیار داغ، زیاد در حمام داغ بودن، اسکراب پاهای خشک، مبتلا بودن به دیابت از علل دیگر هستند.

درمان ترک کف پا

اگر ترک کف پا دارید یکی از مهمترین عادت هایی که باید داشته باشید ،مرطوب نگهداشتن پاها در تمام طول شبانه روز می باشد. از کرم مرطوب کننده ها برای ترک کف پا استفاده کنید تا خشکی آن برطرف شود و سلول های مرده پوست از بین بروند. به یاد داشته باشید که از بین بردن ترک پاشنه های پا ،میتواند یک فرایند زمان بر باشد و این وضیعت یک شب ناپدید نخواهد شد. در ادامه چند روش موثر و کاربردی برای درمان ترک کف پا را شرح میدهیم.

اسکراب ترک پاشنه پا

وان را پر از آب گرم کنید. مقداری صابون به آن اضافه کنید تا پاشنه تان را نرم کنید و اسکراب را ساده تر کنید.پاهایتان را به مدت ۲۰ دقیقه در وان بگذارید. پاشنه را کمی با سنگ پا تمیز کنید، تا تمام پوست مرده را از بین ببرید. پاهایتان را با آب تمیز بشویید.پاهایتان را با یک دستمال تمیز خشک کنید.از چند نوع کرم پا برای استفاده در پاشنه استفاده کنید. جوراب بپوشید تا یک شب کرم را نگه دارد.هر روز این روش را انجام دهید.

درمان ترک کف پا با موز

اگر درست از آن استفاده کنید موز میتواند مرطوب کننده عالی باشد. موز را خمیر مانند کنید و مخلوط را روی ترک پا و خشکی بگذارید.و بعد از ۱۵ دقیقه با آب گرم بشویید. بعد از آب سرد استفاده کنید تا باقی مانده را بشویید و پای خود را تازه کنید.

برای گرفتن بهترین نتایج قبل از رفتن به رختخواب از این روش برای درمان ترک پا استفاده کنید
ابتدا پاهای خود را در آب‌صابون بشورید و با سنگ‌ پا تمیز کنید.

پاهای خود را بشورید و به‌خوبی خشک‌کنید.

روغن گیاهی را بر روی پاشنه پای خود بمالید.

روغن‌زیتون، روغن کنجد، روغن نارگیل یا هر نوع روغن گیاهی هیدروژنه مناسب است.

یک جفت جوراب تمیز را پای خود کنید و در هنگام صبح به طرز قابل‌توجهی پوست شما نرم‌تر می‌ شود.

این روش برای درمان ترک پا تا زمانی که از بین نرفته است استفاده کنید.

درمان ترک کف پا با عسل

عسل به لطف تاثیر و توانایی آن در بهبود نرمی و لطافت پوست، درمانی رایج برای ترک کف پا است. عسل می‌تواند به پایتان رطوبت بدهد، به علاوه خواص آنتی‌باکتریال نیز دارد. عسل، نه فقط برای پوست، بلکه فواید زیاد دیگری برای سلامتی نیز دارد. برای خلاص شدن از شر ترک کف پا یا ترک پاشنه‌ی پا، چند قاشق غذاخوری عسل را با یک سطل کوچک آب گرم مخلوط کنید.

بعد از هم زدن آب و اطمینان از حل شدن عسل، پایتان را درون سطل آب قرار دهید. اجازه بدهید پایتان حدود ۲۰ دقیقه این مخلوط را جذب کند سپس به آرامی آن را خشک کنید. یک گزینه‌ی دیگر این است که عسل را مستقیما روی ترک‌های پاشنه‌ی پا بمالید. سپس جوراب بپوشید تا پاشنه‌ها را بپوشانید و بگذارید چند ساعت بماند.

درمان ترک پاشنه پا با آرد برنج

درمان ترک پاشنه پا با آرد برنج

۲ قاشق غذا خوری آرد برنج را در یک کاسه بریزید. ۲ قاشق چای خوری عسل به آن اضافه کنید. سپس مقداری سرکه سیب بریزید. مخلوط را با هم بزنید تا خمیر سفتی شکل دهید. مقداری روغن زیتون (یک قاشق غذاخوری) به آن اضافه کنید اگر شرایط شما بد است. وان را پر از آب گرم کنید.پاهایتان را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بگذارید.از خمیر ساخته شده برای تمیز کردن پاها استفاده کنید، این درمان را چندین بار در هفته انجام دهید تا زمانی که پاهایتان بهبود پیدا کنند.

درمان ترک پاشنه پا با آب لیمو

آب لیمو به علت میزان اسیدیته‌ی بالایی که دارد در بسیاری از درمان‌های طبیعی سلامتی استفاده می‌شود. آب لیمو می‌تواند به‌طور موثر پوست خشک شما را نرم کند و به درمان ترک کف پا کمک کند. بوی این مرکبات برای برخی آدم‌ها بسیار دلپذیر و نیز شفابخش است. دو روش وجود دارد که با استفاده از آب لیمو ترک کف پا را درمان کنید.

همچنین بخوانید : ۴ روش از بین بردن جای جوش

برخی آدم‌ها ترجیح می‌دهند با کمی پنبه آن را مستقیما روی پوست بمالند. برخی دیگر آب لیمو را با آب گرم مخلوط می‌کنند و پایشان را ۱۵ دقیقه درون آن می‌گذارند. بیشتر درمان‌هایی که در این فهرست وجود دارد مستلزم آن است که با ملایمت پایتان را خشک کنید. این برای خشکی پوست خیلی بهتر است چون مالیدن حوله می‌تواند ناحیه‌ی خشک را تحریک کند و برای درمانتان مضر باشد.

صندل خزدار ممنوع

علاوه بر کرم، به افرادی که مشکل ترک پاشنه پا داشته باشند توصیه می‌شود از دمپایی یا صندل‌های رو فرشی استفاده کنند. البته توصیه می‌شود از صندل‌ها یا روفرشی‌ هایی که پرز (الیاف و خزدار نباشند) دارند، استفاده نشود. صندل‌هایی که خزدار هستند پیشنهاد خوبی برای این دسته از افراد نیستند. توصیه بعدی این است با پای برهنه در محل‌هایی که گرد و خاک وجود دارد حضور پیدا نکنند، همان طور که گفته شد ترک‌ های پا محل ورود انواع و اقسام مواد از محیط هستند که هم باعث تشدید ترک پا و هم خارش و التهاب و درد در این ناحیه می‌شوند.

درمان ترک پاشنه پا با وکس پارافین

درمان ترک پاشنه پا با وکس پارافین

مقداری وکس پارافین در دیگ بخار آب کنید، سپس ۲ قاشق غذا خوری روغن نارگیل را اضافه کنید. (روغن کرچک یک گزینه دیگر است).بگذارید به طور طبیعی خنک شود تا بتوانید لایه نازکی از آن بردارید. پاهایتان را فوری داخل مخلوط قرار دهید و بیرون بیاورید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.این عمل را چندین بار انجام دهید، تا زمانی که بیش از یک لایه ایجاد شود.از کیسه پلاستیکی برای پوشش دادن پاهای خود استفاده کنید و بگذارید یک ساعت دیگر بماند و بعد کیسه پلاستیکی را بردارید. موم را از روی پوست بکنید.این درمان را دو بار در هفته انجام دهید.

نکته
دقت کنید که مخلوط خیلی داغ نباشد.

افرادی که مبتلا به دیابت یا گردش خون ضعیف هستند توصیه می شوند که این درمان را انجام ندهند.

لایه نازکی از مخلوط کافی است.

بیش از حد از آن استفاده نکنید.

درمان ترک پاشنه پا با برگ درخت چریش

برگ‌های چریش یک روش مؤثر برای درمان ترک کف پا می‌باشد به‌ویژه هنگامی‌ که دچار خارش و آلوده است می‌باشد. زیرا برگ‌ های چریش خواص ضد قارچی دارند. مقداری برگ چریش را خرد و له کنید و یک قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید و به‌خوبی مخلوط‌کنید. سپس این خمیر را بر روی پاهای خود به مدت نیم ساعت بگذارید. حالا پاهای خود را با آب گرم بشورید و سپس خشک‌کنید.

درمان ترک کف پا با جوش شیرین

یکی دیگر از درمان های خانگی برای رفع ترک کف پا استفاده از جوش شیرین است. برای این کار، ۳ قاشق غذا خوری جوش شیرین را به یک ظرف آب گرم اضافه کنید.سپس پای خود را به  مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن خیس کنید. در همین زمان می توانید با استفاده از یک سنگ پای نرم، پوسته ها را به آرامی از روی سطح پا جدا کنید. سپس پاها را شستشو داده و خشک کنید. جوش شیرین  سلول های مرده پوست  را از بین  برده  و دارای خواص ضد التهابی است.

درمان ترک کف پا با وازلین

برای جلوگیری از ترک پاشنه‌ ی پاهایتان، باید پوست‌های مرده‌ی سخت اطراف پایتان را به صورت منظم لایه برداری کنید و سپس با مالیدن کمی وازلین،منطقه‌ی پاشنه‌ی پایتان را بپوشانید. پس از مالیدن وازلین باید جوراب به پا کنید تا اینکه وازلین بتواند به خوبی در پوست شما نفوذ کند. اینکار باعث خواهد شد تا از ایجاد ترک پا پیشگیری بعمل آید و البته پاشنه‌ی پاهایتان نرم و مرطوب شود. این درمان را روزانه پیش از اینکه به رختخواب بروید تکرار کنید.

درمان ترک کف پا با آب نمک گرم

در مورد ترک پاشنه‌ی پا، شما احتیاج دارید تا پاشنه‌ی پا یتان را به خوبی تمیز و مرطوب نگاه دارید. پس پاهایتان را برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب نمک گرم فرو ببرید و آنرا از آب نمک متنعم کنید. سپس پایتان را در آب سرد فرو کنید تا گردش خون در آن بهبود یابد. اینکار همچنین درد ناشی از ترک پاشنه‌ی پایتان را هم تسکین می‌دهد. حالا پاهایتان را خشک کنید و کمی کرم مرطوب کننده یا وازلین به آن بمالید تا رطوبت مورد نیازش تأمین شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم تا بلافاصله یک جفت جوراب هم به پا کنید.

کرم ترک پا

برای رفع مشکل ترک پا می توانید از انواع کرم های مخصوص ترک پا استفاده کنید. این کرم ها دارای خاصیت چرب کنندگی هستند و بهترین کرم های رفع ترک پا باید دارای قدرت نرم کنندگی بالایی باشند. کرم های مختلفی برای برطرف کردن این مشکل در بازار در دسترس هستند. شما می توانید بهترین کرم را با تجویز متخصص پوست تهیه کنید. به طور کلی انواع کرم های ترک پا حاوی نوعی ماده به نام اوره هستند که درصد آن بر روی کرم درج شده است.

جوراب مخصوص ترک کف پا

جوراب مخصوص ترک کف پا

یکی از آسان ترین روش ها برای جلوگیری از ترک پا این است که به طور روزانه پاهای خود را چرب کنید. بهتر است از راه رفتن بر روی موکت های زبر و سطوح ناصاف پرهیز کنید و کفش های تنگ نپوشید. یکی دیگر از روش های درمان و پیشگیری از ترک پا، استفاده از پاپوش و جوراب های مخصوص ترک پا است. این جوراب ها معمولا سطح پاشنه و کف پا را پوشش دهی کرده و از پوست پا محافظت می کند. با استفاده از این جوراب های مخصوص، کف پا تماس مستقیم با سطوح زبر نداشته و ترک خوردگی ایجاد نمی شود.

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا نیاز به راهنمایی دارید؟

09901528674

پشتیبانی در تلگرام