تزیین کیک

تزیین کیک

تزیین کیک از اواسط قرن نوزدهم در فرانسه همزمان با رواج سرو دسر به عنوان یک غذای شیرین جداگانه در پایان غذای گسترش پیدا کرد. در سال ۱۹۲۹ میلادی شرکتی بنام ویلتون نخستین کلاس آموزش تزیین کیک را تأسیس کرد. این کلاس‌های آموزشی مورد استقبال بسیاری از آشپزان قرار گرفت. بعد از جنگ جهانی دوم مدارس تزیین کیک ویلتون توسعه بیشتری پیدا کرد که تا به امروز نیز فعالیت این مدارس ادامه دارد.

چند سال بعد از افتتاح اولین مدرسه کیک ویلتون، جوزف لمبث که پدر تزیین کیک به‌شمار می‌آید، کتاب خود را به عنوان روش لمبث در تزیین کیک را انتشار داد. از سال ۱۹۷۶ انجمن بین‌المللی شناسایی کیکدر آمریکا تأسیس شد. این انجمن در زمینهٔ تزیین کیک و دیگر انواع شیرینی و فراورده‌های قندی به فعالیت مشغول‌است. در ادامه با فارسی خوان باشید.

در ابتدای کار ذهنتان را با این ویدیو جذاب آماده کنید

مدل کیک عروسی

این مدل کیک که مشهور به کیک ویکتوریا ست بیشتر برای کیک عروسی بکار برده می‌شود. کیک عروسی ویکتوریایی یک کیک چند طبقه است که با خمیر فوندانت پوشانده شده و با گل و طرح‌هایی که با قیف قنادی ایجاد شده تزیین می‌شود.

چاپ با جوهر خوراکی به روند ایجاد تصاویر از قبل آماده شده با رنگ‌های خوراکی بر روی انواع گوناگون شیرینی‌جات مانند کلوچه، کیک شیرینی گفته می‌شود. در این روش چاپ تصاویر دیژیتالی توسط یک چاپگر بر روی یک کاغذ خوراکی نازک منتقل می‌شوند و سپس این کاغذ بر روی شیرینی یا کیک قرار می‌گیرد. این کاغذ از نشاسته و شکر درست شده و چاپ به وسیلهٔ رنگ‌های خوراکی صورت می‌گیرد.

برخی از تصاویر چاپ شدهٔ خوراکی توسط اداره مواد غذائی و داروئی ایالات متحده آمریکا تأیید شده و بطورکلی خوردن آن بی‌ضرر شناخته شده‌است. این تصاویر کیفیت بالا و شفافیت رنگ را در برابر رطوبت از دست نداده و همچنین رنگ‌های بکار رفته نیز در اثر رطوبت ثبات خود را از دست نمی‌دهند. در ابتدا چاپ تنها بر روی کاغذ برنج انجام می‌شد اما با پیشرفت این نوع چاپ امروزه می‌توان تصاویر را بر روی برخی مواد دیگر پوششی کیک نیز چاپ کرد.

تزیین کیک تولد

  1. کیکتان را با خامه ساده قنادی خامه‌کشی کنید. بهتر است از خامه وانیلی استفاده کنید تا رنگ ترافل‌ها جذابیت بیشتری داشته باشند. وقتی خامه‌کشی کیک تمام شد، آن را چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس دور کیک را با ترافل‌های رنگی بپوشانید. یک قالب عددی (متناسب با سن شخصی که جشن تولد برای او برگزار می‌شود) تهیه کنید. قالب را در وسط کیک قرار دهید و درون آن ترافل رنگی بریزید.
  2. کیک ساده را با خامه وانیلی خامه‌کشی کنید. بهتر است خامه را کمی نامرتب روی کیک بمالید. چند سیخ چوبی بردارید و بادکنک‌های کوچک را پس از باد کردن به بالای چوب‌ها گره بزنید. سپس آنها را در کیک فرو کنید.
  3. کیک پوشیده از خامه را با آبنبات‌های چوبی رنگارنگ تزیین کنید. این مدل تزیین کیک تولد بسیار جذاب و ساده است.

تزیین کیک با میوه

بعد از آماده کردن کیک اسفنجی و خامه فرم گرفته یا همون خامه قنادی، نوبت به تزیین کیک میرسه که مهمترین و حساسترین قسمت ماجراست. کیک هرچی خوشگلتر تزیین بشه و زیبا تر باشه بیشتر چشمها رو به خودش جذب میکنه و کدبانو بودن شما رو بیشتر به نمایش میذاره. میوه از ساده ترین وجذاب ترین و مفید ترین روشها برای تزیین کیک است.

  1. ابتدا کیک را آماده میکنیم و با خامه سفید میپوشانیم
  2. برش های توت فرنگی و توت سیاه و تمشک را آماده میکنیم
  3. میوه ها را به صورت هلال ماه روی آن تزیین میکنیم
  4. این کیک به علت نوع میوه های مورد استفاده در آن بیشتر در فصل های بهارو تابستان مصرف میشود

ایده های مختلفی برای تزیین کیک با میوه وجود دارد. بدین منظور ابتدا سطح کیک را با خامه فرم گرفته بپوشانید، سپس برش هایی از میوه های دلخواه را روی آن بچینید. البته در صورتی که قصد تزیین کیک بدون خامه را دارید نیز می توانید به تنهایی از میوه ها استفاده کنید و یا برای سطح کیک از مقداری شکلات استفاده نمایید. در هر صورت نوع چیدن میوه ها می تواند زیبایی و جلوه خاصی به تزیین کیک خانگی شما ببخشند.

  1. کیک ساده را میتوان اطراف آن را با گل ها ریز تزیین نمود
  2. دانه های بلوبری و پسته خرد شده و توت سیاه را روی کیک قرار میدهیم

تزیین کیک میتواند شامل مدل شاخه و برگ و درخت و انواع تزیین با مدل گل میشود

مدل گل برای تزیین کیک

یکی از زیباترین و در عین حال ساده‌ترین روش تزیین کیک با گل طبیعی و رنگارنگ است. گلهای طبیعی با عطر و رنگ‌های دل انگیزشان به کیک‌های ساده‌ی خانگی طراوت و زیبایی هدیه داده و آنها را به نحو احسنت دیزاین می‌کند. متناسب با رنگ خامه و کیک ،گل‌ها را انتخاب کرده و به آسانی روی کیک را تزیین کنید با کمک انواع میوه‌های فصل ترکیب بندی رنگی متفاوتی را روی کیک ایجاد کنید.

همچنین بخوانید : چند دسر خوشمزه با تخم مرغ

جالب است بدانید که با قرار دادن گل‌ها در پودر قند و چیدمان آنها روی کیک می‌شود آنها را همراه با کیک میل کرد و از طعم بی نظیرشان در کیک‌های خوشمزه‌تان بهره برد.

تزیین کیک تولد با گل طبیعی کاری بسیار آسان است شما بعد از پخت کیک و سرد شدن آن کافی است روی سطح کیک را با خامه های ساده ، شکلاتی و یا رنگی پوشانده و گل های رنگی خود را روی کیک با طرح های متفاوت بچینید. یکی از ساده‌ترین و جذاب‌ترین مدل‌های تزیین کیک که این روزها طرفداران زیادی پیاده کرده، مدل رز خامه‌ای است. خامه وانیلی (یا شکلاتی) را در قیف ریخته و از ماسوره شش پر استفاده کنید. تمام سطح کیک را با رزهای خامه‌ای زیبا بپوشانید.

کیک مدل شاخه و برگ و درخت

رنگ سبز بارزترین ویژگی این مدل کیک است.از آنجایی که تم شاخه و برگ تم نسبتا آزادی است میتوان روی آن را با مواد زیر تزیین کرد:

  1. پاستیل
  2. ترافل های رنگی
  3. بادکنک
  4. بستنی
  5. شکلات
  6. پودر قهوه
  7. مربا
  8. آجیل
  9. روبان

وسایل مورد نیاز برای تزیین کیک

حقیقت این است که برای شروع به پختن کیک نیازی به خرید تمام ابزارها و وسایل فانتزی ندارید. به ویژه اگر می‌خواهید به پختن کیک به چشم یک تجربه نگاه کنید. تجربه‌ای که ممکن است برای شما خوشایند باشد یا نه. اما با این وجود داشتن تعدادی از ابزارهای پختن کیک اجتناب ناپذیر است. بنابراین در خرید ابزار عجله نکنید. ادامه مطلب می‌تواند در خرید ابزارهای ضروری به شما کمک کند.

قیف تزیین کیک

قیف ها در انواع پلاستیکی ، فلزی و پارچه ای موجود می باشند . اگر از قیف پارچه ای استفاده می کنید دقت کنید که طرف زبر و درزدار آن به سمت بیرون باشد . همچنین می توانید با کاغذ مومی قیف درست کنید . به این ترتیب که یک کاغذ مومی با کیفیت خوب به اندازه ۲۵ الی ۳۰ سانتی متر مربع برش بزنید و آن را از وسط تا کنید به گونه ای که شکل مثلث شود .

مثلث بوجود آمده را نیز از وسط تا بزنید تا مثلث کوچکتری بدست آید . روی خطوط تا محکم بکشید تا جای آن باقی بماند ، مثلث کوچکتر را باز کنید و نیمه پایینی آن را به طرف خط تای آن تا بزنید و محکم بکشید به گونه ای که محل خط تا معلوم شده و باقی بماند . قیف را بدین ترتیب همچنان تا بزنید و هر بار روی خط تا را محکم بکشید تا جای آن باقی بماند و قیف کامل شود .

همچنین بخوانید : طرز تهیه دسر سیب

دو طرف را با نوار چسب محکم وصل کنید ، هنگامی که قیف کامل شد نوک آن را متناسب با اندازه دهانه قیف ببرید . شما می توانید با این روش ، همزمان تعداد زیادی قیف بسازید و آن ها را داخل هم فرو کنید تا در صورت لزوم از آن ها استفاده نمایید .

ادامه وسیله و ابزارها

۱- موچین یا انبرک
برای بلند کردن اشکال ظریف و نازک و وصل کردن و چسباندن آن ها روی کیک می باشد .

۲- انواع خمیرها و مایعات رنگی خوراکی
این مواد با رنگ های اصلی و اساسی شروع می شود که شما می توانید در صورت پیشرفت و کسب مهارت لازم در کار به رنگ ها اضافه کنید .رنگ های گوناگون از درجه روشن هر رنگ تا درجه تیره آن را می توان به انواع خمیر و یا مخلوط شکر افزود و از رنگ دلخواه استفاده نمود .

۳- قالب فلزی میخی
برای نگه داشتن قطعات مربعی و کوچک کاغذ مومی ، هنگام درست کردن گل می باشد که می توانید دسته ی آن را به راحتی بین انگشتانتان بچرخوانید و خمیر را به شکل گل درست کنید .

۴- چاقوهای پهن و کاردک های کوچک و بزرگ
برای پهن کردن خمیر روی کیک و صاف کردن سطح آن می باشد و همچنین برای خیلی از طرح های ساده و مخلوط کردن رنگ با خمیر و یا سایر مواد نیز بسیار مناسب است .

۵- سیخ های فلزی نازک و خلال دندان
برای بلند کردن و برداشتن اشکال شکسته و رشته های کج و ناصاف خمیر و همچنین پهن کردن و شکل دادن به آن استفاده می شود .

ابزار برای تزیین بدنه کیک

۶- صفحه چرخنده
مطمئن شوید که این صفحه محکم و صاف می باشد و به راحتی می چرخد ، شما می توانید کیک را روی آن قرار دهید و به آسانی آن را تزیین کنید .

۷- خط کش
در انواع پلاستیکی و فلزی وجود دارد که از آن برای صاف کردن سطح روی کیک و اندازه گیری طرح های آن استفاده می شود

۸- شانه یا تراشه
این وسیله ی پلاستیکی برای تزیین اطراف کیک می باشد که در دو نوع صاف و دندانه دار موجود می باشد و روی کیک و اطراف آن را می توان با این وسیله به صورت صاف ، دندانه ای و خطوط موج دار تزیین نمود

۹- کاغذ مومی (سیلیکون)
برای قرار دادن کیک و شیرینی و پهن کردن خمیر روی آن مصرف می شود تا مانع از چسبیدن آن ها به سطوح شود .

این مطلب توسط تیم فارسی خوان جمع آوری و تکمیل شده است امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید.همچنین از شما همراه گرامی می خواهیم که برای پیشرفت این مطلب نظر خود را از بخش دیدگاه برای ما ارسال کنید و با دیگر کاربران به تبادل نظر بپردازید.

[تعداد: ۰    میانگین: ۰/۵]

نیلوفر افشاریان

نیلوفر افشاریان
من نیلوفر افشاریان فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نویسنده سایت هستم. عاشق ریاضی ام و کمی زبان آلمانی بلدم. آرزوم اینه مهربونی توی دنیا بیشتر بشه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.